Quantcast
ΚΑΙΡΟΣΤΟΠΙΚΑ

Ο καιρός στο Βόρειο Ιόνιο έως τo Μ. Σάββατο

Μετά τις βροχές και την πτώση της θερμοκρασίας στην είσοδο της Μεγάλης Εβδομάδος, αρχίζει η βαθμιαία άνοδος του υδραργύρου και η βαθιά άνοιξη παίρνει πλέον τη σκυτάλη, φέρνοντας Πασχαλιάτικες ωραίες απολαυστικές ημέρες, ό,τι πρέπει για τις μεγάλες εξόδους των πολιτών μετά από 2 γεμάτα χρόνια σκοτεινιάς και αποκλεισμών !

ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ: Με γενικά καλό και πιο ζεστό καιρό θα κυλήσει η Μεγάλη Πέμπτη σε όλη την Κέρκυρα. Προβλέπονται νεφώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας, Οι άνεμοι θα γίνουν σταδιακά Νότιοι-Νοτιοανατολικοί., θα ξεπεράσουν τα 5-6 bft σε όλη την Κέρκυρα, στα Διαπόντια Νησιά και Παξούς Η θερμοκρασία σε άνοδο, θα φτάσει το μεσημέρι τους 21oC και την νύχτα τους 16oC στα πεδινά και στα παραθαλάσσια, από 17oC έως 12oC στα ορεινά.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Η Μεγάλη Παρασκευή θα ξεκινήσει με αρκετά ανοίγματα ηλιοφάνειας στην Κέρκυρα, ωστόσο δε θα λείπουν και οι αραιές νεφώσεις, οι οποίες από το πρωί  κι έπειτα θα αυξηθούν και δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν τοπικές κι ασθενείς βροχές. Μάλιστα, χειρότερη αναμένεται να γίνει η διαύγεια στην ατμόσφαιρα, καθώς θα μεταφερθεί και ποσότητα αφρικανικής σκόνης. Αργά το απόγευμα προς το βράδυ θα είναι καθαρός ο ουρανός. Ενίσχυση θα παρουσιάσουν οι Νότιοι-Νοτιοανατολικοί άνεμοι, φτάνοντας σε ένταση τα 6 bft και πρόσκαιρα στα Διαπόντια Νησιά και τα 7 bft. Η θερμοκρασία θα ανέβει αισθητά, με τη βοήθεια των προαναφερθέντων ανέμων, αγγίζοντας το μεσημέρι τους 22oC  στα παράλια και τους 18oC στα ορεινά. Η υγρασία θα πέσει.

 ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ: Με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα θα ξημερώσει το Μεγάλο Σάββατο στην Κέρκυρα και μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες.  Πάντως, ο καιρός θα βελτιωθεί στη συνέχεια και θα βγει ήλιο ως το τέλος της μέρας, ενώ βελτίωση θα παρουσιάσει και η διαύγεια της ατμόσφαιρας. Οι άνεμοι θα γίνουν Νοτιοδυτικοί 1-2bft ενώ από αργά το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικοί ως 3 bft και η θερμοκρασία θα πέσει λίγο, φτάνοντας το μεσημέρι τους 20oC στα πεδινά και στα παράκτια, και τους 16°C στα ορεινά τμήματα του νησιού.

 

*ΝΙΚΟΛΑΟΣ Σ. ΒΛΑΧΟΣ: ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΠΕΤΑΛΕΙΑΣ- Β. ΚΕΡΚΥΡΑΣ 

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!