Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο κλινικός ψυχολόγος – ψυχοθεραπευτής Γρηγόρης Βασιλειάδης στην «Κ.Σ.»

Με αφορμή την επανακυκλοφορία του βιβλίου του «Το Ψυχοθεραπευτικό ταξίδι»

 

 

Νεκταρία Βαρσαμή-Πουλτσίδη, Συγγραφέας

Σήμερα σας παρουσιάσουμε ένα διαφορετικό βιβλίο αυτοβελτίωσης του ψυχολόγου-ψυχοθεραπευτή Γρηγόρη Βασιλειάδη με τίτλο «Το Ψυχοθεραπευτικό ταξίδι», ένα ανάγνωσμα που επανακυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.

Είστε έτοιμοι να μεταμορφώσετε τη ζωή σας; Εάν έχετε τη θέληση, έχετε αποκτήσει το πενήντα της εκατό της επιτυχίας του στόχου σας! Μη διστάσετε να αγκαλιάσετε τον φόβο! Εσείς, και μόνο εσείς, κρατάτε τα ηνία στη ζωή σας! Η μετάβαση από το να φοβάστε το άγνωστο στην αγκαλιά της αυτογνωσίας σηματοδοτεί την έναρξη ενός υπέροχου ταξιδιού. Του δικού σας ταξιδιού!

Ξεκινήστε αποδεχόμενοι ολόψυχα τον γνήσιο εαυτό σας. Αφού ενσωματώσετε πλήρως την αυθεντική σας ταυτότητα, εκφράστε τη γενναιόδωρα στους γύρω σας. Όταν η λαχτάρα σας για κάτι είναι πραγματικά ειλικρινής, έχει τη δύναμη να εκδηλωθεί στην επιθυμητή πραγματικότητα.

 

 

 

Η εφημερίδα «Η Κέρκυρα Σήμερα» φιλοξενεί τον Γρηγόρη Βασιλειάδη, ο οποίος απαντά σε μια σειρά ερωτήσεων  στο πλαίσιο του συγκεκριμένου βιβλίου, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.

Κύριε Βασιλειάδη, ποιο ήταν το έναυσμα που αποτέλεσε έμπνευση για τη συγγραφή του βιβλίου «Το Ψυχοθεραπευτικό ταξίδι»;

Γ.Β.: Η τριαντάχρονη κλινική εμπειρία μου με κάθε είδους ανθρώπους στην ψυχοθεραπεία. Επίσης, η δυναμική των ανθρωπίνων σχέσεων και των οικογενειών καθώς και τα προβλήματα που προκαλούνται από τις πάμπολλες διαστρεβλώσεις της «αγάπης» στα ενδοοικογενειακά πλαίσια αλληλεπιδράσεων.

 

Ζούμε σε μία εποχή «εγρήγορσης», έντονου άγχους, πίεσης και αβεβαιότητας, σε μια μεταβαλλόμενη πραγματικότητα χωρίς ψυχικές αντοχές. Υπάρχει κάποιος τρόπος ώστε να μειώσουμε το άγχος που μας κατακλύζει;

Γ.Β.: Το άγχος προέρχεται από τις ανεπίγνωστες εσωτερικές μας συγκρούσεις και από τον φόβο μας να τις αναγνωρίσουμε και να βιώσουμε το συναισθήματα μας για αυτές. Το ζήτημα του άγχους είναι ένα πάρα πολύ σύνθετο ζήτημα, πολυπαραγοντικό και οποιαδήποτε απλούστευση θα το αδικούσε.

Πάντως. Οσο με την βοήθεια της ψυχοθεραπείας αναγνωρίζουμε τα απωθημένα μας συναισθήματα και τις συγκρούσεις, το άγχος μειώνεται σταδιακά από την επαφή με βαθύτερες και πιο αυθεντικές πτυχές του εαυτού μας.

 

Μέσα στις σελίδες του βιβλίου σας, θα ανακαλύψει κανείς βαθιές αλήθειες που μας ωθούν να αναγνωρίσουμε τα πραγματικά μας συναισθήματα και να τα κατανοήσουμε. Πιστεύετε πως αυτές οι «αλήθειες» έχουν τη δύναμη να αμφισβητήσουν τον εγωκεντρισμό μας, ενώ ταυτόχρονα να απελευθερώσουν το κομμάτι μας που λαχταρά για προσωπική ανάπτυξη;

 

Γ.Β.: Το πιο σημαντικό είναι να προβάλλει κανεις στις επιγνώσεις και τις αυτογνωστικές αλήθειες του βιβλίου το προσωπικό του ψυχικο δυναμικό, ώστε να ενεργοποιηθεί μεσα του το ψυχικό απόθεμα που χρειάζεται για να προστρέξει στην αναζήτηση της προσωπικής του ψυχοθεραπευτικής πορείας και ανάπτυξης! Γι’ αυτό λέγεται και το βιβλίο: «Το ψυχοθεραπευτικό Ταξίδι»! Επειδή στοχεύει στην αναζωπύρωση του ασυνείδητου υλικού που θέλει να βγει στο φως της συνειδητότητας μας!

 

Μπορεί η δύναμη της λογοτεχνίας από μόνη της να αναδιαμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι βλέπουν τα βιβλία και την ανάγνωση; Τι πιστεύετε;

 

Γ.Β.: Bεβαίως! Οι λέξεις είναι σε θέση να ανακουφίσουν τον πόνο που γεννάει η ψυχικη μας πολυδιάσπαση, αποκοπή και αποδιοργάνωση. 

 

Τι να περιμένουμε μελλοντικά από εσάς;

Γ.Β.: Να εύχεσθε ο Θεός να μου δίνει έμπνευση, την προθυμία και την ψυχοσωματική ενέργεια που απαιτεί η ψυχικη συμπόρευση με ανθρώπους που έχουν ανάγκη βοήθειας, στήριξης και προσωπικής ολοκλήρωσης! Σας ευχαριστω!

 

 

 

Σύντομο βιογραφικό

 

Ο Γρηγόρης Βασιλειάδης ασκεί το επάγγελμα του κλινικού ψυχολόγου-ψυχοθεραπευτή στον ιδιωτικό τομέα για σχεδόν τρεις δεκαετίες. Το 2005 απέκτησε διδακτορικό τίτλο στην Ψυχολογία, από το Τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Yπήρξε εκπαιδευτής σε προγράμματα σπουδών προπτυχιακού και μεταπτυχιακού επιπέδου στη συμβουλευτική και την ψυχοθεραπεία, εισηγητής επιστημονικών σεμιναρίων και επιστημονικών συνεδρίων με θεματολογία την ψυχοθεραπεία και τη συμβουλευτική, στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

 

Τον ενθουσιάζουν οι δυνατότητες της ψυχοπνευματικής εμβέλειας της ανθρώπινης φύσης και ψυχής, η ανακάλυψη και η αποκάλυψη του βάθους της εσωτερικής μας σκιάς, γι’ αυτό και τα επιστημονικά και ερευνητικά του ενδιαφέροντα στον χώρο της ψυχοθεραπείας εντοπίζονται στις εφαρμογές της ψυχολογίας του βάθους στη θεραπευτική πρακτική, στη σχέση θρησκείας και ψυχοθεραπείας, και στους τρόπους με τους οποίους συνδέεται η ηθική δεοντολογία των ψυχολόγων με την αποτελεσματικότητα της ψυχοθεραπευτικής πρακτικής.

 

Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ), της ΕΛΕΣΥΘ (Ελληνική Εταιρεία Συστημικής Θεραπείας) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ψυχοθεραπευτών Οικογένειας (EFTA – European FamilyTherapy Association). Είναι ο συγγραφέας των αυτογνωστικών βιβλίων «Για μια ζωή με νόημα», «Εξομολογήσεις ενός ψυχοθεραπευτή» και «Πόσο αντέχεις την αλήθεια; Θεραπευτικές επιγνώσεις για την ψυχή και τις σχέσεις». Συμμετείχε επίσης στους συλλογικούς τόμους «Ψυχική υγεία παιδιού και εφήβου» και «Ευτυχία και πώς να την κατακτήσετε». Άρθρα, συνεντεύξεις, βίντεο και ηχητικά του δημοσιεύονται στον διαδικτυακό τόπο aftognosia.gr, στο κανάλι του στο YouTube και στη σελίδα του στο Spotify.

 

 

Βασιλειαδης και πουλτσιδη

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!