Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑΧωρίς κατηγορία

Πέθανε απο λεπτοσπείρωση στην Κερκυρα

Επιβεβαιώθηκε ο θάνατος ανθρώπου που κατέληξε από λεπτοσπείρωση τον περασμένο Μάιο, με τα αποτελέσματα να επιβεβαιώνουν την αιτία τώρα. Ωστόσο, ακόμη ένας θάνατος ανθρώπου στην Κέρκυρα εξετάζεται αν κατέληξε επίσης από λεπτοσπείρωση, κάτι που θα επιβεβαιώσει ο ΕΟΔΥ, καθώς έχουν σταλεί τα δείγματα σε Εργαστήριο της Κρήτης. Πάντως, σύμφωνα με πηγές του Νοσοκομείου, το ίδιο διάστημα που καταγράφηκε ο συγκεκριμένος θάνατος, νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο ταυτόχρονα ένας ακόμη άνθρωπος ο οποιος νόσησε με λεπτοσπειρωση αλλά επήλθε ίαση.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως και οι τρεις άνθρωποι προέρχονται από την ίδια περιοχή της Βόρειας Κερκυρας και ασχολούνται με αγροτικές εργασίες.

Ωστόσο, η αναστάτωση στην Κέρκυρα είναι ήδη μεγάλη. 

Να σημειωθεί ότι η μετάδοση στον άνθρωπο γίνεται συνήθως μέσω της κατανάλωσης μολυσμένου νερού από ούρα ζώων που μεταφέρουν λεπτόσπειρες, ενώ οι ιδανικές συνθήκες επιβίωσης της λεπτόσπειρας είναι ένα ζεστό και υγρό περιβάλλον, γι’ αυτό και εμφανίζεται πιο συχνά σε τροπικές περιοχές.

Εισέρχεται στον οργανισμό μέσω του στόματος, της μύτης, του επιπεφυκότα (της μεμβράνης που καλύπτει εσωτερικά το μάτι και επεκτείνεται κάτω από τα βλέφαρα) και μέσω των μικροτραυματισμών του δέρματος. Ο χρόνος που χρειάζεται για να επωαστεί το βακτήριο που προκαλεί τη λεπτοσπείρωση κυμαίνεται από 3 έως 20 ημέρες και εξαρτάται από τον τρόπο μόλυνσης, τη δόση και τη λοιμογόνο δύναμη του στελέχους της λεπτόσπειρας.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!