Quantcast
SLIDERΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Ο Κώστας Κουρτέλης Πρωταθλητής Ελλάδος στο Dragster

Με μία κερκυραϊκή πρωτιά ολοκληρώθηκαν τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Drag Racing. Συγκεκριμένα ο Κωνσταντίνος Κουρτέλης, με μηχανή KTM 990 και καλύτερο προσωπικό χρόνο 9’’4, αναδείχτηκε πρωταθλητής Ελλάδας στην κατηγορία PROSTREET 1.
Η αυλαία των πρωταθλημάτων είχε ανοίξει 26-28 Ιουνίου στην πίστα Αγρινίου. Ακολούθησαν τρεις ακόμα αγώνες (11-12/7/20 και 11-13/9/20 στην πίστα των Σερρών καθώς και 09-11/10/20 την πίστα Αγρινίου) και ενώ υπολείπονταν ακόμα δύο αγώνες (06-08 Νοεμβρίου 2020 και 04-06 Δεκεμβρίου 2020 στην πίστα Σερρών), τα έκτακτα μέτρα, λόγω της πανδημίας οδήγησαν στην ματαίωση τους. Μετά από αυτή την εξέλιξη, η ΑΜΟΤΟΕ (Αθλητική ΜΟτοσυκλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδος) ανακοίνωσε την Παρασκευή 11/12/20 την λήξη των πρωταθλημάτων και τους πρωταθλητές σε κάθε κατηγορία ξεχωριστά, αναδεικνύοντας Πανελληνιονίκη της κατηγορίας PROSTREET 1, τον κερκυραίο αναβάτη. Ο Πρωταθλητής Ελλάδος, Κώστας Κουρτέλης μίλησε στην «ΚΣ» για την επιτυχία του, για το πως ήρθε σε επαφή με τον χώρο των μηχανών, πως ξεκίνησε την αγωνιστική του δράση και ποια είναι τα σχέδιά του για το μέλλον.
Το «πανηγύρι» όταν χαλαρώσουν τα μέτρα
Ο Κώστας Κουρτέλης ξεκίνησε τη συζήτηση εκφράζοντας τις «θερμές του ευχαριστίες σε όλους όσους με στήριξαν και ακολούθησα το πρωτάθλημα σε όλους τους αγώνες. Καθώς σε όσους ήταν εδώ και όσους δεν ήταν. Επίσης, σε όσους με πείσμωσαν, με απογοήτευσαν και όσους με ανέβασαν. Υγεία πάνω από όλα και τα υπόλοιπα το 2021» Ενώ, υποσχέθηκε ότι «Μόλις χαλαρώσουν τ μέτρα θα γίνει το πανηγύρι μαζί με αυτό που δεν έγινε στα γενέθλια μου στις 20 Νοεμβρίου».
Πως ξεκίνησε στο χώρο των μηχανών
Ο Κώστας Κουρτέλης, γεννημένος στην Κέρκυρα, το 1995, μας εξιστόρησε, πως ήρθε σε επαφή με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό: «Στο χώρο των μηχανών ξεκίνησα από 10 χρονών όταν ο πατέρας μου μετά από πολλά παρακάλια μου αγόρασε ένα BoBo που ήταν η αρχή εκείνου, που έμελλε να ακολουθήσει». Σύμφωνα με τον ίδιο: «Από το 2013 ξεκίνησα να παίρνω μέρος σε αγώνες, με την παρέα μου. Τότε ήταν η πρώτη επαφή μου με τα dragster ως βοηθός. Δεν έτρεχα τότε, ούτε είχα αγωνιστικό μηχανάκι. Στην αρχή δεν το θεωρούσα ενδιαφέρον μια ευθεία έλεγα είναι τίποτα σπουδαίο. Όταν πήρα δικό μου μηχανάκι και μετά από τόσα χρόνια παρουσίας και εμπειρίας το πήρα απόφαση να μπω να δοκιμάσω και ό, τι γίνει».
Στις πίστες εξοπλισμός…στους δρόμους κράνος
Όταν το ρωτήσαμε για το εάν το άθλημα είναι επικίνδυνο, μας απάντησε: «Επικίνδυνο είναι αλλά σίγουρα λιγότερο από τους δρόμους. Στους αγώνες φοράμε τον εξοπλισμό μας που αγγίζει τα 2000€. Οι πιθανότητες να συμβεί ατύχημα στην πίστα είναι ελάχιστες πρέπει να συμβούν πολλές ατυχίες μαζί». Ενώ, προτρέπει σε όσους χρησιμοποιούν μηχανές για την καθημερινή τους μετακίνηση «Πρώτα από όλα πάντα κράνος και προσοχή και ειδικά όταν είναι με δεύτερο άτομο πίσω μαζί».
Καλύτερα δική τους μηχανή, παρά φίλων
Ενώ, για τους γονείς λέει: «Να μην αφήνουν τα παιδιά τους να οδηγούν μηχανές φίλων τους είναι μεγάλο λάθος. Καλύτερα να τους αγοράσουν δικιά τους. Ο. Φόβος του γονέα πάντα θα υπάρχει πρέπει να φροντίζει μέσα από την παιδεία του παιδιού να του μάθει τον σωστό τρόπο οδήγησης».
Να ανέβω κατηγορία
Ο νέος Πανελληνιονίκης στην κατηγορία PROSTREET 1 του πρωταθλήματος dragster, αφού μας είπε ότι «Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος και δικαιωμένος ήταν ένας δύσκολος χρόνος. Στερήθηκα πολλά και πολλούς για να το καταφέρω», μας αποκάλυψε ότι «Τα σχέδια μου για το μέλλον είναι να συνεχίσω να τρέχω και πιθανόν να ανέβω κατηγορία για το επόμενο πρωτάθλημα».
Υπερήφανοι γονείς
Ο πατέρας του, Γιώργος, μετά την επιτυχία του γιού Κωνσταντίνου, ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Όταν ήσουν μικρός με έβλεπες να παίρνω τη μηχανή και ζήλευες, μου έλεγες ότι θέλεις κι εσύ να μάθεις να οδηγάς . Όταν μεγάλωσες μου την ζητούσες να σε αφήσω να την κάνεις βόλτα, στην αρχή φοβόμουν, αλλά μετά κατάλαβα ότι η αγάπη σου για αυτό μπορεί να σε προστατέψει μόνο αν μάθεις πρώτα να προσεχείς και μετά να οδηγάς, έτσι θα γινόσουν ένας προσεκτικός οδηγό στο δρόμο αλλά και αγωνιστικός στη πίστα . Χαίρομαι που κατάφερες να τα ξεχωρίσεις και να ξεχωρίσεις παίρνοντας το πανελλήνιο πρωτάθλημα και να με κανείς άλλη μια φορά περήφανο». Ενώ, μαζί με τη μητέρα του, Βάνα ευχήθηκαν στο παιδί τους: «Συνέχισε έτσι σε ότι επιλέξεις , με το ίδιο πάθος και την ίδια αγάπη ξέροντας πλέον την επιτυχία που προέρχεται μέσα από το να προσέχεις».
Εκτός του πρωταθλητή…& άλλες κερκυραϊκές διακρίσεις
Ο Κωνσταντίνος Κουρτέλης αγωνίστηκε με μηχανή KTM 990 και την ομάδα της ΑΣΗ (Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου), στην κατηγορία PROSTREET 1, που πήραν μέρος συνολικά 23 αναβάτες από ολόκληρη τη χώρα και κατατάχτηκε πρώτος με 220 βαθμούς. Στα πανελλήνια πρωταθλήματα dragster υπήρξαν και άλλες κερκυραϊκές συμμετοχές και διακρίσεις: Στην PROSTREET 1, ο Θανάσης Μπότσης (ΑΣΗ) με μηχανή tiger 1050 και 193 βαθμούς κατετάγη τρίτος. Ενώ, στην ίδια κατηγορία έκτος με 147 βαθμούς ήταν με Super Duke 1290, ο Παναγιώτης Ραρής (ΑΣΗ). Στην κατηγορία PRO Z, ο Γιάννης Μερκούρης (ΑΣΗ) με Yamaha Z 135 συγκέντρωσε 68 βαθμούς και κατετάγη πέμπτος, ενώ ο ίδιος με 43 βαθμούς ήταν δέκατος στην κατηγορία PROSTREET 2. Να σημειωθεί ότι στον δεύτερο αγώνα του πρωταθλήματος PROSTREET 1dragster, πήρε μέρος και ο πρώην πρωταθλητής Ελλάδος ταχύτητας μοτοσυκλέτας στην κατηγορία Νέων, Βασίλης Κορωνάκης.
Τι είναι οι αγώνες Dragster
Είναι αγώνες κόντρας για αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, από στάση σε μια ίσια διαδρομή με μήκος 402,336 μέτρα (1/4 του μιλίου). O χρόνος που χρειάζεται ένα αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα για να καλύψει την απόσταση του drag-strip ονομάζεται Elapsed Time ή αλλιώς Ε.Τ. Νικητής αναδεικνύεται αυτός που θα κάνει το μικρότερο Ε.Τ. στην κάθε κόντρα, σε συνδυασμό όμως με το χρόνο αντίδρασης ή Reaction Time (R.Τ.) Ο χρόνος αντίδρασης είναι το διάστημα που μεσολαβεί από τη στιγμή που θα ανάψει το πράσινο φως της εκκίνησης μέχρι τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο οδηγός. Το άθροισμα του R.T. και του Ε.Τ. που θα πετύχει ο οδηγός θα πρέπει να είναι μικρότερο από αυτό του αντιπάλου του, προκειμένου να περάσει στην επόμενη κόντρα.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!