Quantcast
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Πώς η κατανάλωση υγρών μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τη δυσκοιλιότητα

Αν ψάχνετε για έναν απλό τρόπο για να ανακουφίσετε τη χρόνια δυσκοιλιότητα, πίνετε πολλά υγρά κάθε μέρα. Το να παραμένετε καλά ενυδατωμένοι μπορεί να είναι ένα βασικό μέρος του σχεδίου σας για να αντιμετωπίσετε την δυσκοιλιότητα.

Το νερό είναι σημαντικό για την πέψη σας. Βοηθάει την τροφή που τρώτε να κινείται μέσω των εντέρων σας και διατηρεί τα έντερα σας εύκαμπτα.

Τι προκαλεί τη χρόνια δυσκοιλιότητα;

Η αφυδάτωση είναι μια από τις πιο κοινές αιτίες χρόνιας δυσκοιλιότητας. Το φαγητό που τρώτε περνάει από το στομάχι σας στο παχύ έντερο ή στο κόλον. Εάν το σώμα σας είναι αφυδατωμένο, το παχύ έντερο απορροφά νερό από τα υπολείμματα των τροφών σας. Αυτό σας κάνει να έχετε σκληρά κόπρανα που είναι δύσκολο να αποβληθούν.

Υπάρχουν και άλλες αιτίες χρόνιας και μήδυσκοιλιότητας, όπως το τι τρώτε, τα ταξίδια, τα φάρμακα, το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου και η εγκυμοσύνη.

Πώς μπορώ να αποτρέψω την αφυδάτωση;

Παρακολουθήστε την ποσότητα υγρών που πίνετε, ακούστε το σώμα σας και πίνετε περισσότερα υγρά κατά τη διάρκεια της άσκησης και τις ζεστές μέρες.

Αφυδατώνεστε όταν το σώμα σας αποβάλει από περισσότερα υγρά από το κανονικό (συνήθως μέσω του ιδρώτα ή πηγαίνοντας στην τουαλέτα). Η κατανάλωση πολύ λίγου νερού κατά τη διάρκεια της άσκησης, ή τις ζεστές μέρες μπορεί επίσης να προκαλέσει το σώμα σας να καταναλώνει το αποθηκευμένο νερό του.

Το πόσιμο νερό και άλλα υγρά θα θεραπεύσουν τη δυσκοιλιότητα;

Τα επιπλέον υγρά βοηθούν να διατηρείται τα κόπρανα σας μαλακά και έτσι να περάσουν από το έντερα σας πιο εύκολα, αλλά η κατανάλωση περισσότερων υγρών δεν θεραπεύει τη δυσκοιλιότητα.

Πόσο υγρό είναι αρκετό για να ανακουφίσει τη χρόνια δυσκοιλιότητα;

Όσον αφορά τη δίψα, οι περισσότεροι ειδικοί λένε ότι πρέπει να αφήσετε το σώμα σας να είναι ο οδηγός σας. Προτείνετε οι γυναίκες να πίνουν 9 ποτήρια νερό κάθε μέρα από και οι άνδρες να 12 ποτήρια νερό.

Γενικά, για υγιείς, μέσους ανθρώπους, 8-9 ποτήρια νερό την ημέρα είναι ένας καλός στόχος. Μιλήστε με το γιατρό σας για το πόσο νερό είναι καλό για εσάς.

Τα άτομα με ορισμένες ιατρικές παθήσεις μπορεί να χρειαστεί να πίνουν λιγότερο από αυτό και άλλοι μπορεί να χρειαστούν περισσότερα από 9 ποτήρια την ημέρα.

 

Εκτός από το νερό, ποια άλλα υγρά μπορούν να με βοηθήσουν να ενυδατωθώ;

Οι χυμοί λαχανικών, οι καθαρές σούπες και τα αφεψήματα από βότανα είναι επίσης καλές πηγές υγρών. Οι χυμοί φρούτων, ενώ ενυδατώνουν, περιέχουν πολλά περιττά σάκχαρα.

Υπάρχουν υγρά που πρέπει να αποφεύγω;

Μείνετε μακριά από το αλκοόλ. Είναι ένα διουρητικό, το οποίο απομακρύνει το νερό από το σώμα σας και οδηγεί σε αφυδάτωση. Τα καφεϊνούχα ποτά όπως ο καφές, το τσάι και τα αναψυκτικά τύπου κόλα είναι επίσης διουρητικά, αλλά εφόσον πίνετε μέτριες ποσότητες, πιθανότατα δεν θα προκαλέσουν αφυδάτωση.

 

https://www.diskoiliotita.gr/

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!