Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ

Η Μ. Κόκκαλη του Ι.Ο. Κέρκυρας ασημένια στο Πανελλήνιο ΑμεΑ

Το ασημένιο μετάλλιο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας ΑμεΑ κατέκτησε η Μάγδα Κόκκαλη του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Κέρκυρας.

Η κερκυραία ιστιοπλόος αγωνίστηκε στην κατηγορία σκαφών Hansa 303 δύο ατόμων με παρτενέρ τον προπονητή του ΙΟΚ Αλέξανδρο Κουλούρη. Να σημειωθεί ότι ήταν η πρώτη συμμετοχή της Μάγδας Κόκκαλη σε επίσημους αγώνες ΑμεΑ.

Το κερκυραϊκό δίδυμο είχε μία πρώτη θέση στην 4η ιστιοδρομία, δύο δεύτερες (1η και 2η ιστιοδρομίες), μία τρίτη στην έκτη ιστιοδρομία και μία τέταρτη στην πέμπτη διαδρομή.

Συνολικά συγκέντρωσε 11 βαθμούς ποινής και κατετάγη στη δεύτερη θέση, πίσω από το δίδυμο του Ιστιοπλοϊκου Ομίλου Saibility Hellas: Αχλάτη Ευστράτιου (ΑμεΑ) με προπονήτρια την Παπαδοπούλου Σοφία, που είχαν 6 βαθμούς ποινής. Στην τρίτη θέση τερμάτισαν οι Χαλούλος Εμαννουήλ (ΑμεΑ) με προπονητή τον Χολόλη Αλέξανδρο του ΝΟΚ Ποσειδών, με 21 βαθμούς ποινής. Να σημειωθεί ότι στην κατηγορία αυτή συμμετείχαν συνολικά 16 σκάφη.

Το θέμα δημοσιεύθηκε στο φύλλο 10ης-11-2023 της ΚΣ

Η 23η Διεθνής Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας ΑμεΑ συμπεριλήφθηκε  στην 32η  «Athens International Sailing Week 2023» που διοργάνωσε  η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία σε συνεργασία με 6 ναυτικούς ομίλους και συγκεκριμένα τους Ν.Ο. Κατοίκων Βουλιαγμένης, Ν.Ο. Καλαμακίου, Ν.Α.Ο. Βούλας, Ν.Α.Ο. Κέκροψ, Ν.Ο.Ε. και Ν.Ο.Τζιτζιφιών Καλλιθέας. Ο σπουδαίος διεθνής αγώνας ήταν  χωρισμένος σε δυο φάσεις. Από την περασμένη Παρασκευή (3/11)  μέχρι και την Κυριακή (5/11)  διεξήχθησαν  οι διεθνείς κατηγορίες και από την Δευτέρα (6/11) μέχρι σήμερα (Παρασκευή 10/11)  οι ολυμπιακές κατηγορίες για τις οποίες ταυτόχρονα είναι και πανελλήνιο πρωτάθλημα. Το ίδιο ισχύει για τα ΑμεΑ.  Μόνο τις τρεις πρώτες ημέρες του αγώνα αγωνίστηκαν 600  αθλητές και αθλήτριες ενώ συνολικά οι συμμετοχές από 13 χώρες του κόσμου ξεπέρασαν τον αριθμό  των 780 ιστιοπλόων. Οι χώρες που συμμετείχαν:  Ινδία, Ιαπωνία, Βουλγαρία, Ουγγαρία, Λιθουανία, Κύπρο, Σερβία, Σουηδία, Τουρκία, Ισραήλ, Ρουμανία, Β. Μακεδονία και φυσικά η Ελλάδα.

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!