Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΜΠΑΣΚΕΤ

Ο  κερκυραίος Λ. Χρυσικόπουλος κορυφαίος με την Εθνική μπάσκετ

Ο Κερκυραίος φόργουορντ  Λίνος Χρυσικόπουλος, που αγωνίζεται στην ΑΕΚ,   ήταν ο καθοριστικός παίκτης της Εθνικής ομάδας μπάσκετ, στον τελευταίο της αγώνα για τα προκριματικά του Eurobasket 2022.

Η Εθνική μας ολοκλήρωσε με νίκη τα προκριματικά κερδίζοντας τη Λετονία στην παράταση με 97-94 και ο Λίνος Χρυσικόπουλος ήταν εκείνος, που ισοφάρισε με τρίποντο λίγο πριν το τέλος τους Λετονούς, έστειλε το ματς στην παράταση και εκεί με μεγάλη άμυνα (τάπα πάνω στον Φρεϊμάνις) με το σκορ στο 94-95, έδωσε το δικαίωμα στον Σαλούστρο στη συνέχεια να γράψει το τελικό σκορ. Ως γνωστό η Εθνική μας είχε ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση από τον περασμένο Νοέμβριο.  Ωστόσο στη Ρίγα της Λετονίας, όπου πραγματοποιήθηκαν οι δύο τελευταίοι αγώνες,  η Ελλάδα διεκδικούσε την πρωτιά στον Η΄όμιλο, αλλά η ήττα της το Σάββατο (20/2/21) από την Βοσνία 69-84, την υποχρέωσε να καταταγεί δεύτερη, με 4 νίκες και 2 ήττες. Στην Εθνική ομάδα, η οποία σε όλη τη σειρά των προκριματικών αγωνίστηκε χωρίς τους διεθνείς Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού (που μετέχουν στους αγώνες της Euroleague) εκτός του Λίνου Χρυσικόπουλου, μετείχε και ο κερκυραίος παίκτης του Περιστερίου Γάιος Σκορδίλης, ο οποίος πάντως δεν είχε συμπεριληφθεί στην τελευταία αποστολή για τους αγώνες της Ρίγας.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ Η’ ΟΜΙΛΟΥ

ΒΟΣΝΙΑ 5-1 11

ΕΛΛΑΔΑ 4-2 10

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 2-4 8

ΛΕΤΟΝΙΑ 1-5 7

Ελπιδοφόρα η παρουσία των νεαρών παικτών

Στην αποστολή της Εθνικής ομάδας μπάσκετ, που έδωσε στη Ρίγα της Λετονίας Σάββατο (20/2/21) και Δευτέρα (22/2/21) τους δύο τελευταίους αγώνες του Η΄ομίλου για τα προκριματικά του Eurobasket, συμμετείχαν πολλοί νεαροί παίκτες. Στη σημασία της παρουσίας τους στα παιχνίδια της Εθνικής, στάθηκε ο Λίνος Χρυσικόπουλος μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Λετονία:
«Θέλω να συγχαρώ τους συμπαίκτες μου. Ήταν μια δύσκολη νίκη απέναντι σε μια ομάδα που βασίζεται πολύ στην αθλητικότητα», ανέφερε και συνέχισε:  «Ξέραμε πως αν ελέγχαμε τα ριμπάουντ θα είχαμε πιθανότητες για τη νίκη κι αυτό κάναμε για να επικρατήσουμε. Η νίκη αυτή σε συνδυασμό με την ελπιδοφόρα παρουσία των νεαρών παικτών ήταν το καλύτερο μέρος αυτού του ταξιδιού», κατέληξε.

Τα προκριματικά του Eurobasket

Στην προκριματική φάση του Eurobasket 2022 συμμετείχαν  32 Εθνικές ομάδες χωρισμένες σε οκτώ ομίλους, των τεσσάρων ομάδων ο καθένας. Κάθε ομάδα έδωσε  έξι αγώνες. Αρχικά το πρόγραμμα όριζε τρεις εντός και τρεις εκτός έδρας αγώνες, όμως η 3η, η 4η, η 5η και η 6η αγωνιστική θα γίνουν σε γήπεδα “φούσκες” για να αποφευχθούν τυχόν αναβολές και άλλα προβλήματα στις μετακινήσεις των ομάδων λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Στην τελική φάση του Eurobasket 2022 σε πέντε πόλεις (Βερολίνο, Κολωνία, Μιλάνο, Πράγα & Τιφλίδα) προκρίθηκαν 24 ομάδες:

1ο Γκρουπ: Ισραήλ, Ισπανία, Πολωνία

2ο Γκρουπ: Ιταλία, Ρωσία, Εσθονία

3ο Γκρουπ: Τσεχία, Λιθουανία, Βέλγιο

4ο Γκρουπ: Κροατία, Ολλανδία, Τουρκία

5ο Γκρουπ: Γεωργία, Σερβία, Φινλανδία

6ο Γκρουπ: Σλοβενία, Ουγγαρία, Ουκρανία

7ο Γκρουπ: Γερμανία, Γαλλία, Μ.Βρετανία

8ο Γκρουπ:  Βοσνία, Ελλάδα  Βουλγαρία

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!