Quantcast
ΕΚΚΛΗΣΙΑΤΟΠΙΚΑ

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Σιδαρίου 

Την Κυριακή 24 του μηνός ο Σεβασμιώτατος μητροπολίτης Κερκύρας λειτούργησε στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στο Σιδάρι της βόρειας Κέρκυρας. Κατά την θ λειτουργία ο σεβασμιώτατος στην προσλαλιά του αναφέρθηκε στο Ευαγγελικό ανάγνωσμα, και ιδιαίτερα επικεντρώθηκε στο σημείο, που οι κάτοικοι της περιοχής των Γεργεσηνών έπειτα από την θεραπεία του δαιμονισμένου και την καταστροφή της αγέλης των χοίρων, έδιωξαν τον Κύριο από την περιοχή τους, γιατί τούς εμπόδισε στα παράνομα σχέδιά τους και την εκμετάλλευση των τρεχουσών καταστάσεων και των ιδίων συμφερόντων. 
Ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε πως τα ίδια γεγονότα συνοδεύουν και τον σημερινό κόσμο που είναι υποδουλωμένοι οι άνθρωποι σε έργα πειρασμικά σε έργα συμφεροντολογικά έστω και άν έρχονται σε αντίθεση με τον ίδιον τον Κύριον και το θέλημά Του. Σήμερα οι δήθεν προοδευτικοί άνθρωποι στο βωμό του συμφέροντος και της ποικίλης αμαρτίας είναι παραδεδομένοι στα έργα του σκότους και της αποστασίας από τον θεό. Και τούτο ισχύει όχι μόνο για τους απλούς ανθρώπους αλλά και για την κορυφή της κοινωνικής πυραμίδας που μπροστά στις όποιες επιδιώξεις θυσιάζουν την πίστη στον Χριστό καί το ήθος και τις ελληνορθόδοξες παραδόσεις της πατρίδας μας, με αποτέλεσμα να προχωρούν σε ένα αποχρωματισμό θρησκευτικό και ηθικό. 
Ο Σεβασμιώτατος κάλεσε τους ανθρώπους της εκκλησίας τους πιστούς χριστιανούς σε μια αντίσταση για να έλθει η ανάκαμψη όπως έλεγε ο αλήστου μνήμης  αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. 
Στο τέλος ευχήθηκε να έχουμε μια ευλογημένη ιεραποστολική χρόνια και καλό χειμώνα!
 

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!