Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΧΑΝΤΜΠΟΛ

Ο Φαίακας στην Βέροια με Φίλιππο στο Κύπελλο Χάντμπολ

Την περασμένη Παρασκευή (14/10/22) πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης η κλήρωση των τριών πρώτων γύρων του κυπέλλου Ανδρών Χάντμπολ.

Στους δύο πρώτους γύρους μετέχουν μόνον  οι δώδεκα ομάδες της Α2, μεταξύ των οποίων και ο Φαίακας Κέρκυρας, ο οποίος στον 1ο γύρο θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Φίλιππο Βέροιας. Να σημειωθεί ότι οι δώδεκα ομάδες της Premier Handball θα συμμετέχουν στον θεσμό από τον 3ο γύρο. Ως γνωστό οι αγώνες κυπέλλου σε όλες τις φάσεις είναι μονοί (νοκ-άουτ).

 Το σύστημα του κυπέλλου χάντμπολ

Στο κύπελλο παίρνουν μέρος υποχρεωτικά οι 12 ομάδες της Handball Premier: Α.Ε.Κ.,ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ,ΑΟ ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ, ΑΣ ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΦ, ΕΣΝ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π., ΠΑΟΚ, ΧΑΝΘ, ΑΕΣΧ ΠΥΛΑΙΑΣ, ΕΓΣΝ ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ,ΓΣ ΔΡΑΜΑ’86, ΠΑΣ ΑΕΡΩΠΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ. Και οι 12 ομάδες της Α2 Ανδρών: ΓΝΟΝ ΑΡΗΣ, ΟΧ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΚΛΑΜΠ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ, ΑΟ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ, ΠΑΟ ΔΟΞΑ ΒΥΡΩΝΑ, ΑΣΒ ΑΘΗΝΑΙΚΟΣ, Ο.Φ.Ν.ΙΩΝΙΑ, ΑΟ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ, ΑΠΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ, ΑΟ ΦΑΙΑΞ, ΓΑΣ ΚΙΛΚΙΣ, ΠΑΣ ΦΟΙΒΟΣ ΣΥΚΕΩΝ, ΑΣ ΑΡΗΣ Θ.

 

Το Κύπελλο Ελλάδος Ανδρών θα διεξαχθεί σε 4 γύρους, και Final 4:

1ος Γύρος: 22-23/10/2022

Οι 5 ομάδες του Βορρά της Α2 Ανδρών μετά από κλήρωση, θα σχηματίσουν 2 ζευγάρια τα οποία αγωνίζονται μεταξύ τους. Οι 2 νικήτριες ομάδες και 1 ομάδα που θα προκριθεί ανευ αγώνος (by) προκρίνονται στoν επόμενο γύρο.  Οι 7 ομάδες του Νότου της Α2 Ανδρών μετά από κλήρωση, θα σχηματίσουν 3 ζευγάρια τα οποία αγωνίζονται μεταξύ τους. Οι 3 νικήτριες ομάδες και 1 που θα προκριθεί άνευ αγώνος (by) προκρίνονται στoν επόμενο γύρο.

 

Τα ζευγάρια

Νότος
Άνευ αγώνα: ΟΦΝ Ιωνίας
Άρης Νικαίας- Αθηναϊκός
Λεωνίδας Αγ. Αναργύρων- Πήγασος Κυψέλης
HC Σαλαμίνα- Δόξα Βύρωνα

Βορράς
Άνευ αγώνα: Φοίβος Συκεών
ΓΑΣ Κιλκίς- Άρης Θεσσαλονίκης
Φίλιππος Βέροιας- Φαίακας Κέρκυρας

 

2ος Γύρος (12-13/11/2022)

Οι 3 ομάδες του Βορρά της Α2 Ανδρών μετά από κλήρωση, θα σχηματίσουν 1 ζευγάρι τo οποίo αγωνίζεται μεταξύ του. Η νικήτρια ομάδα και 1 ομάδα που θα προκριθεί άνευ αγώνος (by) προκρίνονται στoν επόμενο γύρο. Οι 4 ομάδες του Νότου Α2 Ανδρών μετά από κλήρωση, θα σχηματίσουν 2 ζευγάρια τα οποία αγωνίζονται μεταξύ τους. Οι 2 νικήτριες ομάδες προκρίνονται στoν επόμενο γύρο.

 

Τα ζευγάρια

Νότος
HC Σαλαμίνα ή Δόξα Βύρωνα- ΟΦΝ Ιωνίας
Λεωνίδας Αγ. Αναργύρων ή Πήγασος Κυψέλης- Άρης Νικαίας ή Αθηναϊκός

Βορράς
Άνευ αγώνα: ΓΑΣ Κιλκίς ή Άρης Θεσσαλονίκης
Φοίβος Συκεών- Φίλιππος Βέροιας ή Φαίακας Κέρκυρας

 

3ος Γύρος ( 21/12/2022)

Οι 4 ομάδες της Α2 Ανδρών που προκρίθηκαν από τον 1ο-2o γύρο μαζί με τις 12 ομάδες της Handball Premier (σύνολο 16 ομάδες) μετά από κλήρωση σχηματίζουν 8 ζευγάρια τα οποία αγωνίζονται μεταξύ τους. Οι 8 νικήτριες ομάδες προκρίνονται στον επόμενο γύρο.

 

Τα ζευγάρια

1) ΠΑΟΚ – ΕΣΝ Βριλησσίων
2) ΑΣΕ Δούκα- Ιωνικός Affidea
3) Φοίβος Συκεών ή Φίλιππος Βέροιας ή Φαίακας Κέρκυρας
– ΑΕΚ
4) Bianco Monte Δράμα – Αερωπός Έδεσσας Man
5) HC Σαλαμίνα ή Δόξα Βύρωνα ή ΟΦΝ Ιωνίας- ΑΕΣΧ Πυλαίας
6) ΧΑΝΘ – Διομήδης Άργους
7) Λεωνίδας Αγ. Αναργύρων ή Πήγασος Κυψέλης ή Άρης Νικαίας ή Αθηναϊκός – ΓΑΣ Κιλκίς ή Άρης Θεσσαλονίκης
8) Ολυμπιακός ΣΦΠ/Όμιλος Ξυνή – Ζαφειράκης Νάουσας

4ος Γύρος (25/1/2023)

Οι 8 ομάδες που προκρίθηκαν από τον 3ο γύρο μετά από κλήρωση σχηματίζουν 4 ζευγάρια τα οποία αγωνίζονται μεταξύ τους. Οι 4 νικήτριες ομάδες προκρίνονται στο Final4

Final 4 (6-7/5/2023)

Οι 4 νικήτριες ομάδες του 4oυ γύρου θα αγωνισθούν στο Final Four σε πόλη που θα σας ανακοινωθεί από την Δ.Ε.Π της Ο.Χ.Ε. Οι νικήτριες ομάδες των δύο ζευγαριών του Final Four την 2η ημέρα θα αγωνιστούν στον τελικό Κυπέλλου για την ανάδειξη του Κυπελλούχου.

 

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!