Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ

Ο ΝΑΟΚ τίμησε & φέτος τη μνήμη του Αρη Μουζακίτη

Η διοίκηση του ΝΑΟΚ τίμησε και φέτος τη μνήμη του Αριστείδη Μουζακίτη. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στις εγκαταστάσεις του ιστορικού ναυτικού Ομίλου της Κέρκυρας και αφορούσε συμβολικό αγώνα κολύμβησης στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ ΝΑΟΚ και Παλαιού Φρουρίου, όπου συμμετείχαν διακεκριμένοι κερκυραίοι κολυμβητές.

Τη μνήμη του Άρη τίμησαν με την παρουσία τους στην εκδήλωση ο Ολυμπιονίκης μας Σπύρος Γιαννιώτης, η διοίκηση του ΝΑΟΚ με επικεφαλής τον πρόεδρο Γιώργο Δημουλή, και μέλη της οικογένειας του αείμνηστου αθλητή του ΝΑΟΚ, ο οποίος το 2017 ως μέλος πεζοπόρου τμήματος της ΕΜΑΚ έχασε τη ζωή του σε επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς στο Ζευγολατιό Κορινθίας. Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, απονεμήθηκαν συμβολικά μετάλλια στους συμμετέχοντες αθλητές-τριες.

O Αριστείδης Μουζακίτης

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1984 και κατατάχθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα το 2014 και ακολούθως μπήκε στη Σχολή Ανθυποπυραγών τον Σεπτέμβριο του 2015. Στην Πάτρα πέρασε τα φοιτητικά του χρόνια ως φοιτητής Γεωλογίας. Ήταν λάτρης του πόλο, καθώς έπαιξε στις ομάδες του ΝΑΟΚ, ΟΠΑΘΑ, της ΝΕΠ του ΝΟΠ & του Τρίτωνα Αμαρουσίου.

Δεν εγκατέλειψε το σπορ και μετά την είσοδό του στο Πυροσβεστικό Σώμα. Υπήρξε εθελοντής του Ερυθρού Σταυρού και φέρεται να είχε πραγματοποιήσει πολλές διασώσεις ως ναυαγοσώστης. Το 2017 υπηρετούσε στο πεζοπόρο τμήμα της 1ης ΕΜΑΚ και στις 13 Ιουλίου συμμετείχε σε επιχείρηση κατάσβεσης μεγάλης πυρκαγιάς στο Ζευγολατιό Κορινθίας.

Στην προσπάθειά του να προσεγγίσει ένα δύσβατο σημείο, όπου εμαίνετο η φωτιά, ανέβηκε μαζί με τρεις ακόμα συναδέλφους του στην καρότσα ενός τρακτέρ, που οδηγούσε κάτοικος της περιοχής. Ωστόσο, κατά τη διαδρομή η καρότσα ανετράπη, καταπλακώνοντας τους πυροσβέστες και τον οδηγό.

Βαρύτερα απ’ όλους τραυματίστηκε ο 33χρονος Άρης, καθώς υπέστη κατάγματα στον θώρακα και άλλα σημεία του σώματός του. Μετακομίσθηκε στο 251 ΓΝΑ, όπου υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση, ωστόσο δεν ανέκαμψε και τέσσερις μέρες αργότερα (17 Ιουλίου 2017) άφησε την τελευταία του πνοή. Η σορός του ετάφη στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κέρκυρα. Ο ΝΑΟΚ, τιμώντας τη μνήμη του παλαιού αθλητή του, καθιέρωσε τον ετήσιο κολυμβητικό αγώνα «Γύρος του Παλαιού Φρουρίου».

 

 

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!