Quantcast
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑΦΑΝΗ ΤΣΙΜΠΟΥΛΗ

“Περί Διαβαθμιδικού – Περιφερειακού ΦΟΔΣΑ” (γράφει η Φ. Τσιμπούλη*)

Δυνάμει του υπ’ αριθμ. 19021/2020 συμβολαιογραφικής πράξης Ίδρυσης Ανωνύμου Εταιρίας, με συμβαλλόμενους την ΠΙΝ και όλους τους Δήμους των Ιονίων Νήσων που ανήκουν σ’ αυτήν, συστάθηκε ΑΕ. Για τους φοβικούς στο άκουσμα “Ανώνυμος Εταιρία”, που το θεωρούν κάτι κακό και δαιμονικό, τονίζεται πως η εν λόγω εταιρία είναι αμιγώς αυτοδιοικητική και απαγορεύεται να μετέχουν σε αυτήν τρίτοι-άσχετοι.
 
Άλλο πράγμα είναι, το γεγονός ότι η κυβέρνηση με αυτή τη νομοθετική παρέμβαση, κακώς, αφαίρεσε αρμοδιότητες από τον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης (τους δώσαμε την αφορμή ,κατά τη γνώμη μου).
Σε αυτήν την ΑΕ μετέχει και ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας, εκπροσωπούμενος από την δήμαρχο, η οποία έθεσε υποψηφιότητα (και ορθά) για μέλος του Δ.Σ. και εξελέγη.
 
Όπως σε κάθε ΑΕ, έτσι κι εδώ, οι μέτοχοι αναλαμβάνουν την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να καταβάλλουν το μετοχικό κεφάλαιο που τους αναλογεί στο μετοχικό ταμείο.
Η δική μας αναλογία ανέρχεται στις 96.000 ευρώ περίπου. Το ποσό αυτό συμπεριελήφθη δια αναμορφώσεως , στον προϋπολογισμό, έγινε αποδοχή του (στο πλαίσιο αναμόρφωσης), από το δημοτικό συμβούλιο και χτες ήρθε θέμα, αν θέλουμε να το καταβάλουμε ή όχι. Το αποτέλεσμα της συνεδρίασης ελέγχεται, διότι υπήρχαν πολλές αποχές και θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα.
 
Άξιον προσοχής έτυχε το γεγονός ότι, η παράταξη της πλειοψηφίας καταψήφισε το Θέμα, ενώ έχουν προηγηθεί όλα τα ανωτέρω, επικαλούμενη προγενέστερη απόφαση του ΔΣ , μεταξύ άλλων, αιτούμενο 18μηνη προθεσμία παράτασης στον παλιό φορέα , ώστε να δημοπρατήσει αυτός, το εργοστάσιο!
 
Για να μην τα πολυλογούμε, κύριοι της πλειοψηφίας και τινές της μειοψηφίας , ρίξτε μια ματιά στο άρθρο 5 του καταστατικού, διαβάστε τις υποχρεώσεις που επισήμως έχουμε αναλάβει π.χ “το μετοχικό κεφάλαιο ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ να καλύψουν οι εκ του ΝΟΜΟΥ ΜΕΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ” και μην ξεχνάτε πως , μέχρι την κατάργηση ενός νόμου από το νομοθέτη ή την κήρυξη της αντισυνταγματικότητάς του από το αρμόδιο ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ, αυτός παράγει έννομα αποτελέσματα…
 
*Είναι δημοτική σύμβουλος με την παράταξη “Κέρκυρα να Ζεις”, Δικηγόρος
__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!