Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Πρόθυμοι 12 ιδιώτες γιατροί για ενίσχυση ΕΣΥ Κέρκυρας

Προ δεκαημέρου, ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας είχε καλέσει, μέσω εγγράφου τους Ιδιώτες Ιατρούς να ενισχύσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας, μετά και την παραίνεση του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, καθώς η μάχη με τον covid είναι δύσκολη.
Στο κάλεσμα αυτό ανταποκρίθηκαν μέχρι τώρα 12 ιδιώτες γιατροί, διαφόρων ειδικοτήτων, με τον Ιατρικό Σύλλογο Κέρκυρας να έχει στείλει ήδη τα ονόματά τους στη διάθεση του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να προχωρήσει στη σύναψη συμβάσεων, όποτε χρειαστεί. Πρόκειται για τρεις παθολόγους, έναν πνευμονολόγο, δύο χειρούργους, δύο γυναικολόγους, έναν κυτταρολόγο, έναν ψυχίατρο και δύο γενικής ιατρικής.
Μάλιστα, ο αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας, Άγγελος Σπύρου, μιλώντας στην «ΚΣ», τόνισε «ότι οι ιδιώτες γιατροί είναι κι αυτοί στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της πανδημίας» και ενημέρωσε πως «εάν χρειαστεί, εκτός των δώδεκα, υπάρχουν κι άλλοι συνάδελφοι πρόθυμοι να στηρίξουν ΕΣΥ σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία».
Να σημειωθεί ότι στην Κέρκυρα ο αριθμός των ιδιωτών γιατρών (όλων των ειδικοτήτων) είναι περίπου 400. Στο μεταξύ, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, μιλώντας χθες στον ΑΝΤ1 έκανε λόγο «ότι αυτή η εβδομάδα, που διανύουμε είναι εξαιρετικά κρίσιμη, όσον αφορά τη μάχη με τον Covid”.

Εάν χρειαστεί & επίταξη γιατρών

Για εξαιρετική κρίσιμη εβδομάδα, όσον αφορά τη μάχη με την πανδημία του κορωνοϊού, έκανε λόγο ο Βασίλης Κοντοζαμάνης. Όπως είπε ο υφυπουργός Υγείας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, οι τελικές αποφάσεις για το πότε θα γίνει η άρση του lockdown, θα κριθούν από τα επιδημιολογικά δεδομένα και τις εισηγήσεις των ειδικών. «Θέλουμε να ανοίξουμε με ασφάλεια», τόνισε. «Βρισκόμαστε σε πόλεμο», είπε ο κ. Κοντοζαμάνης, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση προετοιμάζεται «ακόμη και για το χειρότερο δυνατό σενάριο, εάν αυτό χρειαστεί». Όπως τόνισε, εάν χρειαστεί «θα προχωρήσουμε και στην επίταξη γιατρών».

Στο θέμα, μάλιστα, αναφέρθηκε και ο Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, Όπως είπε η ανταπόκριση των ιδιωτών γιατρών μέχρι σήμερα στο κάλεσμα του υπουργείου Υγείας, δεν ήταν η αναμενόμενη: «Μόνο 8 γιατροί ανταποκρίθηκαν», σημείωσε. «Καλούμε τους ιδιώτες γιατρούς να συνδράμουν στο έργο του ΕΣΥ για να αντιμετωπιστεί η πανδημία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», σημείωσε. Προφανώς η αναφορά έγινε για τη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, προχθές ο Ιατρικός Σύλλογος της Συμπρωτεύουσας είχε ανακοινώσει ότι περίπου 150 ιδιώτες γιατροί είχαν ανταποκριθεί μέχρι στιγμής στο κάλεσμα του Yπουργείου Υγείας και δήλωσαν έτοιμοι να αναλάβουν καθήκοντα στα νοσοκομεία και να ριχτούν στη μάχη κατά του κορωνοϊού. Στην αρχική έκκληση των υγειονομικών αρχών έδειξαν ενδιαφέρον οφθαλμίατροι, πλαστικοί χειρούργοι και ουρολόγοι. Με το Υπουργείο Υγείας να ενδιαφέρεται για παθολόγους, επιδημιολόγους και πνευμονολόγους κυρίως. Να σημειωθεί ότι η Θεσσαλονίκη αριθμεί 4.201 ιδιώτες γιατρούς.

Οι παροχές
Οι παροχές που δίνονται στους ιδιώτες γιατρούς όπως ανακοινώθηκε είναι οι εξής:
Αμοιβή 2.000 ευρώ/μήνα ακατάσχετη και αφορολόγητη.
Δυνατότητα εφημεριών με αμοιβή.
Σύμβαση 6 + 6 μήνες.
Δικαίωμα άσκησης τηλεσυμβουλευτικής και επισκέψεων κατ’ οίκον με αμοιβή 30 ευρώ από τον ΕΟΠΥΥ.
Επίσης:
Κατάταξη σε βαθμίδα αναλόγως των προσόντων.
Δεν απαιτείται διακοπή λειτουργίας του ιδιωτικού ιατρείου.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!