Quantcast
SLIDERΤΟΠΙΚΑΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πάσχα στην Κέρκυρα: Πόσα τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια Μ. Πέμπτη & Μ. Παρασκευή – Ξεπέρασαν το 2019

Πραγματικά κοσμοσυρροή αναμένεται αυτήν την εβδομάδα στην Κέρκυρα, προκειμένου να ζήσουν από κοντά το μοναδικό Πάσχα στην Κέρκυρα. Ήδη επισκέπτες έχουν μπει στο νησί από την παραμονή του Λαζάρου και σταδιακά όλη τη Μεγάλη εβδομάδα. Ωστόσο, το μεγάλο κύμα επισκεπτών αναμένεται από τη Μ. Τετάρτη και κυρίως Μεγάλη Πέμπτη και Μεγάλη Παρασκευή. Μάλιστα, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, τη Μ. Πέμπτη τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια που συνδέουν την Ηγουμενίτσα με την Κέρκυρα, αυξάνονται στα 30 (!) ημερησίως και αντιστοίχως την Μ. Παρασκευη. Μπορεί κανείς να κάνει μια σύγκριση με το τελευταίο Πάσχα στην Κέρκυρα προ πανδημίας το 2019, όταν αυτή η χρονιά χαρακτηρίστηκε ως ορόσημο για τον τουρισμό. Τότε λοιπόν, τη Μ. Παρασκευή τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια ήταν στα 19 (!). Άρα μιλάμε για μια αύξηση της τάξεως περίπου του 40% μόνο για την άφιξη τουριστών δια θαλάσσης, την περιόδο των εορτών του Πάσχα.

Ωστόσο, αναλυτικά στοιχεία θα έχουμε την επόμενη εβδομάδα με τις αφίξεις επισκεπτών και ιχ αυτοκινήτων για τη συγκεκριμένη περίοδο μέσω των καραβιών, όπως δήλωσε στο @kerkyrasimera.gr ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής Κερκύρας και ο Διοικητής της Τροχαίας Κέρκυρας, κ. Σκολαρίκης και κ. Βλαχόπουλος αντιστοίχως.

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

φωτο αρχείου/kerkyrasimera

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!