Quantcast
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Ποιες τροφές βοηθούν στο μαύρισμα;

Είναι γεγονός, το καλοκαίρι είναι συνυφασμένο με επιδερμίδες ηλιοκαμμένες που θυμίζουν εξωτικά μέρη και ανέμελες στιγμές δίπλα στη θάλασσα.

Βέβαια, για ένα λαμπερό, υγιές μαύρισμα, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο και η διατροφή μας. Γι’αυτό, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ποιες τροφές μπορείτε να εντάξετε στην καθημερινότητά σας που θα ενισχύσουν το μαύρισμά σας, θα το διατηρήσουν, αλλά παράλληλα θα σας βοηθήσουν να είστε όμορφοι μέσα-έξω, που είναι και το βασικό ζητούμενο.

Καρότα

Τα καρότα είναι γνωστά για το έντονο πορτοκαλί τους χρώμα και την τραγανή τους υφή.

Όμως, το ξέρατε ότι ενυδατώνουν βαθιά το δέρμα, καθώς περιέχουν νερό σε ποσοστό 87% ;

Επιπλέον, περιέχουν καροτενοειδή, δηλαδή με απλά λόγια, τις φυσικές  χρωστικές ουσίες που έχουν αντιοξειδωτική δράση. Τα καροτενοειδή δημιουργούν τις «προϋποθέσεις» για ομοιόμορφο μαύρισμα, ενώ μας προστατεύουν την επιδερμίδα μας από πιθανά εγκαύματα. Εννοείται πως είναι καλύτερο να τα καταναλώνετε ωμά.

 

Νερό

Το νερό είναι αδιαμφισβήτητα δώρο για το σώμα μας.

Το 60% του οργανισμού μας είναι νερό, στοιχείο που είναι απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του, συμπεριλαμβανομένης και της ικανότητας του δέρματος να μαυρίζει αντί να «καίγεται».

Για αυτό, ειδικά τους μήνες του καλοκαιριού είναι απαραίτητο να διατηρούμε το σώμα μας διαρκώς ενυδατωμένο, ώστε να είμαστε λαμπεροί, αλλά και για να βοηθάμε το σώμα μας να μη στεγνώνει όταν εκτίθεται για πολλή ώρα στον ήλιο.

Μάλιστα, το ενυδατωμένο δέρμα είναι αυτό που διατηρεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα το μαύρισμα του καλοκαίριού.

Τώρα, όποιος δυσκολεύεται να πίνει συνέχεια νερό, μπορεί να απολαύσει εναλλακτικά ωμά φρούτα που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, όπως το καρπούζι.

Ελαιόλαδο

Είναι περιττό να πούμε πόσα οφέλη κρύβει μέσα του το ωμό ελαιόλαδο.

Το ελαιόλαδο δε βοηθά τόσο στο να ενισχύσουμε  το μαύρισμά μας, όσο στο να το διατηρήσουμε.

Για ποιον λόγο; Γιατί αυτός ο υγρός “χρυσός” ενυδατώνει σε βάθος από μέσα και συμβάλλει ώστε το δέρμα μας να είναι φυσικά απαλό και λαμπερό.

Το καλοκαίρι εντάσσεται εύκολα στην διατροφή μας, καθώς είναι απαραίτητο συστατικό στις σαλάτες μας!

 

Μαύρη Σοκολάτα

Η μαύρη σοκολάτα εκτός από μοναδική γεύση, έχει και φλαβονοειδή.

Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πως είναι αντιοξειδωτική, αλλά και πως παρέχει στο δέρμα μας φωτοπροστασία βοηθώντας το έτσι να αντιμετωπίζει πιο εύκολα τις φθορές που προκαλεί η ηλιακή ακτινοβολία UV. Επιπλέον, τα φλαβονοειδή διατηρούν το δέρμα ενυδατωμένο, βελτιώνουν την οξυγόνωση και βοηθούν στη σωστή κυκλοφορία του αίματος.

Και αν το καλοκαίρι, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, σας φαίνεται δύσκολη η κατανάλωση της σοκολάτας, τότε ρίξτε μια ματιά στο ΙΟΝ Sweets https://ionsweets.gr/ και ανακαλύψτε εύκολες, πρωτότυπες συνταγές που θα γεμίσουν τις μέρες σας γλύκα και απόλαυση!

 

 

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!