Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΧΑΝΤΜΠΟΛ

Παίρνει μπρος το χάντμπολ & ο Φαίακας με Κ. Μιχαλάκη 

Μετά την ανακοίνωση της ΓΓΑ να επιτρέψει από την 1η Ιανουαρίου 2021 το άνοιγμα των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις των ομάδων Α1 χάντμπολ Ανδρών και Γυναικών κινητοποιήθηκαν οι ομάδες.

Έτσι το Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2021 πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Προέδρου της ΟΧΕ Κώστα Γκαντή, του Προέδρου της ΔΕΠ Αναστάσιου Χειβιδόπουλου και εκπροσώπων των σωματείων, των προπονητών και των αθλητών, οι τηλεδιασκέψεις που αφορούσαν την Handball Premier και την Α1 Γυναικών. Τον Φαίακα Κέρκυρας εκπροσώπησαν ο πρόεδρος του Σπύρος Περούλης και ο έφορος χάντμπολ Γιάννης Τσόνας. Η συντριπτική πλειοψηφία των σωματείων τάχτηκε υπέρ της επανεκκίνησης των πρωταθλημάτων και η Ομοσπονδία επρόκειτο να συνεδριάσει τη Δευτέρα (4/1/21) προκειμένου να αποφασίσει για το χρονοδιάγραμμα των αγώνων.

Στο μεταξύ χθες το βράδυ ήταν προγραμματισμένη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Φαίακα Κέρκυρας, στο οποίο επρόκειτο να ληφθούν αποφάσεις για τον τρόπο διαχείρισης της ομάδας για φέτος, το ρόστερ, αλλά και τον κόουτς. Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΚΣ» ο Κώστας Μιχαλάκης, που από το περασμένο καλοκαίρι ανέλαβε την γυναικεία ομάδα για το πρωτάθλημα της Α2, από την στιγμή, που δεν φαίνεται στον ορίζοντα επανεκκίνηση του γυναικείου Α2, μάλλον θα αναβαθμιστεί σε κόουτς της ανδρικής ομάδας για τη συνέχεια του πρωταθλήματος στην premier Handball. 

Tο πρωτάθλημα της Premier Handball     

Υπενθυμίζουμε ότι το πρωτάθλημα της Premier Handball είχε ξεκινήσει τον περασμένο Σεπτέμβριο. Και όταν ανακοινώθηκε το lock down του Νοεμβρίου ήδη είχε ολοκληρωθεί ο Α΄γύρος της κανονικής περιόδου. Ειδικά για την σεζόν της πανδημίας το πρωτάθλημα διεξάγεται σε δύο ομίλους των 7 ομάδων. Ο Φαίακας είναι στον 2ο όμιλο και μετά την ολοκλήρωση του Α΄γύρου, με απολογισμό μία νίκη, μία ισοπαλία και τρεις ήττες είχε συγκεντρώσει 3 βαθμούς και βρίσκεται στην έκτη θέση της βαθμολογίας. 

HANDBALL PREMIER – ΒΟΡΕΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Η Βαθμολογία (7 αγ) 

ΠΑΟΚ 11 

Δράμα 9 

Αερωπός Έδεσσας 6 

ΑΕΣΧ Πυλαίας 6 

Φίλιππος Βέροιας 5 

Φαίακας 3 

Ζαφειράκης Νάουσας 2 

Το Σύστημα του πρωταθλήματος
Σύμφωνα με την προκήρυξη, η οποία ενδεχομένως με τα νέα δεδομένα να αλλάξει το πρωτάθλημα της Premier Handball διεξάγεται ως εξής: 

Α’ φάση: Όλοι εναντίον όλων σε 2 γύρους (14 αγωνιστικές, 12 για κάθε ομάδα)
Β’ φάση: Πλέι οφ (1-8): Οι 4 πρώτες ομάδες κάθε ομίλου δημιουργούν έναν όμιλο, μεταφέροντας τους βαθμούς από την Α’ φάση μόνο από τα μεταξύ τους παιχνίδια. Ακολούθως οι ομάδες του 1ου και του 2ου ομίλου συναντιούνται σε δύο γύρους (8 αγωνιστικές). Δεν αγωνίζονται ξανά όσοι βρισκόντουσαν στον ίδιο όμιλο στην Α’ φάση.
Πλέι άουτ (9-14): Οι 3 τελευταίες ομάδες κάθε ομίλου δημιουργούν έναν όμιλο, μεταφέροντας τους βαθμούς από την Α’ φάση μόνο από τα μεταξύ τους παιχνίδια. Ακολούθως οι ομάδες του 1ου και του 2ου ομίλου συναντιούνται σε δύο γύρους (6 αγωνιστικές). Μετά το πέρας της Β’ φάσης οι 2 τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας υποβιβάζονται στην Α2 Ανδρών.
Γ΄ φάση: Οι 2 πρώτοι της βαθμολογίας μετά το πέρας της Β’ φάσης των πλέι οφ, αγωνίζονται στον τελικό με τον τίτλο να κρίνεται στις 3 νίκες.    

Η τηλεδιάσκεψη  

Το Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2021 πραγματοποιήθηκαν οι τηλεδιασκέψεις που αφορούσαν την Handball Premier και την Α1 Γυναικών, στις οποίες συμμετείχαν εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας και των ομάδων. Η συντριπτική πλειοψηφία των σωματείων τάχθηκε υπέρ της συνέχισης των πρωταθλημάτων, ως η μοναδική λύση για την επιβίωση τόσο των συλλόγων, όσο και του αθλήματος.
Σαφέστατα όλοι εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για την οικονομική κατάσταση και ότι αυτή θα επιβαρυνθεί ακόμα περισσότερο με την πραγματοποίηση των τεστ που απαιτούνται για την επανέναρξη των προπονήσεων.
Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας τόνισαν ότι καταλαβαίνουν απόλυτα την δυσμενή θέση των σωματείων. Μάλιστα η δύσκολη χρονιά είχε προβλεφθεί εγκαίρως από την ΟΧΕ για αυτό και προχώρησε στην αναδιάρθρωση, την αλλαγή συστήματος των διοργανώσεων με τον καταρτισμό ομίλων, ακριβώς για να μπορέσουν τα σωματεία να ανασάνουν οικονομικά, εκμεταλλευόμενα τον δραστικό περιορισμό των μετακινήσεων. Η Ομοσπονδία που έχει επίσης χάσει έσοδα και ταυτόχρονα υποστεί σημαντική μείωση στην ετήσια επιχορήγηση της, δεν δύναται να συνδράμει οικονομικά στην πραγματοποίηση των τεστ, ωστόσο η ΟΧΕ δεσμεύτηκε θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, στην εξεύρεση άλλων πόρων, προκειμένου τα σωματεία να αντεπεξέλθουν στην δύσκολη οικονομική κατάσταση.
Την Δευτέρα (4/1/21) έχει προγραμματιστεί Δ.Σ. όπου η Ομοσπονδία θα λάβει τις τελικές αποφάσεις για το χρονοδιάγραμμα με συγκεκριμένες ημερομηνίες που θα προτείνει στους αρμόδιους φορείς, προκειμένου το άθλημα να επιστρέψει στην ενεργό δράση. Η θέση της Ομοσπονδίας είναι ξεκάθαρη ότι οι αγώνες θα πρέπει να ξεκινήσουν αμέσως μετά την προετοιμασία που θα κάνουν οι ομάδες, χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση. 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!