Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Σπ. Μουρατίδης σε Παγκόσμια Έκθεση Ακουαρέλας στο Νέο Δελχί

Από τις  8 μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου 2019, πραγματοποιείται στο Νέο Δελχί της Ινδίας παγκόσμια έκθεση υδατογραφίας, με καλλιτέχνες από 42 χώρες. Καλλιτέχνες συμμετέχουν σε αυτό το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός, στέλνοντας  έργα τους από την Αργεντινή, την Αυστραλία, τις Η.Π.Α., τη Βραζιλία, το Βιετνάμ, τη Γαλλία, τη Ρωσία, τη Χιλή, την Κίνα, την Ινδία, την Ινδονησία, τη Μαλαισία, το Μεξικό, τη Νότια Αφρική κ.ά.

Η συμμετοχή πραγματοποιείται μετά από επιλογή των έργων από διεθνή καλλιτεχνική επιτροπή. Από τη Ελλάδα επιλέχθηκαν τα έργα δύο υδατογράφων, του κερκυραίου Σπύρου Μουρατίδη και του Γεωργίου Πολίτη από την Θεσσαλονίκη.

Υπεύθυνος οργάνωσης της έκθεσης είναι ο Διευθυντής της Σχολής Καλών Τεχνών του Νέου Δελχί Amit Kapoor, ο οποίος είναι διεθνούς φήμης υδατογράφος.

Η έκθεση πραγματοποιείται στο Indira Gandhi National Centre of Arts       και τα εγκαίνια έγιναν το απόγευμα της 8ης  Δεκεμβρίου. Στα πλαίσια της έκθεσης γίνονται  παρουσιάσεις – επιδείξεις από καταξιωμένους παγκοσμίως καλλιτέχνες.

Ο Σπύρος Μουρατίδης συμμετέχει με ένα έργο του, εμπνευσμένο από την Κέρκυρα όπου απεικονίζεται μια παλαιά πόρτα του χωριού Δουκάδων (ακουαρέλα 38Χ56 cm). Εκτός των άλλων, τα θέματα αυτά αποκτούν ιδιαίτερη σημασία γιατί, μέσω και της ζωγραφικής, διασώζονται αυτές οι όμορφες εικόνες από τη φθορά και κυρίως από την μελλοντικά επερχόμενη, με διάφορους τρόπους,  καταστροφή τους

 

Είναι η τρίτη, μετά την Ιταλία και το Κόσοβο, παγκόσμια έκθεση που συμμετέχει το 2019 ο Σπύρος Μουρατίδης, ο οποίος, με τους πίνακές του, μεταφέρει πολύ όμορφες εικόνες της Κέρκυρας σε όλον τον κόσμο.

Όπως δηλώνει ο ίδιος, η Κέρκυρα έχει τόσες ομορφιές, τόσα χρώματα, τόσο φως, στα οποία υποκλίνεται η παλέτα κάθε ζωγράφου.

 

Υ.Γ.: Ο Σπύρος Μουρατίδης είναι συνεργάτης της εφημερίδας μας, αφού γελοιογραφίες του αναρτώνται στη ηλεκτρονική της μορφή.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!