Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ποδοσφαιρική μαθητική πανδαισία στη Βόρεια Κέρκυρα

Το δημοτικό γήπεδο Κασσιώπης πλημμύρισε χθες από μαθητές-τριες επτά δημοτικών σχολείων της Βόρειας Κέρκυρας, τα οποία ευχαριστήθηκαν ποδόσφαιρο, χωρίς το άγχος του αποτελέσματος, στο πλαίσιο του προγράμματος ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση έχει καθαρά εκπαιδευτικό-παιδαγωγικό χαρακτήρα και αφορά την διοργάνωση αγώνων διαφόρων αθλημάτων. Στόχος τους δεν είναι η καταγραφή αποτελεσμάτων αλλά  η  σημασία της χαράς και της διασκέδασης που παίρνουν τα παιδιά με την συμμετοχή τους στους αγώνες και παράλληλα  τη ζύμωση της ψυχής και του πνεύματός τους με θετικά συναισθήματα, τα οποία πηγάζουν μέσα από την ευγενή άμιλλα και τους κανόνες του Ευ Αγωνίζεσθαι. 

Τους αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ διοργανώνει η Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων (Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Κέρκυρας και συντονιστής είναι ο υπεύθυνος φυσικής αγωγής Αβάθμιας Εκπαίδευσης Σπύρος Ίσσαρης. Η χθεσινή εκδήλωση ΄ήταν η πρώτη στον Βορρά, ωστόσο δεν είναι η μοναδική στο νησί, αφού το πρόγραμμα αγώνων ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ, διοργανώνεται τα τελευταία χρόνια κυρίως στις εγκαταστάσεις του ΕΑΚΚ. Τη φετινή σχολική  χρονιά οι αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ ξεκίνησαν στην πόλη από τον περασμένο Οκτώβριο, όπου μέχρι και τον Φεβρουάριο 2023 είχαν διεξαχθεί αγώνες μπάσκετ, στίβου, χάντμπολ, ποδοσφαίρου και τένις. Τώρα πήρε σειρά η Βόρεια Κέρκυρα, αρχής γενόμενης χθες με το ποδόσφαιρο, όπου συμμετείχαν πάνω από 170 μαθητές-τριες των Δημοτικών Σχολείων της περιοχής.

 Ακολουθούν την ερχόμενη Τρίτη (4/4/23) με τους αγώνες κωπηλασίας σε εργόμετρα, που θα διεξαχθούν στον προαύλιο χώρο του 7ου Δημοτικού Σχολείου πόλης, την Πέμπτη (6/4/23) επιστροφή στον Βορρά με βόλεϊ & μετά τις διακοπές του Πάσχα με χάντμπολ (15/5/23). Οι αγώνες του Βορρά θα ολοκληρωθούν με μπάσκετ. Να σημειωθεί ότι τον Μάϊο προγραμματίζονται & αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ με το άθλημα του μπάσκετ στη Νότια Κέρκυρα.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!