Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαστηριακών γιατρών

Ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας με την οποία σημειώνει τη συμπαράσταση και στήριξη των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών γιατρών.

Η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου

Η προστασία της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στον τομέα της διάγνωσης, αποτελεί έναν από τους πρωταρχικούς σκοπούς του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας. Αυτό όμως απειλείται από την οικονομική ασφυξία στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος των εργαστηριακών γιατρών με τις πολιτικές υγείας των τελευταίων 10 ετών.
Σύσσωμος ο ιατρικός κόσμος στην χτεσινή τηλεδιάσκεψη, όπου μετείχαν ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, οι Πρόεδροι όλων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας και το Συντονιστικό Όργανο των Κλινικοεργαστηριακών γιατρών, καταδίκασε τα άδικα μνημονιακά μέτρα της αναγκαστικής επιστροφής χρημάτων (clawback) και της υποχρεωτικής έκπτωσης (rebate) τα οποία αποτελούν την ταφόπλακα στην βιωσιμότητα των εργαστηρίων.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας συμπαρίσταται και στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαστηριακών γιατρών που έχουν εξαγγελθεί για τις 26, 27, και 28 Μαΐου 2022.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!