Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΣΤΙΒΟΣ / ΔΡΟΜΟΣ

Πως αξιολογήθηκαν τα κερκυραϊκά σωματεία στίβου

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία καταμέτρησης όλων των βαθμών, που συγκέντρωσαν τα σωματεία στίβου το 2019, από τη συμμετοχή & την κατάταξη των αθλητών τους στους αξιολογημένους αγώνες τη χρονιά, που πέρασε και ο ΣΕΓΑΣ έβγαλε την τελική αξιολόγηση.

Η λίστα περιλαμβάνει 340 αξιολογημένους συλλόγους για το 2019, η οποία δίνει συμπεράσματα για την ανάπτυξη του αθλήματος κατά τόπους σε σωματειακό επίπεδο. Ο ΓΣ Κηφισιάς για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά κατέλαβε την πρώτη θέση με 12.653 βαθμούς, με δεύτερο τον ΓΣ Ελευθέριο Βενιζέλο Χανίων με 12.373 βαθμούς και τον ΑΓΣ Ιωαννίνων με 10.229 βαθμούς, ο οποίος αν και παρέμεινε στην ίδια θέση με πέρυσι, εν τούτοις για πρώτη φορά στην ιστορία του ξεπέρασε τους 10.000 βαθμούς.

Από την Κέρκυρα αξιολογήθηκαν τα έξι ενεργά σωματεία στίβου. Πρωτοπόρος ο Κερκυραϊκός, ο οποίος αν και έπεσε τέσσερις θέσεις από πέρυσι (από την 21η με 4.401 βαθμούς στην 25η με 3.907 β), εν τούτοις είναι μακράν ο καλύτερος στο νησί. Ακολουθεί στην 124η θέση ο ΑΟ Κέρκυρας με 1.016 βαθμούς (πέρυσι ήταν 108ος με 1074 β). Τρίτος από τους κερκυραϊκούς συλλόγους, ο νεοσύστατος ΓΣ Κέρκυρας 2018 των Νίκου Μόσχου και Κώστα Γκασιάλη, ο οποίος κατετάγη 174ος με 483 βαθμούς. Αλματώδη άνοδο είχε η ΓΕ Θιναλίου με προπονητή τον Δημήτρη Δεληφώτη, που φέτος πήρε την 203η θέση με 328 βαθμούς έναντι της 286ης θέσης της σεζόν 2018 με 50 βαθμούς.

Άνοδο είχε και η ΑΕ Λευκίμμης του Βασίλη Μακαντάνη η οποία με 154 βαθμούς παίρνει την 243η θεση (πέρυσι ήταν 291η με 47 βαθμούς) και τέλος στην 327η θέση με 16 βαθμούς ανέβηκε ο ΓΣ Ιωάννης Καποδίστριας, ο οποίος πέρυσι είχε μόλις 2 βαθμούς και ήταν στην 336η θέση της σχετικής λίστας. Να σημειωθεί ότι πέρυσι στην σχετική λίστα αξιολόγησης είχε περιληφθεί και το σωματείο ΑΓΣ Κέρκυρας Ερμής, το οποίο στην περασμένη Γενική Συνέλευση του ΣΕΓΑΣ είχε αποφασιστεί η διαγραφεί του από την Ομοσπονδία, επειδή τα τελευταία χρόνια δεν είχε συμμετοχές σε αξιολογημένες διοργανώσεις.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!