Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Αστέρας Πετριτή σε τροχιά “τρεμπλ”

Σε τροχιά επίτευξης του “τρεμπλ” μπαίνει απο αύριο ο Αστέρας Πετριτή. Μετά την κατάκτηση του κερκυραϊκού νταμπλ (πρωτάθλημα -κύπελλο), η ομάδα του Πετριτή την Κυριακή κάνει πρεμιέρα στους αγώνες μπαράζ των πρωταθλητών ΕΠΣ, με στόχο το εισιτήριο ανόδου στην Γ΄Εθνική.

Ως γνωστό από πέρυσι η ΕΠΟ προχώρησε σε σταδιακή αναδιάρθρωση της Γ΄Εθνικής κατηγορίας, και κατάρτησε προκήρυξη τριετούς διάρκειας, η οποία προβλέπει την σταδιακή μείωση των ομάδων της κατηγορίας. Έτσι από 81 ομάδες, που συμμετείχαν φέτος κατανεμημένες με γεωγραφικά κριτήρια σε επτά ομίλους, από τη νέα σεζόν (2022-23) στη Γ΄Εθνική θα συμμετέχουν 72 συνολικά σωματεία, τα οποία θα χωριστούν σε τέσσερις ομίλους των 18 ομάδων ο καθένας. Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου σχεδιασμού, οι πρωταθλητές ΕΠΣ από φέτος δεν προβιβάζονται όλες απευθείας στην Γ΄Εθνική, όπως ίσχυε τα τελευταία χρόνια. Οι 53  Πρωταθλήτριες ομάδες των Ε.Π.Σ. και οι 3 Δευτεραθλήτριες Ομάδες των ιδρυτριών Ενώσεων, δηλαδή συνολικά 56 Ομάδες, λαμβάνουν μέρος στους αγώνες κατάταξης (μπαράζ)  για τον προβιβασμό στη Γ΄ Εθνική κατηγορία. Οι 56 ομάδες χωρίστηκαν με γεωγραφικά κριτήρια σε οκτώ ομίλους των επτά ομάδων ο καθένας. Από αυτές θα προβιβαστούν οι τρεις πρώτες ομάδες της βαθμολογίας κάθε ομίλου, δηλαδή συνολικά 24 ομάδες.

Το πρωτάθλημα κατάταξης (μπαράζ) θα διεξαχθεί σε ένα γύρο και κάθε σωματείο θα αγωνιστεί 3 αγώνες εντός έδρας, 3 εκτός και θα έχει και ένα ρεπό. Ο πρωταθλητής Κέρκυρας, Αστέρας Πετριτή μετέχει στον 3ο όμιλο, μαζί με τις πρωταθλήτριες ομάδες των ΕΠΣ Καστοριάς, Καστοριά 1980, Ηπείρου, Θύελλα Κατσικάς,  Θεσπρωτίας ΑΕ Νέας Σελεύκειας, Άρτας, ΑΕ Ξηροβουνίου Πρέβεζας/Λευκάδας, Απόλλων Πάργας  και Αιτωλοακαρνανίας, Αναγέννηση Στάνου. Η πρεμιέρα των αγώνων μπαράζ θα γίνει αύριο και ο Αστέρας Πετριτή θα αντιμετωπίσει στις 4 το απόγευμα στο δημοτικό αθλητικό κέντρο Καστοριάς την ομώνυμη ομάδα.

Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΕΤΡΙΤΗ

Ιδρύθηκε στις 14 Ιουνίου 1981, από ντόπιους ναυτικούς και ψαράδες, γι αυτό και προσφωνείται ως «η ομάδα του Λιμανιού, η ομάδα των Ναυτικών και των Ψαράδων». Αθλητική αναγνώριση πήρε τον Ιανουάριο 1982 και έκτοτε συμμετέχει ανελλιπώς στις διοργανώσεις της ΕΠΣ Κέρκυρας. Το 1994 προχώρησε σε  συγχώνευση με την ομάδα του ¨γειτονικού” Κεραυνού Αγίου Νικολάου, η οποία κράτησε δυο χρόνια (ουσιαστικά έναν χρόνο). Από την περίοδο 2006-07, που ανέβηκε στην Α1 ΕΠΣΚ, συμπεριλαμβάνεται στα σωματεία, που πρωταγωνιστούν στο τοπικό ποδόσφαιρο. Το 2016, συμμετείχε ως πρωταθλητής ΕΠΣΚ στα μπαράζ ανόδου στην Γ΄Εθνική, επιτυχάνοντας τον προβιβασμό του. Στην Γ΄ αγωνίστηκε μόνο μία σεζόν (2016-17) καταλαμβάνοντας την 14η θέση του ομίλου, οπότε και υποβιβάστηκε. Ο Αστέρας Πετριτή έχει αναδειχτεί δύο φορές πρωταθλητής ΕΠΣ Κέρκυρας (την περίοδο 2015-16 και φέτος). Φέτος κατέκτησε  για πρώτη φορά στην ιστορία του το κυπελλο Κέρκυρας  και άρα για πρώτη φορά αναδείχτηκε και νταμπλούχος. Επίσης έχει στην κατοχή του και  ένα Σούπερ Καπ Κέρκυρας (2019). Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αστέρας Πετριτή την φετινή σεζόν παραμένει αήττητος σε όλους τους αγώνες, που έχει δώσει σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

 

ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΑΡΑΖ ΑΝΟΔΟΥ στη Γ΄ΕΘΝΙΚΗ

 

3ος ΟΜΙΛΟΣ

1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

 

ΑΕ Ξηροβουνίου-Αναγέννηση Στάνου
Καστοριά 1980-Αστέρας Πετριτή
ΑΕ Νέας Σελεύκειας-Θύελλα Κατσικάς
Ρεπό: Απόλλων Πάργας

 

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!