Quantcast
SLIDERΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΡΑΓΑ: Πρεμιέρα για την «Κάρμεν» του Ζωρζ Μπιζέ σε χορογραφία Πέτρου Γάλλια

Την Πέμπτη 10 Μαρτίου η πρεμιέρα της όπερας “Κάρμεν” του Ζωρζ Μπιζέ, στο Εθνικό Θέατρο της Πράγας, που χορογραφεί ο Κερκυραίος Πέτρος Γάλλιας.

 Την Πέμπτη 10 Μαρτίου στο Εθνικό Θέατρο της Πράγας, στο Národní Divadlo, κάνει πρεμιέρα η όπερα “Κάρμεν” του Ζωρζ Μπιζέ, σε μια μεγάλη διεθνή παραγωγή. Συντελεστές και πρωταγωνιστές της παραγωγής είναι καταξιωμένες διεθνείς προσωπικότητες της όπερας.  

Την Συμφωνική Ορχήστρα της Πράγας, διευθύνει ο Τσέχος μαέστρος, Petr Popelka. Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Γερμανός σκηνοθέτης, Grischa Asagaroff. Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι δημιουργίες του Ιταλού σκηνογράφου και ενδυματολόγου, Luigi Perego. Ενώ την χορογραφία υπογράφει ο Κερκυραίος χορογράφος, Πέτρος Γάλλιας 

Τους ρόλους ερμηνεύουν: Κάρμεν, η Γεωργιανή, Nana Dzidziguri. Ντον Χοσέ, ο Πορτογάλος, Luis Gomes. Εσκαμίλιο ο Πολωνός, Lukasz Golinski. Μικαέλα η Τσέχα, Katerina Knezikova και Φρανσκίτα, η Γιαπωνέζα, Yokiko Kinj. Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους συμπληρώνουν οι Τσέχοι λυρικοί τραγουδιστές, Ντανκαίρο, ο Josef Moravec, Ρεμεντάτο, ο Tomas Korinek, Τσούνιγκα, ο Jakoslav Patocka, Μόραλεs, ο Lukas Barak και Μερσέντες, η Stanisslava Jirku. 

Στην παράσταση συμμετέχουν η Χορωδία και το Μπαλέτο του Εθνικού Θεάτρου της Πράγας και η Παιδική Χορωδία“Philharmonic”της Πράγας.  

Είναι για όλους μας μεγάλη χαρά που για ακόμα μια φορά, ο Πέτρος Γάλλιας, μας κάνει περήφανους και εκτός των Ελληνικών συνόρων.

Διαβάζουμε στο έντυπο και ηλεκτρονικό πρόγραμμα της παράστασης να αναφέρεται η Κέρκυρα και μάλιστα στις συνεντεύξεις στα Τσέχικα μέσα, με εγκωμιαστικά λόγια για την ομορφιά και την σπουδαία μουσική της παράδοση. 

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!