Quantcast
ΕΛΛΑΔΑΚΕΝΤΡΙΚΑ

Ο Ν. Δένδιας στην Προεδρική Φρουρά – Ανάμεσα τους και ο Κερκυραίος Εύζωνας Κ. Μεταλληνός

Φωτoγραφία εξωφύλλου ο ΥΠΕΞ Ν. Δένδιας παρατηρεί και ενημερώνεται σχετικά με την ενδυματολογική περιβολή των Ευζώνων που την τιμάει ο Κερκυραίος Εύζωνας  Κωνσταντίνος Μεταλληνός.

Την Προεδρική Φρουρά επισκέφθηκε μετά το πέρας της συνάντησής του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Μάλιστα ο Κερκυραίος Εύζωνας  Κωνσταντίνος Μεταλληνός ήταν εκείνος που επιλέχθηκε να παρουσιάσει στον κ. Δενδια την ενδυματολογική περιβολή των Ευζώνων, φορώντας την παραδοσιακή στολή, κατά την ξενάγηση του υπουργού Εξωτερικών στις εγκαταστάσεις της Προεδρικής Φρουράς.

Ο υπουργός Εξωτερικών έγραψε σε ανάρτησή του στο twitter: «Επισκέφθηκα σήμερα την Προεδρική Φρουρά. Μέσα από την ιστορική δράση τους, οι Εύζωνες έχουν αναχθεί σε σύμβολα γενναιότητας και εθνικής αυτοπεποίθησης για τον ελληνικό λαό. @proedrikifroura».

Νωρίτερα είχε εκφράσει τη χαρά και την υπερηφάνεια που που έγινε δεκτός από τον Διοικητή και ξεναγήθηκε στους χώρους της Προεδρικής Φρουράς, ενώ όπως ανέφερε, ήρθε σε επαφή με την τεράστια ενδυματολογική παράδοση της Προεδρικής Φρουράς που κρύβει μία εθνική παράδοση, την εξέλιξη του Ελληνισμού μέσα στους αιώνες.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!