Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ

Ο Γ. Πρίφτης του Ν.Ο.Β.Ι. χάλκινο στο Πανελλήνιο κλειστής κωπηλασίας

Με ένα χάλκινο μετάλλιο  σφραγίστηκε η πρώτη επίσημη συμμετοχή του νεοιδρυθέντος τμήματος κωπηλασίας του Ναυτικού Ομίλου Βορείου Ιονίου σε επίσημους αγώνες. Συγκεκριμένα ο Γεράσιμος Πρίφτης του Σωτηρίου κατέκτησε την τρίτη θέση στην κατηγορία Νέων στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστής κωπηλασίας, που πραγματοποιήθηκε στο Σάββατο (9/12/23)  στο κλειστό Γυμναστήριο Τ9 του Σιδηροδρομικού Σταθμού Κατερίνης. Ο ΝΟΒΙ συμμετείχε στους αγώνες με οκτώ αθλητές:  Νοταρόπουλο Μάριο, Πρίφτη Νίκο, Μεταξά Βασίλειο, Σουβλάκη Γιάννη, Πρίφτη Γεράσιμο του Ευγενίου, Πρίφτη Γεράσιμο του Σωτηρίου, Κοσκινά Θεόδωρο και Κοσκινά Σπύρο. Τους αθλητές συνόδευε ο προπονητής Γιώργος Νοταρόπουλος και πολλοί γονείς, συγγενείς και φίλοι των αθλητών.

Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν περισσότεροι από 880 αθλητές-τριες  όλων των ηλικιών από 12 έως και 65+ ετών, οι οποίοι αγωνίστηκαν  σε αποστάσεις 500, 1000 και 2000 χλμ.

Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων η διοίκηση του ΝΟΒΙ συνεχάρη τους αθλητές του ομίλου, τόσο για την κατάκτηση του μεταλλίου, όσο και για την καλή τους παρουσία, παρά την έλλειψη επαρκών προπονήσεων.

Το κωπηλατικό τμήμα του ΝΟΒΙ

Ο Ναυτικός Όμιλος Βορείου Ιονίου, ο οποίος από την ίδρυσή του (2013) μέχρι τώρα καλλιεργούσε το άθλημα της ιστιοπλοΐας τριγώνου, προσέθεσε στις δραστηριότητές του και κωπηλατικό τμήμα. Η πρωτοβουλία ανήκε στον πρόεδρο του κερκυραϊκού ναυτικού Ομίλου, Βαγγέλη Κατσιμίδη, ο οποίος σε συνεργασία με τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής Γιώργο Νοταρόπουλο (Ομοσπονδιακός προπονητής Κυπριακής Κωπηλασίας & πρώην κόουτς κωπηλασίας του ΝΑΟΚ), ξεκίνησαν από τον περασμένο Ιούλιο, το “στήσιμο¨του νέου τμήματος. Μετά την σχετική τροποποίηση του καταστατικού στο οποίο συμπεριλήφθηκε η λειτουργία κωπηλατικού τμήματος, τον περασμένο Σεπτέμβριο το “Κωπηλατικό” του ΝΟΒΙ έγινε μέλος της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας.   Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων (ΕΚΟΦΝΣ), ενώ τον Οκτώβριο 2023 κατέθεσε τα δικαιολογητικά για ένταξη του τμήματος στο Αθλητικό Μητρώο της ΓΓΑ. Το νέο τμήμα απέκτησε μάλιστα και τις πρώτες κολυμβητικές λέμβους καθώς και εργόμετρα, που παραχώρησε η Εθνική Ομάδα, ενώ αναμένονται και άλλες, που προσφέρθηκαν να παραχωρήσουν οι Όμιλοι: ΝΑΟ Καλαμαριάς,ΟΦΘ, Καστοριάς, Σαλαμίνας κ.α. Το λεμβαρχείο στεγάζεται σε χώρο, που παραχώρησε στο ΝΟΒΙ η Μαρίνα Γουβιών. Το τμήμα ήδη διαθέτει πάνω από 20 αθλητές. Οι θαλάσσιες προπονήσεις πραγματοποιούνται στον κόλπο Γουβιών, ενώ οι εργομετρικές και γυμναστικές στο κλειστό Γυμναστήριο του 7ου Δημοτικού Σχολείου.

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!