Quantcast
SLIDERΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Παρέμβαση Μπιάγκη σε Κράτσα-Δημάρχους για τα προβλήματα από τη μείωση των δρομολογίων των ΚΤΕΛ

Επιστολή στην Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κα Κράτσα που κοινοποιείται στην χωρική Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας και τους τρεις δημάρχους του νησιού απέστειλε ο Βουλευτής Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μπιάγκης με θέμα την «Ανυπαρξία συγκοινωνίας για την πλειοψηφία των χωριών μας».
Σημειώνεται ότι το θέμα ανέδειξε στο σημερινό της φύλλο η “ΚΣ” σε σχέση με τα προβλήματα που προκαλούνται στη μετακίνηση εκπαιδευτικών και καθαριστριών προς το κέντρο από περιοχές της υπαίθρου.


Στην επιστολή του βουλευτή αναφέρεται ότι: μετά την εφαρμογή των μέτρων της κυβέρνησης που αφορούν την ολική απαγόρευση της κυκλοφορίας προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία, τα δρομολόγια τόσο του Αστικού όσο και του Υπεραστικού ΚΤΕΛ έχουν μειωθεί κατακόρυφα. Το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Κέρκυρας κρατά ενεργά στο σύνολο του νομού έξι (6) δρομολόγια ημερησίως τα οποία πραγματοποιούνται στις κεντρικές οδικές αρτηρίες και μόνο, με αποτέλεσμα την πλήρη απομόνωση των κατοίκων των άλλων χωριών. Ανάλογη επίσης είναι και η μείωση που έχει υπάρξει στα δρομολόγια και του Αστικού ΚΤΕΛ Κέρκυρας.
Ο Βουλευτής θεωρεί πως αποτελεί επιτακτική ανάγκη για τους συντοπίτες μας, να ληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με τους δημάρχους του νομού μας και τη διοίκηση του Αστικού και Υπεραστικού ΚΤΕΛ για τον εμπλουτισμό των ελαχίστων δρομολογίων, ώστε κανείς συμπολίτης μας να μην νιώθει αποξενωμένος και στο περιθώριο ένας αδυνατώντας να προσεγγίσει την πόλη.
«Κυρία Περιφερειάρχη, σας καλώ, να αναλάβετε την πρωτοβουλία, ώστε να υπάρξει άμεσα καλύτερη μέριμνα για την εξυπηρέτηση των κατοίκων των χωριών μας», δηλώνει στην επιστολή του ο Βουλευτής. «Ανάλογες πρωτοβουλίες έχουν ήδη παρθεί από άλλες περιφερειακές αρχές και μάλιστα στην κατεύθυνση της επιδότησης και ενίσχυσης των οικείων ΚΤΕΛ προκειμένου να μην απομονωθούν οι κάτοικοι των περιοχών τους».

Η επιστολή

Θέμα: «Ανυπαρξία συγκοινωνίας για την πλειοψηφία των χωριών μας»

Κυρία Περιφερειάρχη,

Τα μέτρα της κυβέρνησης που αφορούν την ολική απαγόρευση της κυκλοφορίας προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία, έχουν τις επιπτώσεις τους και στην επικοινωνία που αφορά τους συντοπίτες μας εντός του νησιού μας και οι οποίοι κάλυπταν τις ανάγκες τους μέσα από τη λειτουργία του Αστικού και του Υπεραστικού ΚΤΕΛ.

Αξιότιμη κα Κράτσα,

Μετά από έξι (6) μέρες λειτουργίας των απαγορευτικών μέτρων, τα δρομολόγια του Υπεραστικού ΚΤΕΛ έχουν μειωθεί κατακόρυφα. Το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Κέρκυρας κρατά ενεργά στο σύνολο του νομού έξι (6) δρομολόγια ημερησίως τα οποία πραγματοποιούνται στις κεντρικές οδικές αρτηρίες και μόνο, με αποτέλεσμα την πλήρη απομόνωση των κατοίκων των άλλων χωριών. Ανάλογη επίσης είναι και η μείωση που έχει υπάρξει στα δρομολόγια και του Αστικού ΚΤΕΛ Κέρκυρας.

Δεδομένου ότι, η ηλικία των συμπολιτών μας που χρησιμοποιεί τα λεωφορεία του Αστικού και Υπεραστικού ΚΤΕΛ είναι στην πλειονότητά τους άτομα μεγάλης ηλικίας και ειδικών κατηγοριών, γίνεται ξεκάθαρο, πως οι άνθρωποι αυτοί αδυνατούν να εξυπηρετηθούν από τα δρομολόγια που έχουν απομείνει και άρα στερούνται της δυνατότητας της συγκοινωνίας.

Οι εταιρείες τόσο του Αστικού, όσο και του Υπεραστικού ΚΤΕΛ λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και παρότι βιώνουν ήδη τον τελευταίο χρόνο σε μεγάλο βαθμό τις επιπτώσεις της πανδημίας, προσπαθούν και εκτελούν τα δρομολόγιά τους με συνέπεια και επαγγελματισμό δίνοντας βάρος τόσο στην ασφάλεια, όσο και στην εφαρμογή όλων των προβλεπόμενων μέτρων.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω, αποτελεί επιτακτική ανάγκη για τους συντοπίτες, να ληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες από εσάς σε συνεργασία με τους δημάρχους του νομού μας και τη διοίκηση του Αστικού και Υπεραστικού ΚΤΕΛ για τον εμπλουτισμό αυτών των ελαχίστων δρομολογίων, ώστε να μην παραμείνει στο περιθώριο ένας αρκετά σημαντικός αριθμός συμπολιτών μας που αδυνατεί να προσεγγίσει την πόλη με άλλο τρόπο παρά μόνο με τα λεωφορεία της γραμμής.

Σας καλώ, να αναλάβετε την πρωτοβουλία, ώστε να υπάρξει άμεσα καλύτερη μέριμνα για την εξυπηρέτηση των κατοίκων των χωριών μας. Τέλος, να σας αναφέρουμε, ότι ανάλογες πρωτοβουλίες έχουν ήδη παρθεί από άλλες περιφερειακές αρχές και μάλιστα στην κατεύθυνση της επιδότησης και ενίσχυσης των οικείων ΚΤΕΛ προκειμένου να μην απομονωθούν οι κάτοικοι των περιοχών τους.

Με εκτίμηση,

Δημήτριος Μπιάγκης

Βουλευτής Κέρκυρας – Κίνημα Αλλαγής

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!