Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Γάιος Σκορδίλης πήρε μεταγραφή για Καναδά

Στον Καναδά θα συνεχίσει την καριέρα του ο κερκυραίος διεθνής μπασκετμπολίστας Γάιος Σκορδίλης, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο με την Montréal Alliance. 

Ο πρώην παίκτης του Ηρακλή, που ξεκίνησε τη σεζόν στον Γηραιό αλλά αποχώρησε, έκανε και τις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης της Montréal Alliance. «Είναι τιμή μου να συμμετέχω στην ομάδα του Μόντρεαλ για τη σεζόν 2022 του CEBL. Θα είναι η πρώτη μου φορά που θα παίξω στον Καναδά και ανυπομονώ να συναντήσω τους φιλάθλους στον πρώτο μας εντός έδρας αγώνα στις 29 Μαΐου», τόνισε ο κερκυραίος σέντερ. Η νέα του ομάδα είναι νεοιδρυθείσα (το 2021) έχει έδρα την μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη της επαρχίας Κεμπέκ, το Μόντρεαλ και συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής κατηγορίας του Καναδά την “Canadian Elite Basketball League (CEBL)”.

 

ΓΑΙΟΣ ΣΚΟΡΔΙΛΗΣ

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1987. Έχει ύψος 2.08 και αγωνίζεται ως σέντερ. Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 2005 σε ηλικία 17 ετών στην ομάδα του Ηρακλή και την επόμενη χρονιά του μεταγράφηκε στον Άρη, όπου έμεινε μέχρι το 2011, οπότε αποκτήθηκε από τον Ίκαρο Καλλιθέας. Το 2012 αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό, όπου κατέκτησε το ντάμπλ. Την επόμενη χρονιά μετακινήθηκε στον Πανιώνιο και στη συνέχεια στον Απόλλωνα Πάτρας. Το 2015 φόρεσε τη φανέλα του Φάρου Κερατσινίου, όπου έφτασε στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος, με τον Γάιο να αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ. Το 2017 πήρε μεταγραφή για το Περιστέρι, όπου αγωνίστηκε  μέχρι την περίοδο 2020-21. Την φετινή σεζόν ήταν παίκτης του Ηρακλή Θεσσαλονίκης. Διεθνής με την Εθνική U18 και την Εθνική Ανδρών. Υπενθυμίζουμε ότι ο Γάιος Σκορδίλης είναι εκ των ιδρυτών της κερκυραϊκής ομάδας ΛΕΩΝ, που πρόσφατα πέτυχε την άνοδο απο την Β στην Α ΕΣΚΑΒΔΕ, ενώ έχει συμβάλλει και στην ανάπτυξη του μπάσκετ στους Παξούς.

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!