Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Πελάης: Κάντε αίτηση επαναπρόσληψης για να μην χάσετε τα προνόμια (video)

Κάλεσμα Πελάη σε εργαζομένους ξενοδοχείων, καταλυμάτων, τουρ. λεωφορείων

Τους εργαζόμενους τριών κλάδων στον τουρισμό να προχωρήσουν άμεσα σε αιτήσεις επαναπροσλήψεις ώστε να εξασφαλίσουν τα προνόμια που τους προφέρονται μέσω της συγκεκριμένης διαδικασίας, κάλεσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου το πρωί της Δευτέρας.

Το χρονικό περιθώριο της υποβολής αιτήσεων είναι έως τις 30 Ιανουαρίου και θα πρέπει οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία, στα τουριστικά καταλύματα και οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων, να προσέρχονται στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου καθημερινώς πρωί και απόγευμα και στα γραφεία του Συνδικάτου στη Λευκίμμη, κάθε απόγευμα.

Τα προνόμια

Ο κ. Πελάης, με αναλυτικό τρόπο εξήγησε ποια είναι τα εργασιακά προνόμια που εξασφαλίζονται σε αυτούς τους τρεις κλάδους εργαζομένων μέσω της αίτησης επαναπρόσληψης. Έτσι λοιπόν, εξασφαλίζουν:

 

  1. Το δικαίωμα στην προϋπηρεσία
  2. Το δικαίωμα στην αποζημίωση
  3. Το δικαίωμα στη διατήρηση της ίδιας της θέσης εργασίας
  4. Την εφαρμογή της ΣΣΕ, αν αυτή που έχει έως σήμερα,, δεν έχει κηρυχθεί υποχρεωτική.
  5. Επίσης, για να έχει κάποιος δικαίωμα στην αποζημίωση, πρέπει να έχει συμπληρώσει 12 μήνες εργασίας στην ίδια επιχείρηση.

Ένας εποχιακός θέλει έως τρεις σεζόν εργασίας στην ίδια επιχείρηση για να έχει δικαίωμα στην αποζημίωση και ο μόνος τρόπος για να συμβεί αυτό είναι η αίτηση επαναπρόσληψης, καθώς χωρίς αυτήν, ακόμη και αν εργάζεται στον ίδιο εργοδότη, θα λογίζεται ως νέα σύμβαση και ως νέος εργαζόμενος.

Επιπλέον, έχοντας ως δεδομένο ότι οι αποζημιώσεις από 1/1/22 έχουν μετατραπεί όλες σε υπαλληλικές, δεν υπάρχει δηλαδή ο διαχωρισμός με τον εργατοτεχνιτών και επειδή είναι περισσότερο κοστοβόρο για τους εργοδότες, διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο όσοι δεν κάνουν αίτηση επαναπρόσληψης να βρεθούν στην εργασία ως νέοι με αποτέλεσμα να χάσουν την προϋπηρεσία τους μη κατοχυρώνοντας την αποζημίωσή τους.

Επίσης η αίτηση αποτελεί ένα στοιχείο συσπείρωσης και οργάνωσης με το σωματείο τους.

 

Ώρες προσέλευσης

 

Από 09:00 – 14:00 και 17:00 – 20:00 στο Εργατικό Κέντρο και 18:00 – 20:00 στα γραφεία στη Λευκίμμη.

 

7.500 οι εργαζόμενοι που δικαιούνται αίτηση επαναπρόσληψης

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της «Κ.Σ.» ο Σταμάτης Πελάης ανέφερε ότι συνολικά οι εργαζόμενοι σε αυτούς τους κλάδους είναι περίπου 7.500 εκ των οποίων 6.000 είναι οι ξενοδοχοϋπάλληλοι. Συνήθως κάθε χρόνο υποβάλουν αίτηση επαναπρόσληψης έως 2000. Κάθε χρόνο αυξάνεται ο αριθμός των αιτήσεων. Πριν 20 χρόνια εκείνοι που έκαναν αίτηση επαναπρόσληψης ήταν περίπου 100 άτομα.

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!