Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΣΤΙΒΟΣ / ΔΡΟΜΟΣ

ΣΕΓΑΣ: Κερκυραϊκό καρέ & η Δόση στις κατηγορίες σχεδιασμού

Η Επιτροπή Υψηλού Αθλητισμού της Ομοσπονδίας συνεδρίασε την Τετάρτη (18/10) με βασικό θέμα την συγκρότηση των κατηγοριών του σχεδιασμού της νέας χρονιάς.

Η πρόταση της Επιτροπής θα κατατεθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, που είναι και εκείνο που θα κληθεί να την επικυρώσει.  Σύμφωνα με την πρόταση της Επιτροπής στην Διακεκριμένη κατηγορία εντάσσονται πέντε αθλητές και αθλήτριες και στην Α΄ κατηγορία έξι. Συνολικά 61 αθλητές και αθλήτριες των πέντε βασικών κατηγοριών και 104 της κατηγορίας Στήριξης θα βρίσκονται στην ομπρέλα της Ομοσπονδίας και θα έχουν τη δυνατότητα να προετοιμαστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τους αγώνες του 2024.

Η Επιτροπή στη διάρκεια της συνεδρίασης εξέτασε το ενδεχόμενο εισαγωγής στις κατηγορίες σχεδιασμού αθλητών και αθλητριών που έμειναν εκτός, καθώς αντιμετώπισαν στη διάρκεια της σεζόν τραυματισμό και δεν κατάφεραν να πετύχουν κάποιο από τα κριτήρια ένταξης.

Οι Κερκυραίοι αθλητές

Τέσσερις Κερκυραίοι, δύο αθλητές και δύο αθλήτριες εντάσσονται στις κατηγορίες σχεδιασμού. Οι τρεις εξ αυτών ανήκουν πλέον σε σωματεία εκτός Κέρκυρας & μόνο μία στον Κερκυραϊκό ΓΣ. Συγκεκριμένα στην Τρίτη κατηγορία, η Σπυριδούλα Καρύδη του ΑΟ Κάλλιστος (με προπονητή τον Γ. Πομάσκι) η οποία είχε καταλάβει την 10η θέση του τριπλούν Ευρωαϊκών Ομάδων Super League. Στην Τέταρτη κατηγορία η 16χρονη αθλήτρια του Κερκυραϊκού ΓΣ, Μελίνα Ζάραγκα (με προπονητή τον Π. Σκορδίλη), η οποία πήρε την 8η θέση στο τριπλούν του Ευρωπαϊκού Κ20. Στην κατηγορία στήριξης οι Παναγιώτης Τριβυζάς του Παναθηναϊκού (60η θέση στα 200μ του Ευρωπαϊκού) και Σπύρος Δουκατέλης του ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος (πρόταση του ΣΕΓΑΣ, αφού είναι μέλος της Εθνικής Ανδρών 4Χ400). Να σημειωθεί ότι στη Δεύτερη Κατηγορία έχει ενταχθεί η εξ Ιωαννίνων  πρώην αθλήτρια του ΑΟ Κέρκυρας και νυν του ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος, Παναγιώτα Δόση (με προπονητή τον Θ. Δόση), η οποία κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο ύψος του Ευρωπαϊκού Κ23.

Οι κατηγορίες Σχεδιασμού

Είναι έξι : ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ,  Α, Β, Γ, Δ και ΣΤΗΡΙΞΗΣ.  

Σε κάθε κατηγορία αναλογούν συγκεκριμένες παροχές. Οι αθλήτριες και αθλητές εντάσσονται σε αυτές σύμφωνα με τις διακρίσεις και τις επιδόσεις τους σε αγώνες στόχους της Ομοσπονδίας καθώς και από την κατάταξή τους στο Ranking System της W.A. Κατ’ εξαίρεση η ΕΠ.Υ.Α. μπορεί να στηρίζει επίλεκτους αθλήτριες και αθλητές, που δεν μετέχουν στις κατηγορίες του σχεδιασμού, για την αντιμετώπιση σοβαρών εκτάκτων προβλημάτων, μετά από  αιτιολογημένη εισήγηση της προς το Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ. Βασική προϋπόθεση για την ένταξη στις κατηγορίες του σχεδιασμού είναι οι αθλητές – τριες να συνεχίζουν να γυμνάζονται και τη συγκεκριμένη αγωνιστική χρονιά. Οι αθλητές – τριες αλλά και οι προπονητές – τριες τους  θα μετέχουν στο σύστημα οικονομικής επιβράβευσης (Point System) , είτε είναι συνεργάτες της Ομοσπονδίας, είτε σωματειακοί, είτε προσωπικοί προπονητές. Ανάλογα με τις διακρίσεις  των αθλητών τους θα λαμβάνουν και αυτοί  την οικονομική επιβράβευση, εφόσον βέβαια διαθέτουν όλα τα εκ του νόμου προσόντα και δεν εμπίπτουν στα κολλήματα περί Doping και αποδέχονται πλήρως τον κανονισμό λειτουργίας, υψηλού αθλητισμού του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

ΠΑΡΟΧΕΣ

Οι παροχές για τους αθλητές των κατηγοριών ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ, Α, Β, Γ, Δ και Στήριξης είναι:

  • Οδοιπορικά κάθε μήνα (μόνο για τις κατηγορίες ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ, Α, Β, Γ, και Δ).
  • Κάλυψη του συνόλου ή μέρους του κόστους προπονητικών αναγκών.
  • Κατά περίπτωση κάλυψη, μετά από αιτιολογημένη εισήγηση της ΕΠ.Υ.Α. και του Ε.Σ.Α.Σ., άλλων αναγκών (Ακαδημαϊκές- Βιοποριστικές- Ιατρικές κλπ).
  • Διαμονή στα κέντρα υψηλού αθλητισμού σε Ξενώνες με βάση τη διαθεσιμότητα σε δωμάτια, τη μόνιμη κατοικία, καθώς και την ηλικία τους (εκτός ειδικών περιπτώσεων δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 25 έτη). Τις σχετικές αποφάσεις λαμβάνει το Δ.Σ μετά από αιτιολογημένη πρόταση της ΕΠ.Υ.Α. και του Ε.Σ.Α.Σ.
  • Εκπαιδευτικές υποτροφίες.
  • Συμμετοχή στο πρόγραμμα Επιστημονικής υποστήριξης του ΣΕΓΑΣ με την συνέργεια του Metropolitan καθώς και διακεκριμένων επιστημόνων, (βιοχημικές-εργομετρικές-ιατρικές εξετάσεις, διατροφική και ψυχολογική υποστήριξη καθώς και προπονητική καθοδήγηση μέσο των συντονιστών).
  • Ιατρική και φυσιοθεραπευτική υποστήριξη στα τρία κέντρα υψηλού αθλητισμού (ΟΑΚΑ-ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ-ΚΑΥΤΑΝΖΟΓΛΕΙΟ) , ή όπου αλλού κριθεί απαραίτητο από τον Υπεύθυνο της Ιατρικής υπηρεσίας της Ομοσπονδίας, και εγκριθεί από την ΕΠ.Υ.Α. και το Δ.Σ.
  • Συμμετοχή σε προπονητικές συγκεντρώσεις
  • Προμήθεια αθλητικού εξοπλισμού
  • Συμμετοχή στα συστήματα οικονομικής επιβράβευσης ( Point System) που έχει καθιερώσει ο ΣΕΓΑΣ
__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!