Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

«Πυρά» φορέων της Κέρκυρας σε Υδραίου για τον Κανονισμό Αστικής Λειτουργίας

Καυστική επιστολή φορέων της Κέρκυρας με αποδέκτη την δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Μ. Υδραίου, αναφορικά με τον Κανονισμό Αστικής Λειτουργίας της Πόλης. Μεταξύ άλλων της καταλογίζουν “προσχηματική βιασύνη” για την άμεση αποστολή εκ μέρους τους των προτάσεων επι του κανονισμού.

Κυρία Δήμαρχε ,

Σε συνέχεια της από 28/08/2021 επιστολής μας, αναφορικά με το αίτημα μας για αναβολή την συνεδρίαση της 25ης Αυγούστου Επιτροπής Διαβούλευσης, που έχει σαν θέμα την έγκριση του νέου Κανονισμού Αστικής Λειτουργίας της Πόλης μας, επανερχόμαστε σήμερα με την παρούσα διότι διαπιστώνουμε ότι λάβατε μεν την επιστολή μας, αλλά είτε δεν κατανοήσατε το περιεχόμενο και την τεκμηρίωση των θέσεων μας, είτε υπάρχουν άλλοι λόγοι για την εμμονή σας στην επίσπευση των διαδικασιών σύγκλησης της στην καρδιά της φετινής κρίσιμης τουριστικής περιόδου .

Ειδικότερα μας δημιουργούνται ερωτήματα, για παράδειγμα :

Το σχέδιο κανονισμού που μας κοινοποιήσατε φέρει ημ/νια σύνταξης Ιανουάριο 2021, γιατί ήταν στα συρτάρια επί 8 μήνες, ποιος λόγος υπήρχε;
Πληροφορηθήκαμε ότι οι Υπηρεσίες του Δήμου ΔΕΝ έχουν έως σήμερα ολοκληρώσει το σχέδιο κανονιστικής κυκλοφορίας και στάθμευσης και το σχέδιο διαχείρισης των χώρων στάθμευσης, δημοτικών και ιδιωτικών .
το ΣΒΑΚ αναμένεται να παρουσιαστεί σαν σχέδιο το Μάρτιο του 2022.
δεν υπάρχει έως σήμερα σχέδιο της Δημοτικός αρχής σας προς εφαρμογή για την διαλογή στη πηγή και κανονισμός για την καθαριότητα στο πλαίσιο εφαρμογής του Εθνικού και Περιφερειακού σχεδιασμού της ΠΙΝ .

Κρίνουμε ότι τα προαναφερομένα ζητήματα είναι κορυφαίας σημασίας αντικείμενα για την διαβούλευση και συζήτηση στην Επιτροπής Διαβούλευσης και αυτά δεν υπάρχουν σήμερα, αν και έχετε δεσμευθεί ως δημοτική αρχή εδώ και 2 χρόνια .

Συμπεραίνουμε ότι η βιασύνη και η επιμονή σας για άμεση αποστολή προτάσεων των φορέων, ειδικά των επαγγελματικών ,που απαιτούν και συγκλήσεις των οργάνων, ώστε οι διοικήσεις να νομιμοποιούνται για την υποβολή των, είναι καθαρά ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΗ .

Δεν γνωρίζουμε ποιους λόγους εξυπηρετεί, σίγουρα ΔΕΝ εξυπηρετεί την Πόλη μας, κατοίκους – επιχειρήσεις -και εργαζόμενους.

Με την παρούσα σας ζητούμε να ορίσετε ως περίοδο έναρξης διαδικασιών των συζητήσεων και συλλογής των προτάσεων με το πέρας της τουριστικής περιόδου, κατά τα μέσα Οκτωβρίου και ταυτόχρονα να φροντίσετε ώστε οι υπηρεσίες και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι να επισπεύσουν την ολοκλήρωση των σχεδίων των ανωτέρω ενδεικτικών θεμάτων που σας θέσαμε ή και άλλων αποφάσεων / εκθέσεων / οδηγιών, που ενδεχομένως είναι σε γνώση σας, άλλων υπηρεσιών του Δημοσίου (πχ πυροσβεστική , τροχαία, ΕΚΑΒ ), τα οποία πρέπει να μας παραδοθούν ταυτόχρονα, ώστε να προσαρμοστούν πάνω σε αυτά και οι προτάσεις και οι θέσεις μας.

Κυρία Δήμαρχε σας δηλώνουμε ότι ΔΕΝ πρόκειται να συμμετάσχουμε σε προσχηματικές διαδικασίες για τόσο καίρια ζητήματα, σας καλούμε να αναθεωρήσετε τον σχεδιασμό σας και να διαφυλάξετε την απρόσκοπτη , ουσιαστική και σύμφωνα με το νόμο λειτουργία του πολύτιμου οργάνου της Επιτροπής Διαβούλευσης, την οποία άλλωστε πρώτη φορά θέτετε σε λειτουργία από την ανάληψη των καθηκόντων σας.

Οι φορείς:

Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών
Εμπόρων Κέρκυρας

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΟΓΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΕΝΙΑΙΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ”

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!