Quantcast
SLIDERΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

ΠΑΞΟΙ – Επιστολή Δημάρχου σε υπ. Εθν. Άμυνας για την παραχώρηση του Φάρου Αντιπάξων στο Δήμο

Αμεσης αποκατάστασης χρήζει ο φάρος  Αντιπάξων που έχει αφεθεί στην τύχη του, αν και έγινε προσπάθεια αποκατάστασης το 2017 επί αντιδημαρχίας του Γιώργου Λύχνου, που ζήτησε δύο φορές  την συνεργασία της υπηρεσίας φάρων, χωρίς όμως ανταπόκριση από την εν λόγω υπηρεσία. 

Επιστολή προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας απέστειλε ο δήμαρχος Παξών Σπύρος Βλαχόπουλος με την οποία ζητάει εκ νέου, την μακροχρόνια παραχώρηση (αναδοχή) του ιστορικού Φάρου Αντιπάξων στο Δήμο Παξών. 

Η επιστολή

Κύριε Υπουργέ  ,

επανερχόμαστε σε παλαιότερο αίτημά μας   (τέλη 2014) προς την υπηρεσία σας για την αναδοχή (μακροχρόνια παραχώρηση )  του ιστορικού Φάρου των Αντιπάξων , στο Δήμο Παξών , ώστε να χρησιμοποιηθεί ως χώρος φιλοξενίας επιστημόνων , δεδομένου ότι το νησί των Αντιπάξων αποτελεί μέρος του δικτύου Ναtura 2000, καθώς και ως πυροφυλάκιο κατά την αντιπυρική περίοδο. Παράλληλα θα μπορούσε να καταστεί επισκέψιμος  με την μορφή μουσείου ναυτικής  κληρονομιάς . Οι φάροι μας  αποτελούν πυλώνα ασφάλειας για τη ναυτιλία αλλά και ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό στοιχείο των παράκτιων περιοχών της χώρας  μας . Με την έννοια αυτή η παρουσία τους  συνδέεται  με την ιστορία και την οικονομία  του τόπου μας , στην οποία θα μπορούσε να συμβάλει και σήμερα  εάν αντί της εγκατάλειψης ανακαινιζόταν ώστε να εξυπηρετήσει  τις προαναφερθείσες  δραστηριότητες και  ανάγκες. Να σημειώσουμε ότι  η σημερινή κατάσταση του φάρου των  Αντίπαξων είναι τέτοια που μας δημιουργεί έντονες ανησυχίες  ακόμη και για την στατικότητα του κτιρίου. Ο  Δήμος  αναλαμβάνει το κόστος των εργασιών συντήρησης που θα απαιτηθούν .

 

                Με εκτίμηση

    Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΞΩΝ

ΣΠΥΡΟΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ

 

Παλαιότερη επιστολή του τότε αντιδημάρχου Γ. Λύχνου (2017) προς τον Διοικητή Υπηρεσίας Φάρων Αρχιπλοίαρχος Μ – Π.Ν

Κ. ΑΝΔΡΕΟΥ ΛΟΥΚΑΣ

Αξιότιμε κε Αρχιπλοίαρχε  ,

επανερχόμαστε σε παλαιότερο αίτημά μας   με αρ πρωτ. 2093,  14/06/2017 προς την υπηρεσία σας για την αναδοχή (μακροχρόνια παραχώρηση )  του ιστορικού Φάρου των Αντιπάξων  εις  στο Δήμο Παξών , ώστε να χρησιμοποιηθεί ως χώρος εποπτείας για την Πυροσβεστική υπηρεσία (κατά την αντιπυρική περίοδο)  ως πυροφυλάκιο κατά την αντιπυρική περίοδο , φιλοξενίας επιστημόνων (ενίοτε ) δεδομένου ότι το νησί των Αντιπάξων αποτελεί μέρος του δικτύου Ναtura 2000, καθώς και Παράλληλα θα μπορούσε να καταστεί επισκέψιμος με την μορφή μουσείου ναυτικής  κληρονομιάς χωρίς αντίτιμο φυσικά.

Οι όποιες εκδηλώσεις που τυχόν δύναται  μετέπειτα να  διεξαχθούν δεν θα έχουν κερδοσκοπικό χαρακτήρα και θα γίνονται μόνον με άδεια της υπηρεσία σας .

Οι φάροι μας  αποτελούν πυλώνα ασφάλειας για τη ναυτιλία αλλά και ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό στοιχείο των παράκτιων περιοχών της χώρας  μας  και ο συγκεκριμένος φάρος χρίζεις επισκευής έξοδα τα οποία θα αναλάβει ο Δήμο μας.

Με την έννοια αυτή η παρουσία του τόσο του συγκεκριμένου φάρου όπως και των άλλων  φάρων μας    , συνδέεται  με την ιστορία και την οικονομία  του τόπου μας , στην οποία θα μπορούσε να συμβάλει και στην τουριστική προώθηση της περιοχής μας

Να σημειώσουμε ότι  η σημερινή κατάσταση του φάρου των  Αντίπαξων

είναι τέτοια που μας δημιουργεί έντονες ανησυχίες  για το ίδιο  το κτίριο .

Ο  Δήμος Παξών  αναλαμβάνει  το κόστος των εργασιών συντήρησης που θα απαιτηθούν .

 

                                             Με εκτίμηση

                                                   -ο-

                             ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΞΩΝ

                   ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ –ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

                             & ΕΥΡ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

 

                                  ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΛΥΧΝΟΣ

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!