Quantcast
ΕΛΛΑΔΑΚΕΝΤΡΙΚΑ

ΠΟΕΔΗΝ: Επιτακτική ανάγκη αύξησης κλινών ΜΕΘ και αναπνευστήρων

ΑΘΗΝΑ. Είναι μεγάλη ανάγκη να ενισχυθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας με κλίνες ΜΕΘ για την αντιμετώπιση της πανδημίας αναφέρει σε δελτίο τύπου η ΠΟΕΔΗΝ.

“Διαχρονικά υπάρχουν μεγάλες ευθύνες για την τραγική έλλειψη κλινών ΜΕΘ στο σύστημα. Τον Νοέμβριο του 2019 δημοσιοποιήσαμε έρευνα από όλα τα Νοσοκομεία της χώρας για την κατάσταση σε κλίνες ΜΕΘ. Στη χώρα μας λειτουργούσαν 557 κλίνες ΜΕΘ, στην αρχή της υγειονομικής κρίσης αντί για 3.500. Στην Αττική για 6 εκατ. πληθυσμό λειτουργούσαν 224. Τόσες ήταν οι κλίνες που παρέλαβε η σημερινή κυβέρνηση παρότι το ζητήσαμε δεν προσέλαβε έγκαιρα προσωπικό προκειμένου να αναπτύξει τουλάχιστον τις 100 κλίνες ΜΕΘ που είναι κλειστές αν και πλήρως εξοπλισμένες” τονίζει.

“Είναι ανάγκη να προμηθευτούμε όσους περισσότερους αναπνευστήρες μπορούμε έστω και την ύστατη στιγμή. Να λειτουργήσουν όσο περισσότερες κλίνες ΜΕΘ, κλίνες Αυξημένης Φροντίδας και αρνητικής πίεσης. Έτσι μόνο αυξάνουμε τις πιθανότητες να αντέξει το υγειονομικό μας σύστημα την κρίση” σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ.

Πηγή:capital.gr

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!