Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Ο χαιρετισμός Αλ. Αυλωνίτη στο 11ο Συνέδριο Μικρών Νησιών

Το τριήμερο 4- 6 Οκτωβρίου 2019 το Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών, σε συνεργασία με τον Δήμο Ιθάκης διοργανώνουν στην Ιθάκη το 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μικρών Νησιών. Κατά την διάρκεια του συνεδρίου αναμένεται να συζητηθούν θέματα που αφορούν τα ελληνικά μικρά νησιά, θα προγραμματισθούν δράσεις της νέας περιόδου και θα παρθούν αποφάσεις που αφορούν θέματα της Ευρωπαϊκής πολιτικής σχετικά με τα μικρά νησιά. Επίσης, θα εξεταστούν ζητήματα που αφορούν τις χρηματοδοτήσεις των μικρών νησιών, καθώς επίσης και προτάσεις νομοθετικού περιεχομένου.

Ο χαιρετισμός του βουλευτή Αλ. Αυλωνίτη

Αθήνα, 04.10.2019
Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες
του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών,
Εκλεκτοί καλεσμένοι και καλεσμένες,
Αγαπητοί επισκέπτες και επισκέπτριες
Με την παρούσα επιστολή, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για την ευγενική σας πρόσκληση στο 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μικρών Νησιών και παράλληλα να χαιρετίσω τις εργασίες σας με την ευχή να καταλήξουν οι εργασίες σας, σε χρήσιμα πορίσματα και ουσιαστικά συμπεράσματα για τα νησιά μας με έμφαση στις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων. Δυστυχώς κοινοβουλευτικές υποχρεώσεις δεν μου επιτρέπουν να είμαι εκεί.
Προσωπικά, ως άνθρωπος που δραστηριοποιούμαι στα κοινά της Κέρκυρας και της Περιφέρειας των Ιονίων νήσων τουλάχιστον, δύο δεκαετίες και ως νησιώτης, πιστεύω ακράδαντα στην προοπτική ανατροπής της εικόνας και αλλαγής του κλίματος των ανισοτήτων για τους κατοίκους των νησιών μας σε σχέση με την ηπειρωτική Ελλάδα. Θεωρώ εφικτό δηλαδή, το στόχο της πλήρους αυτονομίας των νησιών μας με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον και με αναβαθμισμένο το ρόλο των τοπικών κοινωνιών και των φορέων.
Αν μάλιστα, θέλουμε να υποστηρίξουμε ότι σχεδιάζουμε την τουριστική, και όχι μόνο, αξιοποίησή τους και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, υποχρεούμαστε να εξασφαλίσουμε ικανοποιητικές υποδομές διασύνδεσης με την υπόλοιπη χώρα, υδροδότησης με κατάλληλες μονάδες αφαλάτωσης και επεξεργασίας πόσιμου νερού, αναβαθμισμένες δυνατότητες εκπαίδευσης και παροχών υγείας που να απαντούν στις σημερινές, προκλήσεις.
Στο πλαίσιο αυτό και πριν μιλήσω για τη νησιωτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στην περιοχή γνώσης και εμπειριών μου, δηλαδή στην Κέρκυρα τα Διαπόντια νησιά και τους Παξούς, θα ήθελα να θίξω την ανάγκη ικανοποίησης της μεγαλύτερης χρηματοδότησης της ακτοπλοϊκής σύνδεσης και της προσέλκυσης των πλοιοκτητών εκείνων, που θα συμμερίζονται την κρισιμότητα αυτής. Επίσης, θέλω να τονίσω εμφαντικά ότι η θεσμική κατοχύρωση της θέσης Αντιδημάρχου σε κάθε μικρό νησί μας αποτελεί υποχρέωση όλων μας, Ειδικά δε, αναφέρομαι στα Διαπόντια νησιά μας, τα οποία, έχουν για όλους μας ιδιαίτερη γεωπολιτική και εθνική σημασία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κυβέρνηση σχεδίασε και υλοποιούσε μία ολοκληρωμένη νησιωτική στρατηγική για τα νησιά της ελληνικής επικράτειας, η οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:
• Το μεταφορικό ισοδύναμο, εξισώνοντας το κόστος μετακίνησης, πιλοτικά για το 2018 και με προγραμματισμένη επέκταση του μέτρου για το 2019
• Την κάλυψη αναγκών υδροδότησης των νησιών και ενίσχυση των υφιστάμενων μονάδων αφαλάτωσης στα νησιά με κέρδος για το ελληνικό δημόσιο 4,7 εκατ ευρώ
• Την αναβάθμιση της δημοσίας υγείας στα νησιά μας, με την ενίσχυση της υγειονομικής περίθαλψης, με νέα βάση αεροδιακομιδών στη Σύρο, με το νέο νοσοκομείο της Σαντορίνης, με αύξηση της χρηματοδότησης για το νοσοκομείο Σύρου και με τη λειτουργία μονάδας τεχνητού νεφρού στη Νάξο
• Την ηλεκτρική διασύνδεση των Κυκλάδων. Ένα έργο στρατηγικής σημασίας, που εξασφαλίζει την αξιόπιστη και επαρκή ενέργεια των νησιών με ηλεκτρική ενέργεια
• Την ανάπτυξη ολοκληρωμένου σχεδίου θαλασσίων, αεροπορικών και χερσαίων μεταφορών, προκειμένου να επιτευχθεί η έγκαιρη μετάβαση των κατοίκων και των επισκεπτών από και προς τα νησιά.
• Την ολοκλήρωση της κατασκευής λιμανιών στα νησιά μας

Είμαι βέβαιος, πως όλα τα παραπάνω θα σας τα αναπτύξει ή ήδη, σας τα έχει αναπτύξει ενδελεχώς, η κ. Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, η οποία έχει τη βιωματική εμπειρία όσων θετικών πραγματοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ, κατά το διάστημα διακυβέρνησής του.
Με αυτές, τις σκέψεις εύχομαι και πάλι κάθε επιτυχία στις εργασίες του Συνεδρίου και θα χαρώ πολύ στη συνέχεια, να λάβω γνώση των συμπερασμάτων σας, προκειμένου να συμπαρασταθώ και με την σημερινή μου ιδιότητα, στην προσπάθεια οικοδόμησης των μέτρων υλοποίησης τους.
Σας ευχαριστώ.
Αλέξανδρος Αυλωνίτης
Βουλευτής Ν. Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!