Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Πήγασος Ν. Κέρκυρας γιορτάζει 7 χρόνια ζωής

Το 2015, στο νότο του νησιού δημιουργήθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νεοχωρίου η πρώτη Ακαδημία Μπάσκετ εκτός της πόλης.

Η προσέλευση των παιδιών και η στήριξη της τοπικής κοινωνίας οδήγησε το 2017 στην μετονομασία της Ακαδημίας σε Αθλητικό Σύλλογο Πήγασος Νότιας Κέρκυρας. Για την συμπλήρωση των επτά χρόνων λειτουργίας, η διοίκηση του σωματείου κάνει τον απολογισμό της:

Τα επτάχρονα του Πήγασου

Συμπληρώσαμε αυτές τις μέρες επτά (7) χρόνια ζωής στο σωματείο μας. Επτά χρόνια με δύσκολες συνθήκες που δυστυχώς εξακολουθούν να ισχύουν, με ελάχιστη βοήθεια από μια Πολιτεία που έχει εξαγγείλει ένα κλειστό γυμναστήριο που ακόμα περιμένουμε, με πολλές αντιξοότητες και δοκιμασίες. Σε αυτά τα 7 χρόνια έχουμε δώσει διακόσιους ενενήντα επτά (297) αγώνες, επίσημους και φιλικούς. Διακόσιοι ενενήντα έξι (296) έχουν διεξαχθεί στην πόλη της Κέρκυρας και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Ένας (1), στο ανοικτό μας γήπεδο… Κάνοντας μια αποτίμηση της πορείας των επτά αυτών χρόνων, είμαστε υπερήφανοι γιατί αυτό που ξεκίνησε σα μια αβέβαιη για την έκβασή της προσπάθεια έχει βγάλει γερές ρίζες. Οι διακρίσεις με τις συνθήκες που αντιμετωπίζουμε είναι ένας δύσκολος στόχος αλλά παρόλα αυτά υπήρξαν και το όνομα του συλλόγου μας γίνεται όλο και περισσότερο γνωστό στη μπασκετική κοινότητα. Η πιο σημαντική επιτυχία μας όμως είναι τα εκατοντάδες –ήδη- παιδιά που ήρθαν αυτά τα χρόνια και γνώρισαν τον κόσμο του αθλητισμού και ιδιαίτερα του υπέροχου αυτού αθλήματος εκ των οποίων 130 βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα τμήματά μας.

Είμαστε λοιπόν πολύ ικανοποιημένοι από την πορεία μας αυτά τα χρόνια αλλά δε θέλουμε να μένουμε αποκλειστικά στα θετικά και να μη βλέπουμε λάθη και αστοχίες που έχουν υπάρξει σε αυτή τη διαδρομή. Γιατί αν δεν έχεις την ικανότητα και τη δύναμη να αναγνωρίσεις τι δεν γίνεται σωστά δε θα μπορέσεις και να το βελτιώσεις στο μέλλον. Είμαστε ένας σύλλογος μπάσκετ με αποστολή να δημιουργήσει αθλητές-μπασκετμπολίστες, όχι απλά να κάνει μαζικό αθλητισμό. Και σε αυτόν τον τομέα δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα που έχουμε. Και δεν εννοούμε τα σκορ των διαφόρων τμημάτων, γιατί αυτά έχουν σχέση και με συγκυρίες όπως το ταλέντο ή όχι μιας συγκεκριμένης φουρνιάς. Εννοούμε το κατά πόσο καταφέρνουμε να εμφυσήσουμε στα παιδιά μας την αγάπη για το άθλημα ώστε να έχουν τη σωστή νοοτροπία και συμπεριφορά ενός αθλητή μπάσκετ καθώς μεγαλώνουν. Ζούμε στο 2022, σε μια εποχή που τα παιδιά έχουν πολλές διεξόδους σε αντίθεση με προηγούμενες γενιές όπου ο αθλητισμός ήταν πολλές φορές η μοναδική διέξοδος. Είναι πιο δύσκολο σήμερα να κρατήσεις τα παιδιά στο απαιτητικό και κουραστικό μονοπάτι του αθλητή. Και αυτή είναι η μεγάλη πρόκληση για κάθε σύλλογο και κατά την άποψή μας και για την ίδια την κοινωνία μας γιατί ο αθλητισμός δεν είναι απλά διέξοδος αλλά είναι και σχολείο.

Αποφασίσαμε λοιπόν φέτος να κάνουμε μία στροφή στο πώς αντιμετωπίζουμε τους νεαρούς αθλητές μας και ειδικότερα των αγωνιστικών τμημάτων. Τους ζητούμε μεγαλύτερη αφοσίωση και προσήλωση σε αυτό που κάνουν και αυτό έχει ένα τίμημα πού είμαστε διατεθειμένοι να δεχθούμε όταν κάποια παιδιά δεν μπορούν ή δε θέλουν να ακολουθήσουν αυτό το δρόμο. Το παιδικό μας τμήμα λοιπόν έχει πλέον πολύ διαφορετική σύνθεση από αυτή που πριν κάποιους μήνες υπολογίζαμε και αποδυναμωμένο ηττήθηκε σήμερα από τον Κερκυραϊκό με 35-57. Το σημαντικό για μας όμως, είναι τα παιδιά που το αποτελούν ακόμα κι αν σήμερα δεν έχουν τις ικανότητες για κάτι καλύτερο, να έχουν τη σωστή νοοτροπία ώστε δουλεύοντας στο γήπεδο να αναπτύξουν το ταλέντο που έχουν ως αθλητές και ως ομάδα. Αυτή η στάση θέλουμε να χαρακτηρίζει κάθε τμήμα και θα επιμείνουμε σε αυτό. Στην αποστολή σήμερα ήταν οι: Λάτση Προμηθέας, Πλασκασοβίτης Άγγελος, Ρέβης Λευτέρης, Καββαδίας Νίκος, ΒλάχοςΑναστάσης, Κοντομάρης Χαράλαμπος, Ασπιώτης Θεόφιλος, Βλαχόπουλος Ευάγγελος, Λιούμπας Φώτης, Βάρελης Κωνσταντίνος, Λιούμπας Αλέξανδρος, Βάρελης-Fuchs Κωστής.

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!