Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Ο Γιάννης Κοντός στην ολομέλεια Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων

Την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή πραγματοποιήθηκε στην Χίο Ολομέλεια Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.

Τον Δικηγορικό Σύλλογο Κερκυρας εκπροσώπησε ο Προεδρος του κ. Γιαννης Κοντος.

Παρόντες ήταν οι Πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων όλης της Ελλάδος, καθώς επίσης ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Γιωργος Φλωρίδης και ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Γιαννης Μπούγας.

Η ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας

Την Παρασκευή 15/09 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την συνθήκη της Λωζάνης, στο αμφιθέατρο «Ι. Καραλης» του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με σημαντικούς ομιλητές.

Την εκδήλωση χαιρέτησε, μεταξύ άλλων ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Γ. Φλωρίδης, ο Σεβ. Μητροπολιτης Χίου, Ψαρών & Οινουσσών κ. Μαρκος, ο εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Αντιπεριφερειάρχης κ. Ν. Νύκτας, ο Δημαρχος Χίου κ. Σταμ. Καρμαντζης, η Κοσμήτορας του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Μ. Λεκακου, ο Προεδρος της Ολομέλειας κ. Δ. Βερβεσός και η Προεδρος του Δικηγορικού Συλλογου Χίου κ. Ανθιππη Ζαννάρα.

Το Σάββατο 16/09 πραγματοποιήθηκε η Συνεδρίαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων στο «Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χίου».

Παρέμβαση έκαναν οι Υπουργός & Υφυπουργός Δικαιοσύνης κ.κ. Φλωρίδης & Μπούγας.

Παρών ήταν και ο πρ. υπηρεσιακός Πρωθυπουργός κ. Ι. Σαλμάς.

Η ολομέλεια συζήτησε και πήρε αποφάσεις σε σημαντικότατα θέματα του δικηγορικού κλάδου και του χώρου της Δικαιοσύνης όπως τις τρέχουσες εξελίξεις στα θέματα ποινικής δικης, της επιτάχυνσης της Δικαιοσύνης, τις κινητοποιήσεις για την τροποποίηση του άρθρου 187ΠΚ (εγκληματική οργάνωση), την εκλογή μελών για την Κεντρική Επιτροπή Διαμεσολάβησης, πορίσματα επιτροπών κ.α.

Στην Ολομέλεια επίσης αποφασίστηκε η έμπρακτη στήριξη των πληγέντων συνανθρώπων μας απο τις πρόσφατες πυρκαγιές και τις πλημμύρες.

Τέλος, η Ολομέλεια ομόφωνα αποφάσισε να μεταβεί αντιπροσωπεία της στην Αλβανία στις 18/09/2023 (οι κ.κ. Βερβεσός και Πα’ι’σιος) και να παραστεί, για συμπαράσταση, στην δίκη του Δημάρχου της Χειμάρρας Φρεντυ Μπελέρη.

Την Κυριακή 17/09 η Ολομέλεια επισκέφθηκε το Τσεσμε και την Σμύρνη.

Σε μια συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα, τα μέλη της Ολομέλειας ξεναγήθηκαν στα σημαντικότερα σημεία της πόλης, ως προς τον Ελληνισμό, ενώ πραγματοποιήθηκε εθιμοτυπική συνάντηση με το Προεδρείο του Δικηγορικου Συλλογου Σμύρνης (αριθμεί 14.000 μέλη), στην διάρκεια της οποίας έγιναν αντιφωνήσεις και αντηλλαγησαν αναμνηστικά δωρα, μεταξύ του εκπροσώπου της Ολομέλειας κ. Ηλια Κλάπα (Δ.Σ. Πειραιά) και του Τούρκου Προέδρου.

Το 3ημερο των εργασιών της Ολομέλειας έληξε αφήνοντας για άλλη μια φορά ένα ισχυρό αποτύπωμα συμπερασμάτων και δράσης, όχι μόνο στα θέματα που απασχολούν το Νομικο κόσμο, αλλά και σε αυτά που απασχολούν τα μείζονα εθνικά ζητήματα και τον Ελληνισμό.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!