Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Συναντήσεις πριν τις δράσεις από την Πρωτοβουλία για την Προστασία και Ανάδειξη του Βίδο

Αντιπροσωπεία της Πρωτοβουλίας για την Προστασία και Ανάδειξη του Βίδο αποτελούμενη από τον Γιάννη Κούρκουλο, τέως Δήμαρχο Κερκυραίων, τους Κρητικό Γιάννη και Ραιδεστινό Γιώργο, Δημοτικούς Συμβούλους, την κα Σπίγγου Τατιάνα, παιδίατρο, τον Μεταλληνό Παύλο, τέως αντιδήμαρχο και τον Ζέλικο Πόποβιτς, πρόεδρο του συλλόγου Σερβικής-Κερκυραϊκής φιλίας, συναντήθηκε με το Δήμαρχο κο Κώστα Νικολούζο και το Βουλευτή κο Αλέκο Αυλωνίτη για τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί στη λειτουργία του νησιού. Οι συναντήσεις αυτές είναι στα πλαίσια σειράς συναντήσεων που θα ακολουθήσουν και με τη νέα Δήμαρχο, τους βουλευτές, τους επικεφαλής των παρατάξεων και κοινωνικούς φορείς.

Παρουσιάσαμε τις βασικές αρχές της Πρωτοβουλίας ότι

  • Το Βίδο αποτελεί χώρο ιστορικής Μνήμης της μακραίωνης Κερκυραϊκής ιστορίας που πρέπει να αναδειχτεί και να προστατευτεί

  • Το Βίδο αποτελεί τη φυσική πράσινη προέκταση της πόλης και είναι ο χώρος που ΚΑΘΕΝΑΣ θα μπορεί απρόσκοπτα να επισκέπτεται και απολαμβάνει

  • Το Βίδο είναι ο ιδανικός χώρος των παιδικών, προσκοπικών, οδηγικών, και διεθνών κατασκηνώσεων και θα πρέπει να σταδιακά να γίνει ο χώρος υποδοχής και φιλοξενίας σειράς άλλων δραστηριοτήτων χωρίς εμπορικό χαρακτήρα.

  • Η οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα στο Βίδο, εστιατόριο-αναψυκτήριο-καραβάκι, οφείλει να εναρμονίζεται στα χαρακτηριστικά του νησιού και να προσφέρει υπηρεσίες ανοιχτές σε ΟΛΟΥΣ τους επισκέπτες.

και εξέφρασαν την ανησυχία ότι με τις μέχρι τώρα ενέργειες (δημοπρασίες, αναθέσεις, αποδοχή δεδομένων, ολιγωρία κλπ) επιχειρείται να μετατραπεί σε ένα ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΝΗΣΙ της ALL INCLUSIVE εταιρίας ΙΚΟΣ.(όπως ήδη προβάλλεται σε διεθνή περιοδικά). Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται “Δηλώσαμε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε να γίνει κάτι τέτοιο. Ότι δεν θα επιτρέψουμε να μη μπορεί ο Κερκυραίος να πάει στο Βιδο, δεν θα επιτρέψουμε να είναι υποχρεωμένος να πάρει άδεια από την εταιρία για να καθίσει να φάει στο εστιατόριο που ανήκει στο Δήμο, δεν θα επιτρέψουμε να αδειάζει το Βίδο για να φάνε οι πελάτες της εταιρίας.

Καταθέσαμε τις δεκάδες διαμαρτυρίες πολιτών για:

  • το καραβάκι που σταματά να πηγαίνει στο Βίδο στις 18:00 και το νησί να γίνεται επι της ουσίας ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΝΗΣΙ μετά τις 18:30

  • για την πολιτική του εστιατορίου που ζητά από Κερκυραίους να κλείσουν τραπέζι από την εταιρία

  • για τις ξαπλώστρες που έχει τοποθετήσει η εταιρία στη μικρή παραλία-λιμάνι ακριβώς μπροστά από τα μνημεία των Ρώσων και Σέρβων.

  • Για τις τιμές του εστιατορίου που όφειλε ο Δήμος να έχει ήδη ελέγξει, όπως αναφέρει η σύμβαση

και ζητήσαμε να δρομολογηθούν οριστικές λύσεις που μακροπρόθεσμα θα εξασφαλίζουν την ελεύθερη προσβασιμότητα  και θα αναδεικνύουν το Βίδο ως τόπο ιστορικό, κατασκηνωτικό, και  αναψυχής όλων των Κερκυραίων.

Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε να ζητήσει από τον επιχειρηματία που του ανατέθηκε το καΐκι να βάλει ακόμα δυο απογευματινα δρομολόγια (με 2 ευρώ), να απομακρυνθούν οι ξαπλώστρες από το χώρο των μνημείων και να συστήσει επιτροπή που θα ελέγξει τις τιμές του εστιατορίου. Ο Βουλευτής κος Αυλωνίτης συμφώνησε με την ανησυχία και τα αιτήματά μας και ζήτησε να συνεχίσει να είναι απλό μέλος της Επιτροπής Πρωτοβουλίας. Ενημερώνουμε τον Κερκυραϊκό λαό ότι η Πρωτοβουλία οργανώνει μεγάλη, μαζική επίσκεψη στο Βίδο με ποικιλία δράσεων και εκδηλώσεων.”. ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΒΙΔΟ ΜΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΝΗΣΙ!!!!!”, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!