Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Παρανόηση η δήλωση περί ψευδών rapid test, δηλώνει ο πρόεδρος του Φ.Σ.Κ. – Η απομαγνητοφωνημένη δήλωση

Συνέχεια στο χθεσινό πρωτοσέλιδο της κυριακάτικης εφημερίδας corfupress, δίνει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κέρκυρας Αλέξανδρος Σταματάκος, μετά την αντίστοιχη δήλωση – διάψευσης του γραμματέα του Συλλόγου Περικλή Ραράκου. Την ίδια ώρα, οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι της κυριακάτικης εφημερίδας, απέστειλαν την απομαγνητοφωνημένη δήλωση του κ. Σταματάκου ο οποίος δηλώνει πως έχει στη διάθεσή του καταγγελία για ψευδή rapid test, ωστόσο ουδέποτε, όπως δηλώνει και ο ίδιος, δεν αναφέρθηκε στην Κέρκυρα.

 

Η δήλωση του Προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κέρκυρας

Με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας και μάλιστα πρωτοσέλιδο περί δήθεν εμπλεκομένων φαρμακείων της Κέρκυρας σε ψευδείς καταχωρήσεις διαγνωστικών ελέγχων τύπου rapid test. Προς διασφάλιση του κύρους του φαρμακευτικού συλλόγου Κέρκυρας, ως πρόεδρος αυτού, οφείλω να τοποθετηθώ και να δηλώσω ότι ουδεμία τέτοια καταγγελία έχει υποβληθεί είτε γραπτά είτε έστω προφορικά στα θεσμικά όργανα του Συλλόγου μας.

 Επειδή εξαιτίας τέτοιων δημοσιευμάτων δημιουργούνται εντυπώσεις και βάλλεται το κύρος και η αξιοπιστία του συνόλου των συναδέλφων μας, οι οποία επι δυο χρόνια έχουν υπερβάλλει εαυτόν για την καταπολέμηση της πανδημίας, θέλω να παρακαλέσω τους εκδότες της εφημερίδας, σίγουρος ότι πρόκειται είτε για παρανόηση, είτε παρεξήγηση, να ανακαλέσουν τη δημοσίευση η οποία δημιουργεί την λανθασμένη εντύπωση των “ψευδώς δηλωθέντων τεστ” στην Κέρκυρα. Οι συγκεκριμένες δηλώσεις είναι μέρος μιας συζήτησης με τον βουλευτή Κέρκυρας Αλ. Αυλωνίτη περί της αδυναμίας των θεσμικών οργάνων όπως ο σύλλογος μας να ελέγξει πιθανές παρανομίες ή παρατυπίες και αναφέρεται από το πρόσωπο μου όντως πραγματικό περιστατικό-μαρτυρία το οποίο ουδεμία σχέση έχει με τη δικαιοδοσία του συλλόγου μας, εξ ου και δεν αναφέρεται πουθενά η Κέρκυρα στα λεγόμενα μας.
Σε κάθε περίπτωση εκείνο που λυπεί εμένα προσωπικά είναι το γεγονός ότι ουδέποτε κανείς επικοινώνησε με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Κέρκυρας ώστε να ενημερωθεί από το επίσημο αρμόδιο όργανο και να αποφευχθεί μια τέτοια παρεξήγηση.
 
Σταματάκος Αλέξανδρος

 

Η απάντηση της κυριακάτικης εφημερίδας

Μετά την ανακοίνωση που διανεμήθηκε στο σύνολο των ΜΜΕ της Κέρκυρας από το Γραμματέα του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κέρκυρας Π. Ραράκο, με την οποία επιχειρεί να διαψεύσει δημοσίευμα του CorfuPress.com περί καταγγελίας του προέδρου του Συλλόγου για ψευδή ράπιντ τεστ, προς ενημέρωσή σας, σάς αποστέλλουμε για κάθε δημοσιογραφική χρήση, εφ΄ όσον το επιθυμείτε, την απομαγνητοφώνηση αλλά και το βίντεο με τα όσα ειπώθηκαν σε σύσκεψη των φορέων της Υγείας με το βουλευτή Κέρκυρας Α. Αυλωνίτη προ μερικών ημερών.

Απομαγνητοφωνημένες οι επίμαχες φράσεις έχουν ως εξής:

Π. Ραράκος: “Δυστυχώς, ήρθαν τα ράπιντ τεστ στα φαρμακεία αλλά δεν δίνεται η δυνατότητα στους φαρμακευτικούς συλλόγους να ελέγξουν τα φαρμακεία και τον τρόπο με τον οποίο διενεργούνται τα τεστ και κινείται η κοινωνία με το δεκαρικάκι, με το πεντάευρω, με την ελεύθερη αγορά, το πιο φθηνό τεστ, το πιο φθηνό μικροβιολογικό και κινείται έτσι η αγορά. Δυστυχώς, χωρίς ελέγχους, χωρίς διαπιστευμένους ελέγχους και χωρίς εμβολιασμούς δεν προχωράει αυτή η κατάσταση. Και έχουμε και ψευδείς δηλώσεις ράπιντ τεστ, δεν υπάρχει κανένας έλεγχος το πως θα γίνει αυτή η διαδικασία.
Α. Σταματάκος: Εγώ έχω μαρτυρίες που αγόρασαν ράπιντ τεστ πελάτες μου, περιστασιακοί πελάτες, οι οποίοι μου το΄παν κιόλας, μου είπαν ότι αγόρασαν… Και μάλιστα, αγόρασαν για να προλάβουν τα πρόστιμα που θα έπεφταν στους ξενοδοχοϋπάλληλους. Πακετάκι, έξι ράπιντ τεστ έναντι 60 ευρώ και τους το καταχωρούν.
Π. Ραράκος (προσθέτει): …Οι έλεγχοι πρέπει να γίνονται από διαπιστευμένες δημόσιες δομές.

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!