Quantcast
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

«Παραδοσιακές τεχνικές ναυπηγικής και συντήρησης μικρών αλιευτικών σκαφών»

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας στο πλαίσιο του έργου εδαφικής συνεργασίας Interreg V-A Ελλάδας – Ιταλίας 2014-2020με τίτλο «Fisheries and Cultural Heritage, Identity and Participated Societies», ακρωνύμιο «FISH&CHIPS» διοργανώνει στις 24 Σεπτεμβρίου 2020 εκπαιδευτικό εργαστήριο με θέμα «Παραδοσιακές τεχνικές ναυπηγικής και συντήρησης μικρών αλιευτικών σκαφών».

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 17:00 στο λιμάνι του Πετριτή στη Νότια Κέρκυρα.
Στόχος του εργαστηρίου είναι η ανάδειξη της παραδοσιακής ναυπηγικής τέχνης και η διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς των αλιευτικών περιοχών της Κέρκυρας. Θα παρουσιαστούν τα στάδια και οι τεχνικές κατασκευής παραδοσιακών αλιευτικών σκαφών και η αξία του ιστορικού επαγγέλματος του καραβομαραγκού.
Επίσης, στο πλαίσιο του έργου η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας έχει αναλάβει την διοργάνωση δυο συναντήσεων με αντικείμενο την δημιουργία και λειτουργία μιας Ομάδας Τοπικής Υποστήριξης για τη διαμόρφωση Στρατηγικής για τη διασυνοριακή ανάπτυξη του αλιευτικού πολιτισμού στην περιοχή της Νότιας Κέρκυρας.
Για λόγους ασφάλειας και τήρησης των αποστάσεων προς αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19:
α) Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους και τα στοιχεία τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@toposae.gr μέχρι την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020.
β) Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας σύμφωνα και με τον επιτρεπόμενο αριθμό συμμετεχόντων σε συνέδρια όπως ορίζεται από την Αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 56435 – ΦΕΚ Τεύχος B 3958/15.09.2020
Επισημαίνεται η υποχρεωτική η χρήση μάσκας και τήρησης των αποστάσεων για όλους τους συμμετέχοντες.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!