Quantcast
SLIDERΕΛΛΑΔΑΚΕΝΤΡΙΚΑ

Εθνικές εκλογές: Άνοιξαν οι κάλπες

Ανοιχτές από τις 7 το πρωί οι κάλπες στην επικράτεια προκειμένου οι Έλληνες εκλογείς να ψηφίσουν για τη νέα Βουλή.

Εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους είναι περίπου 9,8 εκατ. ψηφοφόροι, εκ των οποίων για πρώτη φορά έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν σχεδόν 400.000 νέοι εκλογείς. Υπενθυμίζεται ότι οι Έλληνες που διαμένουν στην αλλοδαπή και είναι εγγεγραμμένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα, χθες Σάββατο, στα εκλογικά τμήματα που συγκροτήθηκαν σε 35 χώρες. Στην Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους 105.719 πολίτες (51.461 Άνδρες και 54.238 Γυναίκες). Στις εκλογές 2019 ήταν εγγεγραμμένοι συνολικά 107.181 ψηφοφόροι. Ψήφισαν 56.740. Τον Σεπτέμβριο 2015 οι εγγεγραμμένοι ήταν 111.368 & ψήφισαν 54,918.

Διαβαστε ακόμη: Κέρκυρα & Παξοί: Σε 252 τμήματα οι εκλογές της 21ης Μαϊου

Δικαίωμα ψήφου έχουν οι πολίτες που συμπληρώνουν το 17ο έτος της ηλικίας τους εντός του 2023 και είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους των δήμων.

Για τη διεύθυνση του εκλογικού τμήματος στο οποίο ψηφίζουν, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν από την ψηφιακή πλατφόρμα «Μάθε πού Ψηφίζεις» στον ιστότοπο του υπουργείου Εσωτερικών, https://mpp.ypes.gov.gr/#/, η οποία είναι προσβάσιμη και από το Gov.gr. Η πληροφορία εμφανίζεται μετά τη συμπλήρωση των πεδίων Επώνυμο, Όνομα, Όνομα Πατέρα, Έτος Γέννησης, Όνομα Μητέρας (προαιρετικό), ή μόνο των πεδίων Επώνυμο και Ειδικός Εκλογικός Αριθμός. Εναλλακτικά έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν από τις τηλεφωνικές γραμμές 2131361500 και 2131313800.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!