Quantcast
Νανά Δούκα / Φωτογραφία: pelop.gr
ΕΛΛΑΔΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Πάτρα: «Έφυγε» από τη ζωή η Νανά Δούκα, πρώην εκδότρια της εφημερίδας «Πελοπόννησος»

«Έφυγε» από τη ζωή η Νανά Δούκα, της ιστορικής εκδοτικής οικογένειας της πόλης των Πατρών στην οποία ανήκε επί δεκαετίες η εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Η Νανά Φραγκοπούλου παντρεύτηκε δεύτερη φορά, το 1956 τον Σπύρο Δούκα, όπου το 1958 απέκτησαν ένα και μοναδικό παιδί, μια κόρη, την Λήδα. Η μικρή Λίδα δεν θα είχε μέλλον, καθώς σε ηλικία 12 ετών ασθένησε και τελικά πέθανε το 1997.

Η Νανά με τον Σπύρο Δούκα διήυθυναν για πολλές δεκαετίες την «Πελοπόννησο» με τις ίδιες αρχές που δίδαξαν ο πατέρας της Χαράλαμπος και οι θείοι της Διονύσης, Ηρακλής και Νίκος, οι ιδρυτές δηλαδή της εφημερίδας. Αξιώθηκε να ζήσει με τον άνδρα της ζωής της για 65 ολόκληρα χρόνια μαζί.

Η εφημερίδα βρισκόταν υπό την διεύθυνση του Σπύρου και της Νανάς Δούκα μέχρι το έτος του 2011. Ύστερα ανέλαβαν οι Γιώργος Πανόπουλος και Θανάσης Λάλας, και στη συνέχεια πέρασε στην ιδιοκτησία του κ. Θεόδωρου Λουλούδη, μέχρι και σήμερα.

Η κηδεία της  Αναστασίας (Νανάς) Δούκα θα γίνει την Δευτέρα  και ώρα 14:00 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίων Αγγέλων Α’ Κοιμητηρίου Πατρών.

 
 
Πάτρα: «Έφυγε» από τη ζωή η Νανά Δούκα, πρώην εκδότρια της εφημερίδας «Πελοπόννησος» - ΦΩΤΟ
Πηγή: pelop.gr
__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!