Quantcast
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Ο Δήμος Παξών συμμετείχε στις εκθέσεις World Travel Market και Philoxenia

ΠΑΞΟΙ – Η Τουριστική έκθεση World Travel Market, που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο μεταξύ 4 και 6 Νοεμβρίου γιόρτασε φέτος τα 40 χρόνια της με περίπου 5.000 εκθέτες – ανάμεσα στους οποίους εταιρίες από όλο τον κόσμο παρουσιάζοντας στην παγκόσμια αγορά τους προορισμούς, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, σε όλους τους τομείς του τουρισμού- και περισσότερους από 30.000 επισκέπτες.

Ο Δήμος Παξών συμμετείχε στο περίπτερο των Ιονίων Νήσων, επικεφαλής  του οποίου  ήταν  η  περιφερειάρχης  Ιονίων Νήσων Ρόδη  Κράτσα. Το περίπτερο των Ιονίων Νήσων επισκέφτηκε  η Πρόεδρος του ΕΟΤ  Άντζελα  Γκερέκου, η Δήμαρχος του  Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου, συνοδευόμενη από τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού Παναγιώτη Βαρούχα,  ο Αντιπρόεδρος του επιμελητήριου  Νίκος Χειρδάρης,  ενώ το Δήμο Παξών εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Παξών Παντελής Κουβάς καθώς και το μέλος της Σαρκαβάζης Σωτήρης.

Η παρουσία της παξινής αποστολής στην τουριστική διεθνή έκθεση του Λονδίνου

Συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν ανάμεσα στους εκπροσώπους του Δήμου μας και παραγόντων των τουριστικού κλάδου, που δραστηριοποιούνται στην τουριστική βιομηχανία της Βρετανικής αγοράς. Μεταξύ αυτών η εταιρεία The Thinking Traveller, ο κ. Γιώργος Ερωτοκρίτου από την Tourist Press, ο κ. Antony Wallace business manager από την SunSail UK, ο οποίος τόνισε ότι η τουριστική περίοδος το 2020 θα είναι καλύτερη από την περσινή, ο κ. Tony Hallwood από την Low Season Traveller καθώς και η κα Τροχούλα Marketing Manager της Travel Forward, προκειμένου να δημιουργηθούν οι πρώτες επαφές με σκοπό την προβολή και προώθηση του τουριστικού προϊόντος του νησιού μας καθώς και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

 

 

Στην Philoxenia

Από την παρουσία των Παξών στην Philoxenia

Στην 35η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Philoxenia» που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη από τις 8 έως τις 10 Νοεμβρίου 2019 συμμετείχαν από κοινού ο Δήμος Κέρκυρας και ο Δήμος Παξών.

Αισιόδοξα τα μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό καθώς σύσσωμος ο τουριστικός κλάδος επισκέφθηκε το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης αλλά και πλήθος επισκεπτών. Το εκθεσιακό «δίδυμο» Philoxenia και Hotelia προσέλκυσε 20.143 επισκέπτες, ενώ συνολικά πραγματοποιήθηκαν 4.500 ραντεβού μεταξύ των hosted buyers και των εκθετών, αποδεικνύοντας εμπράκτως το ενδιαφέρον και των δύο πλευρών.

Στην έκθεση παρεβρέθη η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα,  όπου είχε και την εποπτεία του περιπτέρου, ενώ το περίπτερο  των Παξών εκπροσώπησαν ο Δήμαρχος Παξών Σπύρος Βλαχόπουλος , ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Παξών Παντελής Κουβάς και τα μέλη της Χρήστος Γραμματικός και Γιώργος Λύχνος.

Στο πλαίσιο αυτό, οι φορείς που εκπροσώπησαν το περίπτερο των Παξών αντάλλαξαν απόψεις και πραγματοποίησαν συναντήσεις με φορείς του τουριστικού κλάδου με στόχο την προβολή και προώθηση του νησιού σε νέες τουριστικές αγορές, τονίζοντας το ήδη βελτιωμένο κλίμα αναφορικά με τη διαχείριση απορριμμάτων στο νησί μας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η παρουσίαση τοπικών προϊόντων από την Κέρκυρα και τα Ιόνια Νησιά, παρουσίασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον προσελκύοντας αρκετούς επισκέπτες.

Με την παρουσία τους τίμησαν το περίπτερο της ΠΙΝ: ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ  Δημήτρης Φραγκάκης, ο Υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης  Θεόδωρος Καράογλου, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Τομεάρχης Τουρισμού Αλέξανδρος Θάνος καθώς και ο  Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ.  Σταύρος Καλαφάτης.

Στους εκθέτες περιλαμβάνονταν, μεταξύ άλλων, το Υπουργείο Τουρισμού, το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο ΕΟΤ,  ξενοδοχεία, επιχειρήσεις δόμησης, τεχνολογίας, επίπλων, κατασκευών, εξοπλισμού και ανακαίνισης, που απευθύνονται στον κλάδο του τουρισμού από όλες τις Περιφέρειες της χώρας, αλλά και οι σημαντικότεροι θεσμικοί φορείς ΣΕΤΕ, ΠΟΞ, ΞΕΕ, ΗΑΤΤΑ κα.

Οι τιμώμενες περιοχές ήταν η Πολωνία (γιορτάζοντας την 100η επέτειο από την εδραίωση των διπλωματικών σχέσεων με την Ελλάδα) καθώς και ο Δήμος Τρίπολης.

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!