Quantcast
SLIDERΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΟΠΙΚΑ

Παγκερκυραϊκή συμπόρευση για δικαίωση της ΑΕ Λευκίμμης

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσε η ΑΕ Λευκίμμης στην πόλη της Κέρκυρας και η οποία κατέληξε σε συνέντευξη, που δόθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΠΕ Κέρκυρας.

Το λόγο πήραν ο πρόεδρος της ΕΠΣΚ, Γιάννης Βλαχόπουλος, ο εκπρόσωπος  της ΑΕ Λευκίμμης Βασίλης Γαρδικιώτης, ο νομικός σύμβουλος του σωματείου Γιάννης Μικρούλης, οι οποίοι ενημέρωσαν για την “σκανδαλώδη” απόφαση,  ο δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας, Κώστας Λέσσης (εκπροσωπώντας και τους άλλους δημάρχους της ΠΕ Κέρκυρας, που βρίσκονταν στην ημερίδα ενημέρωσης της ΠΕΔΙΝ για το ΕΣΠΑ)  & οι παρόντες βουλευτές Αλέκος Αυλωνίτης και Δημήτρης Μπιάγκης, οι οποίοι διατύπωσαν την αγανάκτησή τους για τα “δρώμενα στον χώρο του ποδοσφαίρου” και την αδικία, που υπέστη η ΑΕ Λευκίμμης και δήλωσαν την συμπαράστασή τους στο σωματείο.

Παρόντες στην εκδήλωση εκτός των φιλάθλων ήταν μεταξύ άλλων  ο εντεταλμένος σύμβουλος της ΠΙΝ για τον αθλητισμό Γιάννης Αρμενιάκος, οι πρώην Περιφερειάρχες Θεόδωρος  Γαλιατσάτος και Σπύρος Σπύρου, οι οποίοι υποστήριξαν το δίκαιον της ΑΕ Λευκίμμης,  ο πρ. Αντιπεριφερειάρχης Αλ. Μιχαλάς, ο αντιπρόεδρος της ΕΠΣΚ Γιάννης Μουζακίτης κ.α.

 

Προσφυγή στον CAS
Σύμφωνα με την χθεσινή ενημέρωση στο Διεθνές Δικαστήριο Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών CAS θα κατατεθούν δύο ξεχωριστές ενστάσεις.
Η μία  από την κερκυραϊκή ομάδα με την ΕΠΣ Κέρκυρας και η άλλη  από την Κοζάνη με την οικεία  ΕΠΣ. Όπως αναφέρθηκε, με αυτόν τον τρόπο  διπλασιάζονται και οι πιθανότητες θετικής έκβασης της υπόθεσης. Μιας κι είτε υπάρξει θετική έκβαση στη μία είτε στην άλλη, αρκεί και για τις δύο υποθέσεις (με την Κοζάνη να κατακτά τον τίτλο και την ΑΕΛ την παραμονή της). Τέλος, σχετικά με τα έξοδα που απαιτούνται για την προσφυγή στον  CAS, ο πρόεδρος της ΕΠΣΚ υποστήριξε πως η όλη προσπάθεια θα κοστίσει  15.000 το παράβολο που θα καταβληθεί από την ΕΠΟ (και σε περίπτωση απόρριψης της ένστασης στον  CAS, τα χρήματα θα πρέπει να επιστραφούν από τους Κερκυραίους) ενώ,  η νομική υποστήριξη απαιτεί ακόμα 20.000-30.000 ευρώ. Δηλαδή συνολικά η προσφυγή θα κοστίσει περίπου 50 χιλιάδες ευρώ. Γι’ αυτό κι όπως δήλωσε πρόκειται να βγει σε έρανο σε όλους τους φορείς για να μαζευτούν τα χρήματα που θα χρειαστούν κι εκεί θα φανεί και ποιοι ενδιαφέρονται πραγματικά.

Πρόβλημα μέχρι να καθαρογραφεί η απόφαση

Στο μεταξύ τονίστηκε ότι “κακώς” ξεκινούν τα μπαράζ, αφού μέχρι τώρα δεν έχει καθαρογραφεί η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων. Το γεγονός αυτό βέβαια “καθυστερεί” και την ΑΕ Λευκίμμης, αφού χρειάζεται καθαρογραμμένη απόφαση προκειμένου να προσφύγει σε όποιο ένδικο μέσο (ακόμα και στα ελληνικά δικαστήρια) χρειαστεί. Επί πλέον μέχρις ότου εκδικαστεί η υπόθεση στον CAS η ΑΕ Λευκίμμης θα είναι “στον αέρα”. Δηλαδή δεν θα γνωρίζει κανείς σε ποιά κατηγορία τελικά θα αγωνιστεί, με συνέπεια να μην μπορεί να προχωρήσει και σε προγραμματισμό (προπονητής- παίκτες-μεταγραφικές κινήσεις κλπ). Κάπως έτσι κυλούν τα πράγματα στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου… Και μη χειρότερα!

H Κοζάνη ζητάει αναβολή των μπαράζ

Η διοίκηση του σωματείου ΦΣ ΚΟΖΑΝΗ έδωσε στη δημοσιότητα, ανακοίνωση με τίτλο: “επείγον αίτημα προς την ΕΠΟ για αναβολή των μπαράζ”.

Η Ανακοίνωση

Με μια πρωτοφανή απόφαση που «παραμόρφωσε» την ποδοσφαιρική πραγματικότητα και εκδόθηκε από τακτικό Δικαστή, η ομάδα μας ΦΣ Κοζάνης είναι αναγκασμένη να διαφυλάξει τα κάθε είδους δικαιώματα που έχει με νόμιμα μέσα τα οποία προστατεύουν τις ομάδες του ποδοσφαίρου και τον αθλητισμό στην Ευρώπη και Παγκόσμια. Είναι μία απόφαση που έστειλε τον δεύτερο στην θέση του πρωταθλητή και υποβίβασε μία ομάδα στην θέση μίας άλλης αγωνιστικά υποδεέστερης. Το όργανο που έβγαλε την απαράδεκτη απόφαση προφυλάσσεται – και δικαίως – από την εγγύηση λειτουργικής ανεξαρτησίας, που του παρέχουν η Ελληνική έννομη τάξη και η Ε.Π.Ο., αντιθέτως στις ζημιωθείσες ομάδες που αδικήθηκαν κατάφωρα επιφυλάσσεται, ως μόνη διέξοδος, η προσφυγή στο C.A.S. το οποίο παρέχει την δυνατότητα ελέγχου μίας κακής κατά την κρίση μας απόφασης. Αντί λοιπόν η Ε.Π.Ο. να περιφρουρήσει την τελευταία και μόνη διέξοδο των ομάδων που αδικούνται τάσσοντας μερικές ημέρες (7-10) αναβολής για την άσκηση αυτού του δικαιώματος, αποφασίζει να ξεκινήσουν οι αγώνες διαβάθμισης (μπαράζ) ταχύτατα, ώστε να εδραιωθεί η αδικία και να κερδίσουν ένα παιγνίδι εκτός των γραμμών του γηπέδου οι υπαίτιοι της αναστάτωσης. Παράλληλα ο λειτουργικός ανεξάρτητος δικαστής καθίσταται ανέλεγκτος. Έτσι η ομάδα μας ΦΣ Κοζάνη θέλοντας να διαφυλάξει κάθε νόμιμο δικαίωμα αιτήθηκε σήμερα προς την ΕΠΟ, την αναβολή των αγώνων για τα μπαράζ ανόδου στην SL2, για δέκα (10) εργάσιμες ημέρες, ώστε να εξαντληθεί ο δικαστικός έλεγχος μίας προδήλως κακής απόφασης. Το ποδόσφαιρο είναι πολλές φορές άδικο σπορ για τις αγωνιζόμενες ομάδες αλλά δεν μπορεί να είναι τίποτε άλλο παρά δίκαιο στην διοργάνωσή του. Κύριοι προφυλάξτε το. Η υπόθεση δεν έχει κλείσει, συνεχίζεται…. Με αθλητικούς χαιρετισμούς Δ.Σ. του “Φ.Σ. ΚΟΖΑΝΗ”

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!