Quantcast
SLIDERΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Σε εξέλιξη το έργο κατασκευής ραμπών για μία πιο προσβάσιμη Κέρκυρα

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται  η κατασκευή των ραμπών στην Κέρκυρα ώστε να γίνει πιο εύκολη η μετακίνηση ανθρώπων με κινητικές δυσκολίες.  Σήμερα, οι καθ΄ύλην αρμόδιοι και βέβαιοι οι ωφελούμενοι του έργου αυτού, αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Ν. Καλόγερος,  αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Α. Σκούπουρας και ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑΜΕΑ Γ. Σπανός ανακοίνωσαν την σημασία του έργου και  τη δυνατότητα της Κέρκυρας να γίνει πιο προσβάσιμη με αυτό τον τρόπο για τα ΑμεΑ.

Το έργο αυτό ξεκινάει από το λιμάνι και σκοπός είναι να φτάσει έως το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Κέρκυρας ενώ όπως ανακοίνωσε ο κ. Καλόγερος το έργο αυτό την επόμενη χρονιά θα επεκταθεί σχεδόν σε όλο το δίκτυο της πόλης ακόμα και σε υπεραστικές περιοχές, Τόνισε ότι αισθάνεται ικανοποίηση που είναι σε θέση να φανεί μέρος του έργου.

Ο Νίκος Καλόγερος δήλωσε για το συγκεκριμένο έργο: ‘’Το έργο ξεκίνησε από την Ιωάννου Θεοτόκη και ολοκληρώθηκε η πρώτη της φάση σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο κ. Σκούπουρα. Πλέον τα άτομα με αναπηρία θα μπορούν να ξεκινήσουν από το λιμάνι και σκοπό μας είναι να φτάνουν μέχρι τα ΚΤΕΛ απρόσκοπα χωρίς καμία διακοπή. Θα υπάρξει και συνεργασία με την Τροχαία έτσι ώστε να μπορέσουμε να  απομακρύνουμε δηλαδή το όποιο αυτοκίνητο.  Θα μπει κίτρινη γραμμή, θα υπάρχει προστασία και σήμανση. Θεωρώ ότι αυτά τα έργα πρέπει να γίνονται για την πόλη μας, είναι έργα πολιτισμού, έργα κοινωνικού σκοπού. Θεωρώ ότι  και στην επόμενη προγραμματική περίοδο, στο τεχνικό πρόγραμμα του 2020 έχουμε εντάξει και εκεί  ένα μεγάλο ποσό για να επεκτείνουμε τις ράμπες αυτές σχεδόν σε όλο το δίκτυο της πόλης και να προχωρήσουμε και σε υπεραστικές περιοχές.’’

Ο κ. Σκούπουρας δήλωσε: ‘’Είναι το καλύτερο έργο που έχει γίνει μέχρι τώρα, οι ράμπες είναι σωστές  ενώνουμε  το λιμάνι με το υπεραστικό ΚΤΕΛ, διασχίζουμε όλη την πόλη, είναι όλες μελετημένες, είναι όλες προσεγμένες, ένα από τα μεγαλύτερα έργα που έχουν γίνει ποτέ. Υπάρχει σχεδιασμός, κάθε χρόνο θα υπάρχει ένα πολύ μεγάλο κονδύλι για κατασκευή ραμπών και σχεδιάζουμε στα επόμενα 4 χρόνια η Κέρκυρα να είναι από τις κορυφαίες σε προσβασιμότητα πόλη στην Ελλάδα.’’ Απομένει η Πολυχρονίου Κωνσταντά, που είναι ένα πολύ μεγάλο στοίχημα για την επόμενη χρονιά ενώ αποκάλυψε ότι  όλα αυτά θα αποτυπωθούν σε χάρτες και μετά θα είναι σε έξυπνες εφαρμογές ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη προσβασιμότητα.”

 

Ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑΜΕΑ Γ. Σπανός δήλωσε: ”Πιστεύουμε με τον καιρό να γίνει προσβάσιμη η Κέρκυρα και μέσα στην πόλη και έξω από την πόλη. Έχουμε άριστη συνεργασία με τον κ. Καλόγερο και τον Αντιδήμαρχο κ. Σκούπουρα και πιστεύουμε κάθε χρόνο να είμαστε και καλύτεροι.”

 

ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΚΑΡΔΑΡΑ

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!