Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Το οικόπεδο των νέων Φυλακών σε συνάντηση Επιμελητηρίου-Δικηγορικού Κέρκυρας

Την προηγούμενη εβδομάδα, το Επιμελητήριο απηύθυνε πρόσκληση συνάντησης με τον Δικηγορικό Σύλλογο Κέρκυρας. 

Σε συνέχεια της πρόσκλησης αυτής, πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση των δυο φορέων, στην έδρα του Επιμελητηρίου Κέρκυρας. 

Στην συνάντηση παρέστησαν, εκ μέρους του Επιμελητήριο  ο Πρόεδρος του κ. Γιώργος Χονδρογιάννης και ο Α’ Αντιπρόεδρος του κ. Στέφανος Μεξας, ενώ εκ μέρους του ΔΣΚ, ο Πρόεδρος του κ. Γιάννης Κοντός, ο Αντιπρόεδρος του κ. Στάθης Παπαδάτος και το μέλος του ΔΣ κ. Εύη Κατεχη. 

Το Επιμελητήριο  δήλωσε απερίφραστα ότι τάσσεται υπέρ του επιθυμούμενου έργου των νέων Φυλακών, καθώς και της διάνοιξης του δρόμου που θα συνδέει το Δικαστικό Μέγαρο με την κεντρική οδό, σημαντικοί στόχοι αμφότεροι για το Δικηγορικό κόσμο της Κέρκυρας. Μάλιστα οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου δεσμεύτηκαν ότι τούτο θα το  δηλώνουν και θα το στηρίζουν ρητά, οποτεδήποτε χρειαστεί, θα είναι σύμμαχοι, ενώ θα το επιβοηθήσουν, με κάθε τρόπο και στο μέτρο που τους είναι δυνατό. 

Επισημάνθηκε, στη συνέχεια, ότι οι έμποροι – επαγγελματίες και οι Δικηγόροι, είναι επαγγελματικές τάξεις άρρηκτα συνδεδεμένες, συνεργαζόμενες και ιστορικά και κοινωνικά, ενώ είναι πηγές ανάπτυξης του τόπου. Επισημάνθηκε ακόμα ότι οι ρυθμοί απονομής της Δικαιοσύνης είναι σημαντικότατοι για τον ρυθμό επενδύσεων και ανάπτυξης του τόπου, ρυθμούς που πρέπει να βρούμε τρόπους να τους βελτιώσουμε. 

Με δεδομένο ότι τα Επιμελητήρια είναι οι φορείς που φιλοξενούν το ΓΕΜΗ, ο ΔΣΚ, δια των εκπροσώπων του, δήλωσε ότι άπας ο νομικός κόσμος είναι αντίθετος με την σχεδιαζόμενη υποχρεωτικότητα εγγραφής των δικηγόρων στο ΓΕΜΗ. 

Ο ΔΣΚ ακόμα ζήτησε από το Επιμελητήριο,  την εξεύρεση χρηματοδοτήσεων, που να είναι δυνατόν να ενταχθεί ο Σύλλογος, είτε προς το σκοπό της απόκτησης εξοπλισμού, είτε επιμόρφωσης, είτε οποιουδήποτε άλλου ωφελήματος, οι δε εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου δεσμεύτηκαν ότι θα αναζητήσουν τέτοιου είδους προγράμματα.

Οι δυο πλευρές συμφώνησαν και στην συνδιοργάνωση ημερίδας, μετά την πάροδο των περιοριστικών μέτρων, που να αφορά είτε την διαμεσολάβηση, είτε το δίκαιο των ασφαλειών, είτε τη μεσιτεία, είτε άλλο θέμα κοινού ενδιαφέροντος που θα συναποφασιστεί. 

Όσο δε αφορά την επικείμενη τουριστική περίοδο, οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου τόνισαν, ότι με βάσει τις έως τώρα προβλέψεις και κρατήσεις, φαίνεται να είναι μια από τις καλύτερες σαιζόν, αυτό δε, ικανοποίησε τους εκπροσώπους του ΔΣΚ, μιας και για την Κέρκυρα η πηγή εισοδήματος από τον τουρισμό, είναι η κινητήριος οικονομική δύναμη για όλα τα επαγγέλματα. 

Τέλος το Επιμελητήριο ανακοίνωσε ότι θα αναλάβει σύντομα πρωτοβουλία, για την δημιουργία Ιδρύματος Υποτροφιών, το οποίο θα προτείνει να διοικείται από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το Επιμελητήριο Κέρκυρας και τον Δικηγορικό Σύλλογο Κέρκυρας (κατά τα πρότυπα της Δωδεκανήσου). 

Σήμερα οικοδομήθηκε μια σχέση φιλίας μεταξύ δυο φορέων – νπδδ, που έως σήμερα δεν παρουσίαζαν ιδιαίτερη επαφή. Και το Επιμελητήριο και ο ΔΣΚ είναι φορείς ιστορικοί για την Κέρκυρα και φορείς που μπορούν να συμβάλλουν, ιδιαίτερα συνεργαζόμενοι, στην ανάπτυξη του τόπου μας. Επομένως η συνεργασία, ο διάλογος και οι καλές σχέσεις, είναι προϋπόθεση γι’ αυτό. 

Έτσι και οι δυο πλευρές θεωρούν την σημερινή μέρα σημαντική και την θεωρούν μέρα που σηματοδοτεί μια νέα σχέση συνεργασίας που θα καρποφορήσει και που θα προσφέρει στο τόπο μας σημαντικά ωφελήματα. 

Εκ του Δ.Σ. του ΔΣΚ 

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!