Quantcast
SLIDERΚΑΙΡΟΣΤΟΠΙΚΑ

Ο καιρός στην Κέρκυρα: Με κρύο και παγετό η Παρασκευή – Η πρόγνωση έως Κυριακή

Ο χιονιάς κατέφθασε γεμάτος δώρα και… εκπλήξεις στην ορεινή βόρεια Κέρκυρα την Τρίτη 8/3 και την Τέταρτη 9/03  ! Αρκετοί αναρωτιούνται εάν θα μπορούσε να ξαναχιονίσει ! Ένα τέτοιο ερώτημα δεν μπορεί να απαντηθεί, καθώς κάθε κακοκαιρία έχει τα δικά της χαρακτηριστικά. Το μόνο που μπορούμε να πούμε, είναι ότι πιθανόν να σημειώνονται χιονοπτώσεις έως το τέλος του Μαρτίου !  

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/03: Με κρύο και παγετό θα ξημερώσει η Παρασκευή. Αναμένονται εναλλαγές μεγάλων διαστημάτων ηλιοφάνειας με κατά περιόδους τοπικές νεφώσεις. Με ξάστερο καιρό θα κυλίσει η νύχτα, αλλά η παγωνιά θα είναι έντονη, ειδικά στα ορεινά/ημορεινά τμήματα. Οι άνεμοι θα είναι Ανατολικοί και μεταβαλλόμενοι 2-3 bft και η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα πτώση και θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα για την εποχή από 10oC έως 2oC στα πεδινά και τα παραθαλάσσια, και γύρω από 5oC έως -3oC στα ορεινά τμήματα του νομού.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 12/03: Μετά τον πρωινό παγετό, ο οποίος θα είναι ισχυρός στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα, με λιακάδα και λίγες αραιές νεφώσεις αναμένεται να ξεκινήσει και να κυλήσει έως νωρίς το απόγευμα το Σαββάτο στο μεγαλύτερο μέρος της Κέρκυρας καθώς με ξάστερο καιρό θα κυλήσει η νύχτα και θα κάνει παγωνιά. Οι άνεμοι θα φυσούν από Ανατολικές διευθύνσεις και μεταβλητές και θα φτάνουν τα 3-4 bft. Η θερμοκρασία σε πολύ χαμηλές τιμές για την εποχή, δεν θα ξεπεράσει το μεσημέρι τους 11oC και το βράδυ θα φτάσει τους 2oC στα πεδινά και τα παράλια και θα κυμαίνεται γύρω από 7oC έως -4oC στα ορεινά τμήματα. Χαμηλά θα είναι η υγρασία.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 13/03: Τσουχτερό θα είναι το κρύο και την Κυριακή σε ολόκληρη την Κέρκυρα. Προβλέπεται ηλιοφάνεια με διαυγή ατμόσφαιρα καθ’ όλη την διάρκεια της μέρας και της νύχτας. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν και θα φυσούν από Ανατολικές διευθύνσεις και θα φτάνουν τα 4 -5 bft στην Κέρκυρα, στα Διαπόντια Νησιά και στους Παξούς, από το μεσημέρι και μετά οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε μεταβαλλόμενοι έως 2 bft και η θερμοκρασία θα παραμένει χαμηλή, έτσι δεν θα ξεπεράσει το μεσημέρι τους 11oC και τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες τους 5oC σε πεδινές και παραλιακές περιοχές, και γύρω θα κυμαίνεται από 7oC έως -1oC σε ορεινές περιοχές του νομού.  

 

Νικόλαος Σ. Βλάχος. Ερασιτέχνης μετεωρολόγος και διαχειριστής του ιδ. μετεωρολογικού σταθμού Πετάλειας, Β. Κέρκυρας (http://pantokratoras-kerkyra.meteoclub.gr)

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!