Quantcast
Φωτο: Γιάννης Ματθαιόπουλος
ΚΑΙΡΟΣΤΟΠΙΚΑ

Ο καιρός στο Βόρειο Ιόνιο την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου

Βαθμιαία μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει το σκηνικό του καιρού ως αποτέλεσμα της έλευσης ενός βαρομετρικού χαμηλού από την νότια Αδριατική προς το Βόρειο Ιόνιο.

Τα κυρία χαρακτηριστικά αυτής της ατμοσφαιρικής διαταραχής θα είναι βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως το πρώτο μισό της Τρίτης και πτώση της θερμοκρασίας και στο βάθος επιστροφή του χειμώνα προς το τέλος του μήνα !

Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης θα σημειωθούν βροχές αρχικά ασθενούς έως μέτριας έντασης. Γρήγορα μέσα στο πρωί οι βροχές αυτές θα ενταθούν σημαντικά και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, ωστόσο δε θα λείψουν οι παροδικές μπόρες.

Μέσα στο μεσημέρι / απόγευμα  τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν όπου θα βγει ήλιος, προς το βράδυ αναμένεται παύση των φαινομένων και ανοίγματα του καιρού.

Οι άνεμοι από το πρωί θα γίνουν Δυτικοί-Βορειοδυτικοί και θα ενισχυθούν κυρίως στους Παξούς στα 4-5 bft , ενώ το βράδυ θα ενισχυθούν στα 5-6 bft στα Διαπόντια Νησιά, και στη δυτική πλευρά του νησιού θα είναι 4-5 bft. Οι ριπές άνεμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 6-7 bft στην θαλάσσια περιοχή του Βόρειου Ιόνιου Πελάγους.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση έτσι θα φτάσει το μεσημέρι γύρω τους 13oC στα πεδινά και τα παραθαλάσσια και γύρω τους 8oC στα ορεινά.

Η υγρασία θα είναι ανεβασμένη.

ΤΕΤΑΡΤΗ 23/02: Με ηλιοφάνεια και διαυγή ατμόσφαιρα θα ξημερώσει και θα κυλήσει η Τέταρτη, τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν μέσα στη μέρα. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν από βόρειες γενικά διευθύνσεις έως 6 bft τοπικά 7 bft στα Διαπόντια Νησιά, και βορειοδυτικοί ως 4-5 bft τοπικά 6 bft στην ενδοχώρα και στους Παξούς, οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 7-8 bft και η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει γύρω τους 17oC στα πεδινά και τα παραθαλάσσια, και γύρω τους 12oC στα ορεινά. Πτώση θα σημειώσει η υγρασία.

ΠΕΜΠΤΗ 24/02: Με κρύο θα ξημερώσει η Πέμπτη στην Κέρκυρα και παγετός θα σημειωθεί στα ορεινά, κυρίως τμήματα. Στην διάρκεια της ημέρας αναμένεται ηλιόλουστος και διαυγέστατος καιρός. Οι άνεμοι θα φυσούν ξανά από Βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις, ως 5-6 bft. Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο, έτσι το μεσημέρι θα φτάσει τους 16oC στα πεδινά και τα παράκτια και γύρω τους 11oC στα ορεινά. Η υγρασία θα είναι χαμηλή, εξαιτίας των βοριάδων.

Νικόλαος Σ. Βλάχος, ερασιτέχνης μετεωρολόγος – Διαχειριστής του ιδιωτικού μετεωρολογικού σταθμού Πετάλειας (http://pantokratoras-kerkyra.meteoclub.gr

 

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!