Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Πρωτομαγιά: Κάλεσμα ΣΥΡΙΖΑ στη συγκέντρωση στο Εργατικο Κέντρο

Το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κέρκυρας στη συγκέντρωση για την εργατική Πρωτομαγιά στο Εργατικό Κέντρο:
Η Εργατική Πρωτομαγιά αποτελεί ημέρα τιμής και μνήμης στους ηρωικούς αγώνες των εργατών από το Σικάγο του 1886 μέχρι και σήμερα σε όλον τον κόσμο, για τη βελτίωση των όρων εργασίας τους.

Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά συμβολίζει περισσότερο από ποτέ τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας για να διεκδικήσουμε την προστασία της ζωής και της εργασίας μέσα σε περιβάλλον κοινωνικής δικαιοσύνης και δημοκρατίας.

Στην αιχμή του αγώνα είναι οι διεκδικήσεις για την πρόσβαση σε αξιοπρεπείς μισθούς, ενάντια στην εργασιακή επισφάλεια, για την πρόσβαση στην στέγη, στην εν​έργεια και στα βασικά αγαθά. Το σύνολο των εργαζόμενων σήμερα βλέπει τα πιο κρίσιμα για τη ζωή αγαθά να γίνονται όλο και πιο δύσκολα προσβάσιμα, την ώρα που οι κοινωνικές κατακτήσεις και το κοινωνικό κράτος συρρικνώνονται επικίνδυνα.

Το μήνυμα του αγώνα για κοινωνική δικαιοσύνη, δημοκρατία και εργασιακά δικαιώματα παραμένει επίκαιρο. Μέσα από την κρίση αυτή βιώσαμε με τον πιο έντονο τρόπο τις επιπτώσεις της εμπορευματοποίησης της υγείας, την κατάρρευση του Κράτους – Πρόνοιας και την ιδιωτικοποίηση κρίσιμων υποδομών της χώρας με δυσμενείς όρους.

Στη σημερινή εποχή οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές κυριάρχησαν στον χώρο της εργασίας οδηγώντας σε συρρίκνωση των κεκτημένων εργασιακών δικαιωμάτων. Είναι γνωστό πως ο κόσμος της εργασίας και η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία είναι αυτοί που διαμορφώνουν πάντα τις συνθήκες για οικονομική και κοινωνική ευημερία.

Οι ανάλγητες πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη ενισχύουν συνεχώς τις επάλληλες κρίσεις που βιώνουμε και πλήττουν πλέον βάναυσα τις ζωές όλων μας. Δεν αξίζει αυτό στην κοινωνία και στον λαό μας.

Οφείλουμε να τιμήσουμε αυτή τη μέρα με αλληλεγγύη, ενότητα και αγωνιστικότητα για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα όλων σε αξιοπρεπή εργασία και ζωή με αξιοπρέπεια.

Λέμε όχι στην αντικοινωνική και αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης
που νοιάζεται μόνο για τα κέρδη των ισχυρών και των ελίτ που εξυπηρετεί.

Ήρθε η ώρα να πάρουμε τις ζωές μας πίσω και θα τα καταφέρουμε.

 

        Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά

                  ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΜΑΗ 11:00 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ                           ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!