Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Ο βουλευτής Α. Αυλωνίτης για τα διαρθρωτικά μέσα ενίσχυσης της ΔΕΗ

Με αφορμή, την συζήτηση αύριο στη Βουλή του νομοσχεδίου για τα διαρθρωτικά μέσα ενίσχυσης της ΔΕΗ, ο Αλέκος Αυλωνίτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η ΔΕΗ συνιστά τον τροφοδότη της ενεργειακής επάρκειας στη χώρα μας, αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της ελληνικής οικονομίας και φυσικά, μοχλό ανάπτυξης για κάθε είδους επιχειρηματική δραστηριότητα, όπως επίσης και βασικό μέσο της καθημερινότητας των ελληνικών νοικοκυριών.
Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα, προωθούν την επιβάρυνση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και των επαγγελματιών με ποσοστά άνω του 12%, καθότι θα επιβαρυνθούν με την κατά 5% μείωση της έκπτωσης συνέπειας, καθώς και το 7% αύξησης του ΦΠΑ. Τα δε νοικοκυριά θα χάσουν σημαντικό μέρος της μείωσης του ΦΠΑ από 13% στο 6% στην ενέργεια που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Συνεπώς, μιλούμε για μία καθαρή αύξηση του ενεργειακού κόστους για τα νοικοκυριά που προσεγγίζει το 13,5%, ενώ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ξεπερνά το 15%.
Επιπλέον η κυβέρνηση επί της ουσίας, με την καταστροφολογία που καλλιεργεί από την πρώτη στιγμή ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας, απαξιώνει την εμπορική αξία της, (εν όψει και της διαφαινόμενης πρόθεσης της να πωλήσει τμήμα της επιχείρησης) και την εμπορική φυσιογνωμία της, ενώ ταυτόχρονα υποβαθμίζει το μέγεθος και τη βαρύτητα των επιχειρησιακών της υποδομών.
Εν τέλει παραπλανεί την κοινή γνώμη για το ύψος του ταμειακού ελλείμματος, ώστε να επιβάλλει την επιβάρυνση ολόκληρης της κοινωνίας με 500 εκατ. ευρώ, προξενώντας μεγαλύτερη ζημία, από αυτήν που ευαγγελίζεται πως επιχειρεί να αποτρέψει. Ως προς αυτές τις ενέργειές της δε, να απαξιώνει δηλαδή συστηματικά την αξία της ΔΕΗ, είναι ερευνητέα η εκφρασθείσα από πολλούς άποψη περί νομικών συνεπειών των υπευθύνων, καθώς δεν στερείται νομικής επιστημονικής βάσης.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!