Quantcast
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

Οι λύσεις για την έλλειψη στέγης στην Κέρκυρα, από τον Γ. Καλούδη

Ανακοίνωση για την έλλειψη στέγης στην Κέρκυρα προτείνοντας λύση, εξέδωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Κ.Κ.&Δ.Ν. Γιώργος Καλούδης 

 

Η ανακοίνωση
Η έλλειψη στέγης στη Κέρκυρα οφείλεται κυρίως στην αδιαφορία του Δήμου τα τελευταία 10 χρόνια να προχωρήσει:
1)στην επέκταση του Σχεδίου Πόλης,
2) στην εφαρμογή των 3 πολεοδομικών ενοτήτων Καθολικών Καλογραιών, Παγκρατέικων και Κωτσέλα και
3)στην επέκταση των οικισμών κάθε χωριού.
Παράλληλα η κυβέρνηση ΝΔ με την οριστική απαγόρευση της εκτός σχεδίου δόμησης έβαλαν την ταφόπλακα στη δυνατότητα του Κερκυραίου να αποκτήσει στέγη.
Ενώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη τη προηγούμενη 4ετία υποσχόταν ως 1η της προτεραιότητα τον τοπικό σχεδιασμό όχι μόνον δεν προχώρησε αυτόν αλλά αντίθετα κατέστρεψε, διέλυσε και κακοποίησε την εκτός σχεδίου δόμηση. Καταστρέφοντας ή δυσχεραίνοντας σοβαρά την οικονομική κατάσταση των μικρομεσαίων στρωμάτων ενώ την ίδια ώρα με το παράδειγμα του πρώην club med προώθησε, επιδότησε (δωρεάν από τη φορολογία του λαού) με 40 εκατομμύρια ευρώ αυτήν την επιχείρηση που εκφράζει τυπική οικονομία άκρατου – ασύδοτου – αρπακτικού-χυδαίου απάνθρωπου καπιταλισμού.
Εμείς αντιστεκόμασταν και το αναδεικνύαμε επί 4 χρόνια από τον χώρο της αντιπολίτευσης.

 

Διαβάστε ακόμη: Δόθηκε Οικοδομική άδεια για μονάδα στον Ερημίτη- Αντιδρά ο “Ερημίτη Πλους”

Ώφειλαν η κυβέρνηση ΝΔ, η Περιφέρεια επί Κράτσα και ο Δήμος επί Υδραίου αφενός μεν να μην δώσουν την εκ προμελέτης καταστροφική για το περιβάλλον πολεοδόμηση στη Δασιά και να πάρει ο λαός της Κέρκυρας την εισφορά των 72 στρεμμάτων γης για κοινή ωφέλεια αφετέρου δε να προχωρήσουν σε ανέγερση λαϊκών κατοικιών, επισκευή υφιστάμενων πολυκατοικιών του δημοσίου ή και του Δήμου που θα μίσθωναν με χαμηλό ενοίκιο σε γιατρούς, εκπαιδευτικούς και άλλες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
Με Δημοτική Αρχή της Νέας Δημοκρατίας στη Κέρκυρα είτε κ.Υδραίου είτε κ.Πουλημένου η Κέρκυρα δεν θα δει άσπρη μέρα. Αποτελούν όψεις του ιδίου κομματικού νομίσματος.
Με εμάς στο τιμόνι, τις δύο συμπορευόμενές παρατάξεις Γ. Καλούδη και Χ. Σαρλή και κάθε δημοκράτη κερκυραίου που συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο ΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ, είναι δεδομένη η αποπεράτωση των σχεδίων πόλεων και η συμμετοχή πλειάδας οικισμών για το τοπικό σχεδιασμό κατόπιν λαϊκών συνελεύσεων. Με έμφαση στην ανοικοδόμηση για λαϊκή στέγη, με απόλυτο σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον.
Ζητάμε τη ψήφο του Λαού στις 8 Οκτώβρη 2023 για να το κάνουμε πράξη.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!