Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Πάσχα στην Κέρκυρα: Θα πέσουν βεγγαλικά το βράδυ της Ανάστασης – Κανονικά οι μπότηδες!

Κέρκυρα: Υπάρχει πρόβλεψη να πέσουν βεγγαλικά το βράδυ της Ανάστασης το Μεγάλο Σάββατο, σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Πολιτισμού του κεντρικού Δήμου Χρυσούλα Τόμπρου. Όπως δήλωσε στην ερτ, θα ενημερώσει εγκαίρως για την ώρα των βεγγαλικών και των πυροτεχνημάτων που θα χρωματίσουν τον κερκυραϊκό ουρανό το βράδυ της Ανάστασης, ωστόσο απομακρύνεται το ενδεχόμενο αυτά να εκτοξευθούν στις 21:00 καθώς είναι ακόμη ημέρα.

Παράλληλα, καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Παρασκευής, από το πρωί έως το βράδυ, υπάρχει πρόβλεψη να ακούγονται από τα ηχεία σε πλατεία Ανουντσιάτα και Ευγενίου Βουλγάρεως τα πένθιμα εμβατήρια των φιλαρμονικών μας, για τον κόσμο που θα κυκλοφορεί, ώστε να ζήσει το κερκυραϊκό Πάσχα και την κατάνυξη της Μ. Παρασκευής, έστω και με αυτόν τον τρόπο.

Θα πέσουν οι μπότηδες

Τέλος, η κα. Τόμπρου είπε πως η δημοτική αρχή το Μεγάλο Σάββατο το πρωί θα βρίσκεται στο ιστορικό Δημαρχείο όπου θα σπάσουν μπότηδες ενώ μπότηδες θα πέσουν και από τα μπαλκόνια στο Λιστόν, ως είθισται και όποιος μπορεί να ρίξει, έχει δηλαδή αυτή τη δυνατότητα. Δεν θα είναι κάποια οργανωμένη εκδήλωση, λόγω των μέτρων.

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!