Quantcast
ΕΛΛΑΔΑΚΕΝΤΡΙΚΑ

Πτώση αεροσκάφους στην Καλαμάτα

Εκπαιδευτικό αεροσκάφος έπεσε στη βόρεια πύλη του αεροδρομίου Καλαμάτας.

Συναγερμός σήμανε στις αρχές το πρωί της Τετάρτης (27/12), μετά από αναφορά για πτώση εκπαιδευτικού αεροσκάφους στη βόρεια πύλη του αεροδρομίου Καλαμάτας.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, πρόκειται για διθέσιο αεροσκάφος Τ-2 που ξεκίνησε από την 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος.

Η τύχη του πιλότου δεν έχει γίνει γνωστή, αλλά δεν υπάρχουν αναφορές για άτομο που κατέπεσε με αλεξίπτωτο.

Για την ώρα δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες, ενώ υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες αναφορές ότι στο αεροσκάφος επέβαιναν δύο άνθρωποι.

Το Τ-2 Buckeye είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό jet της Πολεμικής Αεροπορίας και με αυτό ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους οι Ίκαροι και οι νέοι Ανθυποσμηναγοί.

Το Τ-2Ε μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 3500 lb οπλισμού σε 6 πτερυγικούς φορείς συμπεριλαμβανομένων και ατρακτιδίων πολυβόλων και ρουκετών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εκπαίδευση με οπλικό φορτίο, αλλά και να αναλάβει πολεμικό ρόλο αν απαιτηθεί.

Φέρει τρίχρωμη παραλλαγή πράσινου, καφέ και άσπρου.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!