Quantcast
SLIDERΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Συνάντηση Υδραίου – Πουλημένου: Κανονικά η αποκομιδή των απορριμμάτων από 1η Ιανουαρίου 2024 (video)

Το νέο δήμαρχο κ. Κέρκυρας και Διαποντίων Στέφανο Πουλημένο, με τους συνεργάτες του υποδέχθηκε η απερχόμενη δήμαρχος Μ. Υδραίου με αντιδημάρχους και υπηρεσιακούς παράγοντες προκειμένου να τους ενημερώσουν κυρίως για το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων (αποκομιδή, μεταφορά, ανακύκλωση) και να συμφωνήσουν αμφότεροι στην εφαρμογή της ομόφωνης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου του περασμένου Μαΐου, δηλαδή τη συνέχεια της τρέχουσας σύμβασης και την επόμενη περίοδο μέχρι εξαντλήσεως του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου. Αυτό σημαίνει πως δεν θα υπάρξει κανένας κίνδυνος ο τόπος  να μείνει  χωρίς αποκομιδή απορριμμάτων.

“Στις μεγάλες μας προτεραιότητες της νέας δημοτικής αρχής, δήλωσε ο κ. Πουλημένος, “είναι η ανάγκη μείωσης του όγκου των απορριμμάτων κατά τη διαλογή στη πηγή”, ενώ δήλωσε ικανοποιημένος, καθώς βάσει της περιγραφής του αρμόδιου αντιδημάρχου Γ. Σερεμέτη και της δημάρχου Μ. Υδραίου, προκύπτει ότι η νέα δημοτική αρχή θα έχει στη διάθεσή της ένα στόλο οχημάτων με τον οποίον θα καταστεί πιο εύκολο το έργο που έχει μπροστά της.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πουλημένος ανέφερε: «Είναι ένας εξοπλισμός μεγάλης αξίας και σημασίας ο οποίος έρχεται με αποφάσεις του παρελθόντος από προηγούμενες και προ-προηγούμενες περιόδους, που ολοκληρώθηκε – υλοποιήθηκε στην τρέχουσα δημοτική περίοδο και θα έχουμε τη χαρά να τον έχουμε στη διάθεση μας αυτόν τον εξοπλισμό που προέρχεται από τρία χρηματοδοτικά προγράμματα, ΕΣΠΑ, ΦΙΛΟΔΗΜΟ και LEASING που θα αποπληρώσουμε εμείς στα επόμενα χρόνια. Θα έχουμε με αυτόν τον εξοπλισμό που αποκτήθηκε σε απορριμματοφόρα, βοηθητικά μηχανήματα και κάδους των επιμέρους ρευμάτων διαχείρισης των απορριμμάτων, τη δυνατότητα να λειτουργήσουμε κατά τρόπο αποτελεσματικό, την μεγάλη υπόθεση – κρίσιμη για τον τόπο – που είναι η διαλογή των απορριμμάτων στη πηγή.

Έχει αξία και σημασία σε τρία επίπεδα, περιβαλλοντική, πολιτιστική και οικονομική, καθώς θα απαλλάξει το δήμο από τα δυσβάσταχτα βάρη της συνολικής μεταφοράς των απορριμμάτων σε εγκαταστάσεις απέναντι, θα αλλάξει τη  σχέση του πολίτη με τον τόπο στον οποίο ζει και θα δώσει και την αίσθηση της άλλης εικόνας που πρέπει να αποπνέει η Κέρκυρα και στα μάτια των επισκεπτών αλλά και ως δική μας συνείδηση.

Θέλω να ευχαριστήσω και τη δήμαρχο και τους συνεργάτες της για την λεπτομερή ενημέρωση που μας παρείχε αλλά και για το γεγονός ότι οι υπηρεσιακοί παράγοντες είναι στη διάθεση μας και για την απάντηση σε ερωτήματα που αφορούν επιμέρους λειτουργίας της υπηρεσίας καθαριότητας, κάτι το οποίο θα εξελιχθεί στις επόμενες μέρες.

Επιδιώκουμε να είμαστε κατά το δυνατόν έτοιμοι την 1η Ιανουαρίου, να ανταποκριθούμε πλήρως στις υποχρεώσεις μας απέναντι στο τόπο στο κρίσιμο αυτό θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων».

 

Η δήλωση της Μ. Υδραίου

 

Ευχηθήκαμε καλή δύναμη και παραγωγική θητεία στη νέα δημοτική αρχή, για το καλό του τόπου και των συμπολιτών μας και η ενημέρωση στράφηκε γύρω από το φλέγον ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, της αποκομιδής και της ανακύκλωσης. Ενημερώσαμε όσον αφορά το στόλο των μηχανημάτων και οχημάτων του δήμου που νομίζω ότι αποκτήθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό και επαυξήσαμε την ακίνητη περιουσία του δήμου και αυτά μένουν προς αξιοποίηση από τη νέα δημοτική αρχή για την υπηρεσία Καθαριότητας, το πράσινο, για τις ανάγκες ηλεκτροφωτισμού, πολιτικής προστασίας κ.α.

Κατόπιν ενημερώσαμε για τη σύμβαση της μεταφοράς των απορριμμάτων που έχει εξασφαλιστεί και έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να συνεχιστεί απρόσκοπτα για το 2024, για τη τρέχουσα σύμβαση αποκομιδής την οποία εμείς διαχειριζόμαστε έως 31/12/2023 από εκεί θα την διαχειριστεί  μέχρι την εξάντληση του οικονομικού και φυσικού αντικειμένου, η νέα δημοτική αρχή και όσον αφορά τη νέα σύμβαση για την οποία έχουν γίνει επανειλημμένα προσφυγές, θα ήταν βεβαίως αντιδεοντολογικό και καταχρηστικό να δεσμεύσουμε τη νέα δημοτική αρχή με νέα σύμβαση για την αποκομιδή των απορριμμάτων γιατί νομίζω είναι πολύ πιο λογικό και πολιτικά ορθό  η νέα δημοτική αρχή να επιλέξει τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη μελέτη και το σχεδιασμό που θα κάνει για την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Ενημερώσαμε για το θέμα του προσωπικού στο τμήμα καθαριότητας και Ανακύκλωσης στη διεύθυνση υπηρεσιακού έργου και για ζητήματα ανακύκλωσης, για τα ρεύματα που έχουν αναπτυχθεί, τον εξοπλισμό και για κάποιες συμβάσεις που έχουν υπογραφεί και έργα που είναι σε εξέλιξη όπως το μικρό και μεγάλο πράσινο  σημείο, η καμπάνια ανακύκλωσης. Είναι ένα θέμα που άπτεται αρχικά στην υγεία των κατοίκων, στο φυσικό μας περιβάλλον και της οικονομίας του δήμου, νοικοκυριών και επιχειρήσεων οπότε νομίζω ότι δεν εξαντλείται σε μία συνάντηση ή ενημέρωση και είμαστε στη διάθεση της νέας δημοτικής αρχής να ενημερώσουμε διεξοδικά ώστε να τους κάνουμε κοινωνούς και των όσων έχουν επιτευχθεί ήδη αλλά και όσων βρίσκονται σε εξέλιξη.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!